Zobacz pełną wersję : Czarny ekran przy włączaniu gry.
Ponieważ ostatnią grą z serii w jaką grałem był Medieval musiałem rozpocząć od Prologu. Problem w tym, że co jakiś czas pojawia się czarny ekran i na tym zabawa sie kończy :evil: . Po 10 razie szlag mnie już trafia! Czy ktoś zetknął się już z takim problemem?
Pozdrawiam wszystkich
Witam, borykam się z tym samym problemem co ty, tyle że nawet na bitwie własnej wyskakuje mi czarny ekran, co najprawdopodobniej świadczy o tym, że we wszystkich bitwach będzie się objawiał. Próbowałem obniżać jakość grafiki, co okazało się bezskuteczne. Mam nadzieję, że jest jakieś wyjście, albo może następny patch to poprawi.
Niekoniecznie, u mnie ten problem występuje tylko w prologu, w normalnej kampanii nie, więc spróbuj zagrać ;) . pozdrawiam
pospieszyłem się, w trakcie kampanii też wywala :evil:
Barthurmun
17-09-2013, 16:53
Witam, wczoraj grę zainstalowałem, po odpaleniu pojawiał się obrazek ROME II, następnie czarny ekran, słyszałem głosy nawet po zakończeniu filmiku był widoczny kursor ale czarny ekran był wciąż. Zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej, i problem ustał. Właczylem grę wszystko pięknie smigało. Nie zaczynałem kampani ze względu na czas. Dzis próbuję grę odpalic i wyskakuje ten sam problem... Ikona RomeII total war ladowanie a potem czarny ekran. Próbowałem reinstalowac wszystko i nic nie pomaga :C
Procesor: Intel Core i5 2.67GHz
Ram: 4 GB
System: Windows 7 (64-bit)
Karta graficzna:GeForce GTS 250
Nie mam pojęcia co mogę zrobic, proszę o jak najszybszą pomoc.
Z góry dziekuje ;)