Zobacz pełną wersję : Zmiana nazw jednostek
Paul Atryda
03-01-2014, 10:40
Witam. Mam pytanie odnośnie zmiany nazw jednostek wojskowych w grze. Czy jest możliwe by zmienić nazwę już istniejącej jednostki? Jesli tak to w jaki sposób? Trzeba grzebać w saveach (jakiś programik potrzebny pewnie) ? Jeśli nie da się zmienić istniejących to czy można tak jak do tej pory, np w Rome?, przez edycje plików tekstowych
Pozdrawiam.
Hej, będąc w samej grze możesz zmienić nazwę jednostki klikając na jej kartę prawym przyciskiem myszki i tam gdzie jest interesująca cię linijka poruszasz się jak w zwykłym edytorze tekstu, kasujesz co ci nie odpowiada i wpisujesz własne określenie. Teraz uwaga, niespodzianka! Tak jest w Napoleonie, w Empire pewnie podobnie. Natomiast nie wiem jak zmienić nazwy wszystkim jednostkom jednego rodzaju z poziomu plików gry. Niestety teraz nie mam czasu poszukać tego dla Ciebie :oops:
Edit: Ok, przypomniałem sobie. Tu masz fascynującą lekturę dotyczącą drugiej opcji
viewforum.php?f=250 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=250)