Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filmy

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Brave
12-12-2010, 14:10
No moze nie jest brzydka lecz z pewnoscia sa piekniejsze i atrakcyjniejsze prawdziwe aktorki od Megan.Niemniej z lozka bym jej nie wygonil :lol: ;)Raczej nie ma faceta na świecie, który by ją wygonił z łóżka. ;)

Volomir
12-12-2010, 14:15
Raczej nie ma faceta na świecie, który by ją wygonił z łóżka.

Bo sa trzy kategorie dziewczyn: nieladna, z lozka bym nie wygonil i ladna:P

Nezahualcoyotl
12-12-2010, 14:16
Bo sa trzy kategorie dziewczyn: nieladna, z lozka bym nie wygonil i ladna:P
:lol: :lol: 10/10 ;)

Grogmir
12-12-2010, 14:36
Dzięki Glaca za przypomnienie o Deadwood, dawno się już zabierałem do tego
każdy POWINIEN przynajmniej spróbować kilku odcinków. A tobie Grogmir polecam jeszcze Justified jak wciąż lubisz klimaty poludniowych stanów, rednecków i shotgunów ;)
http://www.youtube.com/watch?v=a541sh3I ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=a541sh3ImMk&feature=related)

Uwielbiam, więc na pewno sprawdzę ;)

Nezahualcoyotl
12-12-2010, 17:55
Odpowiedz na Transformersy.Mi bardziej wyglada zachecajaco od kolejnych pojedynkow Optimusa z Megatronem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=xjnrHUU4Kz8&NR=1

Adixis
12-12-2010, 20:21
Obejrzałbym sobie jakąś parodię, jak hot shoot albo straszny film, znacie jakieś fajne? :P

Nezahualcoyotl
12-12-2010, 20:57
Obejrzałbym sobie jakąś parodię, jak hot shoot albo straszny film, znacie jakieś fajne? :P
Alez prosze bardzo :mrgreen:
"Top secret"
http://www.youtube.com/watch?v=gU5YlcF3kv0
"Czy leci z nami pilot"
http://www.youtube.com/watch?v=qaXvFT_UyI8
Parodia "Gwiezdnych wojen"
http://www.youtube.com/watch?v=9X4X3XcLyco
Parodia "Zabojczej broni"
http://www.youtube.com/watch?v=HDrRJmMP ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=HDrRJmMP1jY&feature=related)

exar
12-12-2010, 22:48

"Naga broń"! (http://www.youtube.com/watch?v=jl3YUrzQZyI) - mistrzowski początek, Chomeini z irokezem powala :lol:

Dragonit
13-12-2010, 17:34
Obejrzałem Wyspę tajemnic i dla mnie naprawdę dobry film, ciekawa fabuła, która potrafi zaskoczyć, no i dobrze zrealizowany, aktorstwo także niezłe. Tak się złożyło, że to drugi dobry film z rzędu z Leonardo DiCaprio, którego kiedyś kojarzyłem tylko jako bożyszcze nastolatek z Titanica :lol:

Nezahualcoyotl
13-12-2010, 17:35
Tytul pierwszego poprosze ;)

Dragonit
13-12-2010, 18:51
Incepcja, ją też uważam za całkiem dobry film, na pewno ma w tym swój udział to, że interesuje mnie tematyka snów i czułem pewną więź z bohaterami i samą fabułą, sam chętnie bym pohasał z własnym architektem (tak oni się nazywali?). Muszę przejrzeć listę filmów DiCaprio, bo pewnie coś fajnego jeszcze znajdę.

Nezahualcoyotl
13-12-2010, 19:05
Polecam "Krwawy diament","W sieci klamstw","Co gryzie Gilberta Grape" oraz "Chlopiecy swiat" ;)

Dragonit
13-12-2010, 19:07
Ten 1 oglądałem kiedyś na tvn'ie, drugi mi się z czymś kojarzy, natomiast o dwóch pozostałych pierwsze słyszę, na pewno sprawdzę ;)

Brave
13-12-2010, 21:39
Muszę przejrzeć listę filmów DiCaprio, bo pewnie coś fajnego jeszcze znajdę.Proponuję Titanic. Bardzo dobry film.

Milanos
13-12-2010, 22:02
z nim to jak zajac napisal Krwawy diament i ode mnie Infiltracja ( ale ten pewnie oglondałes)

KLAssurbanipal
13-12-2010, 22:30
Obejrzałem Fanatyka. Źle nie było, jednak muszę przyznać, że American History X jest znacznie lepszy.

Nezahualcoyotl
13-12-2010, 22:43
Dobry jest rowniez ten film.Zyd,arab i murzyn we francuskich slumsach:
http://www.youtube.com/watch?v=yk77VrkxL88
edit...za szesc miesiecy powracaja piraci ;)
http://www.youtube.com/watch?v=t5AqJww06bw

Herod
15-12-2010, 20:15
http://www.youtube.com/watch?v=x1nId5DQUK0

ŚWIĘTO ŚWIĘTO ALLLELUJAAAA! PIRACI WRACAJĄ! RADUJCIE SIĘ!

