Zobacz pełną wersję : Zakup Gry i DLC
Witam!
Pojawiłem się na tym forum by zaptać czy jest możliwość zakupu Gry + DLC (Interesują mnie tylko pakiety kultur) w pudełku. Odpowiadałaby mi również obcja zakupu samej gry i kodów do DLC w pudełku jednak, jedyne co znajduje na aukcjach to same kody dla Gry + DLC (Ze względu na mój internet na taki deal nie mogę sobie pozwolić, bo nie zagram raczej tak do Marca 2016). Więc czy jest jakaś edycja która by zawierała podstawową grę i DLC na płycie albo chociaż podstawową grę i kody do dlc w pudełku? Czy musze zakupić grę i dokupywać pakiety osobno (Śmierdzi mi to trochę wyzyskiem)?
Nie jestem pewna, ale może to Cie zainteresuje?
http://www.empik.com/total-war-rome-ii- ... escription (http://www.empik.com/total-war-rome-ii-edycja-kolekcjonerska-pc-sega,p1077035511,multimedia-p#description)
niestety większość z tych bajerów jest dla mnie bezużyteczna... A cene to one jednak mają, mnie interesują tylko DLC z grywalnymi nacjami...
Hej, śmierdzi ci to wyzyskiem , mnie szpetną wonią podstępu ;) . Z tego co się orientuję, nie kupisz dlc w pudełku do momentu wydania jakiejś złotej edycji gry. Od pewnego czasu normą jest dystrybuowanie dlc tylko w formie elektronicznej. Mogę się mylić, ale kiedy ściągniesz "podstawową" grę, to dodatki do niej są już tam zawarte, lecz zablokowane. Wpisując kod do dlc lub otrzymując je w formie giftu, dostajesz automatycznie nowe elementy gry. Chyba tak to się odbywa.
Przy zakupie gry dostane jeszcze to darmowe DLC czy już nie?
O którym DLC myślisz?
Bo teraz za darmo to tylko Seleucydzi oraz Baktria.
Chodziło mi o Kulturę Państw Greckich
Już nie, promocja dotyczyła tylko gier zamówionych w preorderze.
Klucz/kod do DLC dostane na pudełku z grą czy na e-mail?
I jeszcze jedno jak wysyłają na e-mail to komu muszę podać adres w sklepie czy na steam proszę o szybką odpowiedź
Dobra już wiem dzięki Samick
Jsatrzab
15-12-2013, 18:02
Od pewnego czasu normą jest dystrybuowanie dlc tylko w formie elektronicznej
DLC - Downloadable content czyli dosłownie zawartość do pobrania, naturalną formą dystrybucji DLC jest internet, więc trudno się tego czepiać. Jedyne do czego można się przyczepić to to że DLC wyparło tradycyjne dodatki do gier.
Co do zakupu Rome 2 z DLC na płycie to raczej nie ma takiej możliwości bo nawet preorderowe DLC "pakiet kultur greckich" było trzeba pobrać. Co więcej DLC zawarte są w patchach do gry, bez których lepiej nie rozpoczynać rozgrywki bo dopiero od wersji 1.4 da się jakoś grać. Jeśli miałbym ci coś poradzić to kup normalną zwykła wersje gry, dodaj do Steama, i poproś jakiegoś kumpla z dobrym netem żeby ściągnął ci klienta/"spaczował" i wyeksportował pliki lokalne gry na pendrive/dysk zewnętrzny/nagrał na płytki.
Co do zakupu Rome 2 z DLC na płycie to raczej nie ma takiej możliwości bo nawet preorderowe DLC "pakiet kultur greckich" było trzeba pobrać. Co więcej DLC zawarte są w patchach do gry, bez których lepiej nie rozpoczynać rozgrywki bo dopiero od wersji 1.4 da się jakoś grać. Jeśli miałbym ci coś poradzić to kup normalną zwykła wersje gry, dodaj do Steama, i poproś jakiegoś kumpla z dobrym netem żeby ściągnął ci klienta/"spaczował" i wyeksportował pliki lokalne gry na pendrive/dysk zewnętrzny/nagrał na płytki.
Dzięki czyli na to wychodzi że nie mam już szans na zakup tego DLC?
Jsatrzab
16-12-2013, 11:57
Samo DLC 'Pakiet kultur greckich' można kupić na Steamie, za coś koło 7€
Martinus123
17-12-2013, 11:04
Spokojnie będą promocje (już nawet były) poczekaj trochę a spokojnie kupisz to DLC za połowę ceny czyli jakieś 15 PLN, to nie są duże pieniądze.