PDA

Zobacz pełną wersję : Rome zacina sie po nowym patchu

Mienki
05-11-2013, 18:45
Witam wszystkich, to moj pierwszy posta, ale przegladam forum od dluzszego czasu.
Po najnowszym patchu pojawil sie jednak problem, ktory czyni Rome 2 niegrywalnym, otoz co jakis czas gra sie poprostu zawiesza. Dzieje sie tak na mapie kampani i jest to zaraz po rozpoczeciu nowej tury (gdy pojawiaja sie wszystkie komunikatu) lub przy konczeniu gdzie wykonywane sa jeszcze ruchy moich armii przez komputer. Dzieje sie tak na nowej kampani rozpoczetej juz po patchu. Jest to bardzo uciazliwe gdy co kilka tur (czasami nawet przy probie przejscia tej samej tury) musze wlaczac gre na nowo. Czy ktos spotkal sie z tym lub zna rozwiazanie?

Asuryan
05-11-2013, 18:57
Spróbuj obniżyć o jeden stopień ustawienia grafiki. Nie zaznaczaj/odznacz zaznaczone tych okienek po prawej stronie w zaawansowanych ustawieniach poza ewentualną krwią - powinno pomóc, jeśli masz z czego obniżyć (nie grasz na ustawieniach low). Rozpocznij nową kampanię, jeśli wszystko będzie ok, to wczytaj save'a.

nowy2142
05-11-2013, 18:57
Przeczyściłem rejestr CClenerem i wgrałem nowszee sterowniki do karty graficznej (amd) i mi pomogło.

Mienki
05-11-2013, 19:28
W weekend robilem format i sterowniki tez wgralem najnowsze. Jesli chodzi o ustawienia to gram na niskich w wiekszosci, ale zmienilem wszystko na najnizsze jak sie dalo i niestety dalej to samo. Na kazdym poprzednim patchu gra chodzila calkiem niezle chociaz idealnie nie bylo, ale dalo sie grac. Jednak wlaczanie gry na nowo co kilka tur jest uciazliwe. Najdziwniejsze (moim zdaniem) jest to ze dzieje sie tak na mapie kampani i tylko przy konczeniu/zaczynaniu tury. Bitwy, ktore przy duzych armiach mocno obciazaja mi kompa dzialaja.

Martinus123
06-11-2013, 13:41
To rzeczywiście dziwne, skoro w bitwach jest ok.
Zwiecha kończy się wywaleniem z gry?
Jak możesz to napisz na jakim sprzęcie grasz.

Mienki
06-11-2013, 14:30
Gram na laptopie Acer Aspire 5740G, procek to i5 2,26Ghz, karta to Radeon Mobility 5650, 4GB ram. Zwiecha nie konczy sie wywaleniem gry, poprostu nic nie moge w grze zrobic, a jak wlacze menedzer urzadzen to przy Rome jest brak odpowiedzi. Co prawda nie czekalem jakos wybitnie dlugo na reakcje gry, ale sprobuje i zobacze czy cos sie stanie.

cichydan
09-02-2014, 02:00
Mam ten sam problem choc wczesniej go niebylo.