Nezahualcoyotl
15-12-2010, 20:19
Martin von Carstein sprawdz linka powyzej :lol: ;)

Delanos
15-12-2010, 20:29
Oglądałem niedawno film ,,Czarna Śmierć'', na necie można znaleźć pod angielskim tytułem ,,Black Death''. Film pokazuje epizod z historii XIV wiecznej Angli, kiedy to przez całą średniowieczną Europę przetoczyła się fala zarazy. Wysłannik biskupa, rycerz-szpitalnik Ulryk (gość grał chyba Faramira we Władcy Pierścieni), został wyznaczony do sprawdzenia wiadomości że do pewnej wsi położonej na bagnach choroba nie dotarła i czy to prawda żeprzywódca wioski ożywia zmarłych i oddaje cześć diabłu. Na prawdę polecam obejżenie fimu, końcówka jest wręcz niesamowita a w filmiewidać wszechobecną psychozę panującą wśród średniowiecznego ludu.

Herod
15-12-2010, 20:32
Eeeeee... który link mam sprawdzić? :P

Co do czarnej śmierci. Film miły do tragicznie wykonanego zakończenie. Cały misternie budowany klimat szlag trafił w tymże momencie. Nic specjalnego.

Bronti
16-12-2010, 10:51
(gość grał chyba Faramira we Władcy Pierścieni)

Boromira. Czarna Śmierć to rzeczywiście bardzo dobry film. Genialnie oddany klimat średniowiecza :)

Knecht
16-12-2010, 15:44
ŚWIĘTO ŚWIĘTO ALLLELUJAAAA! PIRACI WRACAJĄ! RADUJCIE SIĘ!
Wreszcie :) Bo trzecia część zakończyła się dość intrygująco, i można było przewidzieć że będzie 4 część, w końcu film zbiera duże pieniążki ;)

Nezahualcoyotl
16-12-2010, 21:42
Kolejna czesc :!: Ilez razy mozna...jak tak dalej pojdzie to przescigna "Police Academy" :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=4PspF_GA-9U

KLAssurbanipal
18-12-2010, 11:35
Obejrzałem Machete w kinie i powiem że się zawiodłem. Liczyłem na dużo więcej czarnego humoru, ironii i bardziej krwawą jatkę. W zasadzie to co najlepsze w filmie to sceny znane już z fikcyjnego trailera plus kilka tych z udziałem de Niro.

Brave
18-12-2010, 13:22
Obejrzałem Machete w kinie i powiem że się zawiodłem. Liczyłem na dużo więcej czarnego humoru, ironii i bardziej krwawą jatkę. W zasadzie to co najlepsze w filmie to sceny znane już z fikcyjnego trailera plus kilka tych z udziałem de Niro.A ja wręcz przeciwnie. Dostałem wszystko, czego wymagałem od tego filmu. Humor może nie był bardzo czarny, ale stał na dobrym poziomie - mnie to bawiło. Krwawych scen mogłoby być trochę więcej, ale mimo wszystko bardzo mi się podobały.

Jest spokojnie w TOP3 najlepszych filmów 2010.

KLAssurbanipal
18-12-2010, 15:24
Moim zdaniem było wszystkiego za mało. Na Planet terror co chwilę można było się ubawić, tutaj dobry tekst czy scena pojawiały się co jakiś czas. poza trailerowymi chyba jedynie dobre były te z de Niro.
Szczerze mówiąc ten film wyglądał tak jakby na siłę próbowali stworzyć fabułę by pokrywała się z trailerem.
Dla mnie to rozczarowanie, ponieważ długo na film czekałem i byłem ''fanem'' trailera.

lofdi
18-12-2010, 15:29
No ja bym dyskutował z tym zdaniem, że to top3 2010. Ja osobiście słabo bawiłem się na tym filmie. Jakbym już gdzieś to wszystko widział. Wydaje mi się, że Rodriguez zaczyna zjadać swój własny ogon.

KLAssurbanipal
18-12-2010, 19:22
Po prostu wszystkie dobre sceny widziałeś już na tym fikcyjnym trailerze. Reszta dodana była na siłę. :)

lofdi
18-12-2010, 20:28
Po prostu wszystkie dobre sceny widziałeś już na tym fikcyjnym trailerze. Reszta dodana była na siłę. :)
Ale ja nie ogladalem zadnego fikcyjnego trailera. Jedyne co widziałem, przed obejrzeniem tego filmu, to jego plakat.

Brave
18-12-2010, 21:59
No ja bym dyskutował z tym zdaniem, że to top3 2010. Ja osobiście słabo bawiłem się na tym filmie. Jakbym już gdzieś to wszystko widział. Wydaje mi się, że Rodriguez zaczyna zjadać swój własny ogon.Zależy kto co woli. Ja uwielbiam filmy
gdzie są ostre kobiety, dużo krwi i poniekąd bezsensowność. Jak ktoś lubi filmy Tarantina, to i Machete polubi.

PS. No i ten latynoski klimat. Very good.

KLAssurbanipal
19-12-2010, 11:55
Ja lubię filmy Tarantino, ale Machete jest po prostu słaby. Jak na ten klimat za mało czarnego humoru, ironicznych sytuacji, rozciągniętych dialogów.

Witia
19-12-2010, 12:03
Nie wiem czy macie na uwadze drobny szczegół - Tarantino nie był reżyserem tego filmu.

KLAssurbanipal
19-12-2010, 15:49
Rodriguez i Tarantino to jedna spółka. Zawsze jeden u drugiego coś dorzuci do filmu od siebie. :D

Witia
19-12-2010, 17:08
Oczywiście, ale mimo wszystko nie zakłamujmy faktów. Film wyreżyserował Rodrigez, nie Tarantino. To że się znają i często pracują razem nic nie zmienia ;)

Brave
19-12-2010, 20:09
Nie wiem czy macie na uwadze drobny szczegół - Tarantino nie był reżyserem tego filmu. :lol: Nie jesteśmy idiotami.

Chodzi o to, że obaj reżyserzy tworzą prawie takie samo kino, tylko Tarantino ma lepsze osiągnięcia. Jest on współproducentem "Maczety", dlatego miał pewnie znaczny wpływ na jej realizację.

Hawkx
21-12-2010, 19:41
Możecie mi polecić mi jakiś dobry film o Japonii? Albo kilka? Nie chodzi mi tutaj o jakies ninja albo "dom latających sztyletów"(nie wiem czy dobry tytuł).
Chodzi mi o wojenno japoński film, którym mógłbym się wczuć w nadchodzącego Shoguna2. Bo na razie to Japonia kojarzy mi się tylko z tymi zakonami nożowników i ew. z kamikadze i drącymi się "banzai" fanatykami z II world war.

glaca
21-12-2010, 19:45
Siedmiu samurajów 8-)
i inne samurajskie historie Kurosawy...
chociaż ciekawi mnie czy są jakieś nowe filmy (nie będące jednak w stylistyce anime :p ) historyczne japonskie?

przypomniał mi się też całkiem dobry Zatoichi z tych nowszych.

Ouroboros
21-12-2010, 20:20
Wspomniany "Siedmiu samurajów" najlepszy. Dobry jest też "Straż przyboczna" i jego sequel "Sanjuro" Z wojenno-samurajskiego Kurosawy można byłoby wymienić jeszcze "Kagemusha", "Ran", ale te filmy niekoniecznie mogą przypaść do gustu...

Inny znany reżyser klasyków to Masaki Kobayashi - "Samurai Rebellion". Inny Hiroshi Inagaki twórca słynnej "Samurai Trilogy" trzyczęściowej dramy o legendarnym szermierzu Musashim, z tym, że nigdy tych 3 filmów nie widziałem.

Maksimuss
21-12-2010, 21:22
A oglądaliście "Przekręt" z Bradem Pittem jako cygańskim mistrzem walki na gołe pieści
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYEzFFDbZuPn6yk6oV1ThIuiH0bza_5 ARnd6zVBKJUnp72-MXF

Knecht
21-12-2010, 23:41
No ja oglądałem ale mimo dobrej obstawy nie przypadł mi jakoś do gustu :|

A co powiecie o filmie pt. "Rok 1612" ? Oglądałem go i co prawda pokazuje naszą klęskę jak utraciliśmy Moskwę, po tym jak zajęliśmy ją po wygranej bitwie pod Kłuszynem, ale jest parę takich śmiesznych rzeczy choćby ta armata zmontowana z kilku wiader, Ci co oglądali wiedzą o co chodzi ;) Jeśli była mowa o tym filmie to sorry :mrgreen: A tak nawiasem mówiąc jest wiele ruskich filmów które nie trafiają do Polskich kin, lub są mało rozpowszechnione tak jak np. film o Aleksandrze Newskim, może nie są i najlepsze ale czasami fajnie obejrzeć rusków i ich największe zwycięstwa.

Herod
22-12-2010, 09:36
Aleksander Newski fajny. Takie antyczne dzieła ZSRR czasami puszczają na TVP Kultura.
Jak dla mnie to jedynym pozytywnym aspektem 1612 to Polacy. Polskie głosy bez lektora, żupany, Zborowski... atak husarią na bramę już nie bardzo...

Bronti
22-12-2010, 10:29
Aczkolwiek scena kiedy ta kula łańcuchowa kosi w bramie naszych dzielnych towarzyszy husarskich jest ciekawa :D

Fumanchu
22-12-2010, 10:53
A tak nawiasem mówiąc jest wiele ruskich filmów które nie trafiają do Polskich kin, lub są mało rozpowszechnione tak jak np. film o Aleksandrze Newskim, może nie są i najlepsze ale czasami fajnie obejrzeć rusków i ich największe zwycięstwa.
1.Twierdza brzeska.
2.Dnieprowska rubież.
3.Stalingrad. (1 fabularny,2gi dokumentalny)
4.Panowie oficerowie ratować imperatora.
5.Pierwsza konna.
Widziałem pierwszy film ( i 3.dokument),może być,ale ta propaganda przeszkadza.Np. nie wychwalali bezpośrednio NKWD ( i nie krytykowali też) ale za ci NKWDizści bili się w twierdzy do końca z Niemcami choćby na saperki.Prawie jak w 300.
5.Skasowałem ,fantastyka i wuja Stalin. (film z 1941r.)
Ogólnie te nowsze produkcje dużo lepsze niż Hollywood,technicznie bez zarzutu,fabularnie cóż niebardzo.

KLAssurbanipal
22-12-2010, 13:44
CHyba nowszy trailer
http://www.youtube.com/watch?v=KR_9A-cUEJc

Knecht
22-12-2010, 15:58
Aczkolwiek scena kiedy ta kula łańcuchowa kosi w bramie naszych dzielnych towarzyszy husarskich jest ciekawa :D
Tak w tą scenę mogę uwierzyć, ale w tą gdzie te same działo zmontowane z kilku wiader :lol: trafia z odległości, tak na oko ze 500 m, w magazyn prochu polskiej armii, tym samym robiąc niezłą rozpierduchę :o , przecież jakby jakiś matematyk miałby obliczyć szansę trafienia nawet i z normalnego działa z takiej odległości w tak zabezpieczony magazyn to wyszłoby ze 1 do 10000000000 a jakby policzyć z takiego działa zmontowanego z wiader to wyszłoby ze 1 do 100000000000000000 :D

Ogólnie te nowsze produkcje dużo lepsze niż Hollywood,technicznie bez zarzutu,fabularnie cóż niebardzo.
No masz rację, kostiumy, krajobraz tych ruskich wiosek, miast jest fajny, muzyka też dobra, ogólnie technicznie bez zarzutów, ale fabuła taka nie za ciekawa i polatuje trochę nudą jak się ogląda, mogli zrobić o wcześniejszych wydarzeniach o bitwie pod Kłuszynem i o panowaniu Samozwańca. Najgorsze jest to że przez cały film czekałem na epicką bitwę :) a się okazało że główną bitwą w tym filmie jest tylko oblężenie tego miasta, a ta przegrana przez nas kilkudniowa bitwa na przedpolach Moskwy jest pokazana w urywkach :(

KLAssurbanipal
22-12-2010, 23:33
Ostatnio obejrzałem: Rob Roy i Buntownik z wyboru. Swietne oba filmy. Polecam.

Brave
23-12-2010, 01:44
A co powiecie o filmie pt. "Rok 1612" ?Przyjemnie się ogląda, dobre efekty, jest Żebrowski - tyle plusów, reszta to totalny absurd i bezmyślność twórców. Rozumiem, że chcieli zrobić efektowny film naginając pewne fakty historyczne, ale bez przesady. Jeszcze ta bajeczka o Hiszpanie? Film nie jest słaby, ale bardzo przeciętny.

które nie trafiają do Polskich kinTa czwórka z j.polskiego, to chyba efekt jakiejś łapóweczki, prawda Knechcie? :lol:

---------

Ja ostatnio Centuriona. Fajny i lajtowy film, bardzo dobry na wyluzowanie się. I mam od razu pytanie. Dlaczego wartownicy abili tego gościa jak biegł pod mur?

Knecht
23-12-2010, 02:06
Przyjemnie się ogląda, dobre efekty, jest Żebrowski - tyle plusów, reszta to totalny absurd i bezmyślność twórców. Rozumiem, że chcieli zrobić efektowny film naginając pewne fakty historyczne, ale bez przesady. Jeszcze ta bajeczka o Hiszpanie? Film nie jest słaby, ale bardzo przeciętny.
"HISZPANIEC" ! - jak to wołał Żebrowski do Ruska :D Ta historia z Hiszpanem mogła być, tzn. nie wiem czy taki Hiszpan brał udział w tamtych walkach i czy jest jakąś postacią historyczną, ale najemników było pełno w XVII w. którzy wykonywali swe usługi w różnych rejonach świata, tak samo jak Polska armia która składała się z Niemieckiej piechoty, wnioskuję to po słowach żołnierza który jak zobaczył ruską kule która trafiła w beczkę z prochem powiedział "size" :D

Ta czwórka z j.polskiego, to chyba efekt jakiejś łapóweczki, prawda Knechcie? :lol:
O tam, mały błąd z przymiotnikiem :P ale Cię pocieszę Brave bo na semestr z j.polskiego piąteczka mi się szykuje, j.polski to nie tylko ortografia to także interpretacja przeróżnych poematów, wierszy itp. :)

Ja ostatnio Centuriona. Fajny i lajtowy film, bardzo dobry na wyluzowanie się. I mam od razu pytanie. Dlaczego wartownicy abili tego gościa jak biegł pod mur?
Też go oglądałem ale nudny był :? Już na samym początku rozpieprzają rzymski legion, i tylko kilku ocalałych żołnierzy zamierza uratować swojego dowódcę, co i tak im się nie udaje, a na koniec ze wszystkich przeżyje tylko jeden, i wraca On do swej chłopki którą poznał w lesie :lol: A tamtego zabili pod murem bo był ubrany jak barbarzyńca i nie wiedzieli że to ich, a ten jechał radośnie na koniu a tu ciach... strzałą i śmierć na miejscu ;)

Fumanchu
23-12-2010, 08:18
na samym początku rozpieprzają rzymski legion, i tylko kilku ocalałych żołnierzy zamierza uratować swojego dowódcę, co i tak im się nie udaje, a na koniec ze wszystkich przeżyje tylko jeden, i wraca On do swej chłopki którą poznał w lesie :lol: A tamtego zabili pod murem bo był ubrany jak barbarzyńca i nie wiedzieli że to ich, a ten jechał radośnie na koniu a tu ciach... strzałą i śmierć na miejscu ;)
Co to k...jest! NIGDY tak nie opisuj filmu.Jakbym go nie widział to już darowabym sobie.Zaś pewnie trafisz do łapucapu za to.Megaspoiler.

Herod
23-12-2010, 09:15
Gdybym nie widział Centuriona to bym się teraz zdenerwował...

Centurion był niezły. O wiele moim zdaniem lepszy niż tragedia 1612.

Knecht
23-12-2010, 12:15
Co to k...jest! NIGDY tak nie opisuj filmu.Jakbym go nie widział to już darowabym sobie.Zaś pewnie trafisz do łapucapu za to.Megaspoiler.
Nie wiem o co Ci chodzi, opisałem fabułę tego filmu w ironiczny sposób, krytykując go trochę bo mi się nie spodobał, nawet jeśli wam się podobał to nie oznacza że nie mogę tak pisać. Oba te filmy tzn. Centurion i 1612 pod względem technicznym bardzo dobre ale fabuła nie zbyt fajna :cry: Szczególnie u Centuriona gdzie fabułą był zbliżony do Króla Artura ale ten drugi film bardziej mi się podobał, epicka bitwa na koniec, wiele potyczek bohaterów z wrogiem oraz dobra obsada.

Herod
23-12-2010, 12:38
Ty tą fabułę praktycznie streściłeś w całości. :P
Ludzie, którzy nie widzieli, a chcieliby już wszystko wiedzą. Zwłaszcza, ilu przeżyło. :P

Brave
23-12-2010, 17:56
O tam, mały błąd z przymiotnikiem :P ale Cię pocieszę Brave bo na semestr z j.polskiego piąteczka mi się szykuje, j.polski to nie tylko ortografia to także interpretacja przeróżnych poematów, wierszy itp. :)Tłumaczysz się, a w tym samym poście:

tak samo jak Polska armia która składała się z Niemieckiej piechotyJa cię chłopię nie rozumiem :shock: :lol:

Nie wiem o co Ci chodzi, opisałem fabułę tego filmu w ironiczny sposób, krytykując go trochę bo mi się nie spodobałChodzi o to, że streściłeś film ;) Używaj spoilerów.

PS. Znowu będzie łapu-capu :D

Knecht
23-12-2010, 19:34
Wypominasz mi małe błędy, gdzie na tym forum z połowa użytkowników popełnia w swoich wypowiedziach tyle błędów że jakby ich nauczycielka od j.polskiego miała to sprawdzić to wszystko byłoby na czerwono ;)

Herod
23-12-2010, 19:42
Każdy odpowiada za swoje błędy i każdy powinien dążyć do doskonałości, nie bacząc na postępowanie innych.

Auuuuummmmmmmmmmmm...

23-12-2010, 20:37
Wypominasz mi małe błędy, gdzie na tym forum z połowa użytkowników popełnia w swoich wypowiedziach tyle błędów że jakby ich nauczycielka od j.polskiego miała to sprawdzić to wszystko byłoby na czerwono ;)

Patrzcie go no, jeszcze odszczekuje. :!:

Brave
23-12-2010, 20:49
Wypominasz mi małe błędy, gdzie na tym forum z połowa użytkowników popełnia w swoich wypowiedziach tyle błędów że jakby ich nauczycielka od j.polskiego miała to sprawdzić to wszystko byłoby na czerwono ;)Knechcie nie o to chodzi. Najpierw tłumaczysz, że to mały błąd z przymiotnikiem, a w tym samym poście ten błąd jest znów powtórzony. I to dwa razy! :lol: :lol:

Niepoprawna polszczyzna jest źródłem kłopotów w życiu - zapamiętaj!

Knecht
23-12-2010, 20:51
Boże ale macie rozrywkę poprawiać mnie, poprawiajcie inne dzieci neo których niedługo będzie pełno ze względu na Shogun 2 albo idzcie pooglądać M jak Miłość :D

Furvus
23-12-2010, 22:15
Już tak nie offtopujcie o tej ortografii. Ten temat tego nie dotyczy.

Herod
23-12-2010, 22:27
Więc powróćmy do właściwego sensu tematu.

Ktoś już miał zaszczyt widzieć najnowszego Artura i Minimki? Jak wrażenia? Dwie poprzednie części o dziwo mi się spodobały, nad trzecią się zastanawiam...

Wittmann
24-12-2010, 15:46
A jak korzystając z okazji (czyli bilet za połowę ceny) obejrzałem ostatnio:
http://www.youtube.com/watch?v=BFEJzWi9fcc

I powiem tak: oglądając "Zaplątanych" skojarzyły mi się stare, dobre bajki Disney'a - czyli wszystko ładnie i poprawnie politycznie :).

W moim odczuciu film jest bardzo przyjemny,fajna animacja i grafika świata, ciekawe postacie (zwłaszcza Roszpunka - ładna, bardzo taka dziewczęca, nieśmiała, ale z temperamentem) a do tego nawet interesująca fabuła. Dubbing całkiem całkiem (można się pośmiać), zaś typowe disney'owskie piosenki - całkiem niezłe - da się spokojnie przeżyć ;).

Podsumowując: nastawiając się na bajkę nie powinniście się zawieść.

Pozdrawiam

Dragonit
25-12-2010, 00:31
Obejrzałem Księcia Persji i wiadomo, że hit to nie jest, ale też takie złe kino akcji też nie, można obejrzeć, jak ktoś chcę lekkiej rozrywki. Zabieram się za to za Prestiż i zamierzam obejrzeć wszystkie filmy Nolana.

Knecht
25-12-2010, 13:10
Moim zdaniem Książę Persji jest bardzo fajnym filmem, myślałem że będzie zbliżony do fabuły gry lub coś w tym stylu, ale zrobili inaczej, i mi się to spodobało, szkoda tylko że tą księżniczkę na koniec musiał od nowa poznać :D

exar
25-12-2010, 23:48
Był już ktoś z was na Tron Legacy?

Knecht
26-12-2010, 00:27
łooo ja to rzadko chodzę od razu na nowości kinowe, zazwyczaj (...)

Proponuję poczytać regulamin - Lena

KLAssurbanipal
28-12-2010, 11:40
OCII jest chyba nawet lepszy od pierwszej części... Obejrzałem wczoraj trójkę, słabsza od dwóch pozostałych.

Grogmir
29-12-2010, 21:50
Polecam emitowany właśnie na canal+ miniserial 'Filary Ziemi'. Opowieść rozgrywa się w średniowiecznej Anglii, zaraz po śmierci króla Henryka I, naprawdę ciekawie oddany został klimat tamtych czasów, a poszczególne wątki opowieści, dotyczące zarówno władców, jak i prostych ludzi, zgrabnie splatają się w całość, zachęcając do oglądania ;) polecam nie tylko miłośnikom średniowiecza ;)

http://www.filmweb.pl/serial/Filary+Ziemi-2009-534068

jon_snow
29-12-2010, 21:57
Był już ktoś z was na Tron Legacy?

Ja byłem. Powiem tak: dobre efekty, świetna muzyka (nie jestem fanem tego typu muzyki ale muszę przyznać że w tym przypadku sprawdziła się wyśmienicie), piękna jak zawsze Olivia Wilde a resztę można podsumować milczeniem. Jeżeli nastawisz się na szybki, efektowny film bez jakiś większych aspiracji fabularnych to raczej się nie zawiedziesz. Dodam jeszcze że oryginału nie widziałem także chyba moja ocena (tak... 6+/10) jest dosyć obiektywna.

KLAssurbanipal
31-12-2010, 00:35
Papillon - rewelacja. Bije na głowę inne filmy o więzieniach.
http://www.filmweb.pl/film/Motylek-1973-8529

Nezahualcoyotl
02-01-2011, 18:11
Fakt film jest wspanialy zwlaszcza ze oparty na faktach ;) "Hey you bastards I'm still here"-uwielbiam to ostatnie zdanie ;)
Polecam goraco nastepujace filmy o wieziennej tematyce rowniez powstale na bazie prawdziwych wydarzen:
http://www.youtube.com/watch?v=16P19VLvebQ
http://www.youtube.com/watch?v=eAY4aADKk08
http://www.youtube.com/watch?v=_JcZCoUDmBk

Krzyzak
02-01-2011, 19:24
A ja byłem na Potterze. Poprzednie części, mówię tu o 2 poprzednich były dość słabe, więc na Insygnię poszedłem z nadzieją, że się nie zawiodę no i tak było. Film jest ok, klimat jest na wysokim poziomie. Niepotrzebnie podzielili tą ostatnią część na połowę, bo to takie przedłużanie na siłę, no ale wiem że chcieli pokazać jak najwięcej. Dobre zakończenie no i oczywiście jadę na część 2 :D

Sam Fisher
02-01-2011, 19:42
A ja byłem na Potterze. Poprzednie części, mówię tu o 2 poprzednich były dość słabe, więc na Insygnię poszedłem z nadzieją, że się nie zawiodę no i tak było. Film jest ok, klimat jest na wysokim poziomie. Niepotrzebnie podzielili tą ostatnią część na połowę, bo to takie przedłużanie na siłę, no ale wiem że chcieli pokazać jak najwięcej. Dobre zakończenie no i oczywiście jadę na część 2 :D
Ja tak samo :D Często spotykam się z opiniami, że ta 1 część to gniot, bo skończyło się nijak. Nie moja wina, że nie myślą :D To tak jakby chcieli oceniać jakikolwiek film po obejrzeniu tylko połowy filmu. Zapewne niektórzy spodziewali się więcej walk - w końcu to ostatnia część. W drugiej części będzie więcej walk, więc zapewne będą już ludzie bardziej przychylni. Pierwsza część IMHO duży plus :)

Dragonit
02-01-2011, 21:13
Prestiż - świetny film, bardzo klimatyczny, dobrze zrealizowany i zagrany, zabiegi fabularne w stylu Nolana, aż muszę obejrzeć jego wszystkie filmy ;)

Nezahualcoyotl
02-01-2011, 22:13
Wersja full anime a la "Avatar".Znow ludzie sa tymi zlymi obcymi :lol: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=JFp6_tAHjeQ
P.S.Pamietajcie ze ten film jest z...2007 roku :!:

jon_snow
03-01-2011, 02:35
Ja z kolei polecam, grany u nas w kinach, film "The Disappearance of Alice Creed". Mocna historia o uprowadzeniu "bogatej" dziewczyny przez dwóch bezwzględnych (?) porywaczy z zamiarem wzięcia okupu. Naprawdę mocne są pierwsze sceny filmu w których porywacze przywiązują Alice do łóżka, rozbierają ja i nagrywają oświadczenie dla rodziny. Oczywiście nie wszystko idzie zgodnie ze starannie opracowanym planem... Nie chcę zbyt dużo pisać o fabule żeby niczego nie zdradzić. Możecie spodziewać się kilku zaskakujących zwrotów akcji (naprawdę zaskakujących;)) i niekonwencjonalnego podejścia do tematu. Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości to tytułową postać gra, piękna jak zawsze, Gemma Arterton. Naprawdę polecam.

http://www.filmweb.pl/film/Uprowadzona+ ... 009-521352 (http://www.filmweb.pl/film/Uprowadzona+Alice+Creed-2009-521352)

PS. Ostrzegam tylko że film jest dosyć brutalny i nie nadaje się dla młodszej widowni.

Nezahualcoyotl
03-01-2011, 16:51
No paskudnie sie rozpoczal ten rok w branzy filmowej...ogromna strata :?
http://film.onet.pl/wiadomosci/zmarl-pe ... omosc.html (http://film.onet.pl/wiadomosci/zmarl-pete-postlethwaite,1,4095933,wiadomosc.html)
GIUSEPPE IS DEAD !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=EalRRJp9 ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=EalRRJp9hOQ&feature=related)

KLAssurbanipal
05-01-2011, 00:23
Oblukam te linki o więzieniach.

Swoją drogą niezła kicha ten Tron 2. Efekty momentami robiły duże wrażenie. Najlepszy był soundtrack, jeden z lepszych jakie słyszałem w nowych filmach. Z kolei scenariusz - fabuła, dialogi to kompletna porażka.
Podsumowując Tron Legacy to nic innego jak ładny wizualnie teledysk Daft Punk. Ten film powstał chyba pod ten soundtrack a nie odwrotnie.

KLAssurbanipal
07-01-2011, 11:17
Pieskie popołudnie - fenomenalna gra Pacino, chyba jedna z najlepszych kreacji obok Ojców Chrzestnych, Scarface, Życie Carlita, Serpico, Zapach Kobiety. Do tego niezwykle zaskakująca historia napadu na bank, trudno uwierzyć ze napisana przez życie. Reżyser porusza kilka różnych problemów społecznych i pokazuje chaotyczną osobowość sprawcy. Dałem mocne 9/10.

exar
07-01-2011, 12:25
Strzeżcie się "Ksiądz (Priest)" z kolędą rusza między wampiry
http://www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%85dz+3D-2011-254275
http://www.youtube.com/watch?v=gmlo6MyhDXw

Nezahualcoyotl
07-01-2011, 20:32
Zapowiada sie dosc obiecujaco...jak na wiekszosci zwiastunow ;)

Mazur
10-01-2011, 17:15
Szukam filmu, a raczej tytułu dokumentu z Discovery.
Dwóch kolesi odtwarza bitwy starożytne wcielając się w generałów. Mają przed sobą plansze, na której przesuwają swoje wojska, a w tle wszystko pokazane jest na silniku Rome TW.

Mowisz i masz:
http://www.youtube.com/results?search_q ... annel&aq=1 (http://www.youtube.com/results?search_query=decisive+battles+history+chan nel&aq=1)
P.S.Ogladalem to kilka lat temu na BBC...nic odkrywczego ale mozna poswiecic te 30min na kazdy odcinek ;)

Nie o to mi chodziło. Właśnie leci na discovery world. program nazywa się starcie generałów/Clash of the generals. Dużo ciekawszy niż to co podałeś. :)

KLAssurbanipal
11-01-2011, 00:10
na dziś sympatyczny thriller z Douglasem - The Game.

Jarl
11-01-2011, 16:09
na dziś sympatyczny thriller z Douglasem - The Game.
Genialnym trudno go nazwać, ale na pewno wart poświęconego nań czasu.

Wstyd się przyznać, ale dopiero niedawno obejrzałem 12 Angry Men - arcydzieło pod względem gry aktorskiej.

Nezahualcoyotl
11-01-2011, 16:54
Jesli to stara wersja z Henry Fonda to sie zgadzam ze ten film to klasyka ;)

Dragonit
12-01-2011, 18:01
Niedawno obejrzałem Prestiż, bardzo ciekawy, dobrze zagrany zrealizowany film Nolana ;) wciągnął mnie w ten świat sztuczek zarówno na scenie, jak i poza nią, no i ciekawa puenta.

Lena
12-01-2011, 19:24
Byłam wczoraj na premierze filmu "Weekend" Cezarego Pazury. Mimo miażdżącej dzieło krytyki, film na tle innych polskich produkcji jest moim zdaniem na wysokim poziomie. Owszem - może fabuła dość standardowa, ale całość przyjemnie się ogląda. Szczególnie zapadł mi w pamięć Andrzej Andrzejewski grający psychopatycznego bandziora ;) (aktora na pewno kojarzycie z roli Pelego z filmu "Job").
Jedyne do czego się przyczepię, to ostatnia scena, w której wystąpiła żona Pazury. Nie wiem czym go przekupiła, jak wybłagała, ale tak drewnianej gry aktorskiej w życiu nie widziałam. To tak jakby automatyczne sekretarka telefonii komórkowej czytała tekst. Nie dość, że wyglądała mało atrakcyjnie to nie potrafiła normalnie (czyt. naturalnie) powiedzieć: "Dzień dobry, czy są wolne pokoje?". Ałć.
Ale film polecam ;)

exar
13-01-2011, 12:32
coś uparli się ci kosmici na tych amerykanów
"Battle Los Angeles"
http://www.youtube.com/watch?v=PKC_ORM0vpo

"Cowboys And Aliens"
http://www.youtube.com/watch?v=9NKWhhrv ... re=channel (http://www.youtube.com/watch?v=9NKWhhrv288&feature=channel)

Witia
16-01-2011, 12:21
A ja oglądnąłem wczoraj ( wreszcie ) Machete ;) I powiem wam, że jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądnąłem. To jest taki pastisz, taka dawka ironii i wykpiwania, że bania mała. Sceny z kampanią na reelekcje senatorską wgniatają w ziemie. Po poziomie absurdu widać, że jedynie Rodriguez z Tarantinem mogli nakręcić ten film ;)

Knecht
18-01-2011, 21:35
Mi się też spodobał Maczeta ale brakowało mi czegoś, czegoś takiego no nie wiem... czuję lekki niedosyt :D ale jak On wyrywał te panienki (poker face) :D najlepsza jest ta pierwsza rozpierducha :lol:

Bronti
19-01-2011, 13:53
Byłem wczoraj na Polowaniu na Czarownice w olsztyńskim Heliosie i niestety jestem totalnie zawiedziony i rozczarowany... Film jest strasznie nudny i płytki i nie miał w sobie nic co by przyciągnęło moją uwagę. Żałuje wydanych 15 zł na bilet i nie polecam tego filmu :?

KLAssurbanipal
19-01-2011, 21:13
A ja oglądnąłem wczoraj ( wreszcie ) Machete ;) I powiem wam, że jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądnąłem. To jest taki pastisz, taka dawka ironii i wykpiwania, że bania mała. Sceny z kampanią na reelekcje senatorską wgniatają w ziemie. Po poziomie absurdu widać, że jedynie Rodriguez z Tarantinem mogli nakręcić ten film ;)

Dla mnie to słaby pastisz. Zabrakło dużo w tym filmie - humoru, więcej ironii, dobrych scen. Jak już pisałem wszystkie sceny były w tym krótkim trailerze plus kilka nowych z de Niro.

Z kolei dla fanów Thrillerów lub duetu Scorsese/ de Niro polecam - Cape Fear, mistrzostwo.

Volomir
19-01-2011, 22:09
Dla mnie to słaby pastisz. Zabrakło dużo w tym filmie - humoru, więcej ironii, dobrych scen. Jak już pisałem wszystkie sceny były w tym krótkim trailerze plus kilka nowych z de Niro.

Tak, tak... wiemy Avatar lepszy:P

Milanos
20-01-2011, 00:38
jakoś tak z ciekawości się przegląda trailery jakiś różnych zapowiedzi i tak patrze kurde niezła dawka się na lato komiksów szykuje XD. Co ich napadło żeby wszystko tak na raz dawać :P
Zielona Latarnia
X-men: Pierwsza Klasa
Kapitan Ameryka
Transformers 3

człowiek by z chęcią się przeszedł do kina na efekty specjalne bo to jednak zawsze jakaś większa frajda takie bajki oglądać na dużym ekranie jak jeszcze teraz to w 3d działa to już wogólę ale 4 podobne filmy w ciągu 2 miesięcy hahahah chyba nie będzie wstyd jak będę musiał się cofnąć o 10 lat wstecz i powiedzieć mamo proszę proszę daj na kino :mrgreen:

Knecht
20-01-2011, 01:30
powiedzieć mamo proszę proszę daj na kino :mrgreen:
albo babciu daj z emerytury na bilet :mrgreen:

No tyle tych nowości, podobnie jest z grami, wiele nowych wychodzi w marcu ;)

KLAssurbanipal
20-01-2011, 12:53
jakoś tak z ciekawości się przegląda trailery jakiś różnych zapowiedzi i tak patrze kurde niezła dawka się na lato komiksów szykuje XD. Co ich napadło żeby wszystko tak na raz dawać :P
Zielona Latarnia
X-men: Pierwsza Klasa
Kapitan Ameryka
Transformers 3

człowiek by z chęcią się przeszedł do kina na efekty specjalne bo to jednak zawsze jakaś większa frajda takie bajki oglądać na dużym ekranie jak jeszcze teraz to w 3d działa to już wogólę ale 4 podobne filmy w ciągu 2 miesięcy hahahah chyba nie będzie wstyd jak będę musiał się cofnąć o 10 lat wstecz i powiedzieć mamo proszę proszę daj na kino :mrgreen:

A Thor? Będzie z nich pierwszy bo w kwietniu.
http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ

Solve Lind
22-01-2011, 21:56
Na stronie Filmweb.pl dodano bazę gier. Powodem jest podobno ścisłe przenikanie się obu dziedzin popkultury i czerpanie z siebie na wzajem (chociaż książki mają chyba większy w tym udział ;) ) Co o tym sądzicie? Ktoś odwiedzał już tą bazę gier?

KLAssurbanipal
22-01-2011, 23:20
Nie patrzyłem ale sądzę że filmweb próbuje sztucznie się napędzać jak robiła to już nasza klasa. Denerwuje mnie że oszukują z liczbą ocen jak cholera...

Polecam The Usual Suspects, świetny thriller kryminalny z domieszką gangsterskiego klimatu.

W końcu obejrzałem dokładnie The Prestige i Infiltrację. Miodzio, a zakończenia niejednoznacnze jak lubię.

Dragonit
23-01-2011, 19:02
Ja oglądałem oba z 3 tygodnie temu, więc jestem trochę do przodu 8-) wszedłem na chwilę na bazę gier i wygląda podobnie to podobnie jak w przypadku filmów, ocena, aktorzy, którzy podkładali głosy i komentarze, pewnie będą jakieś recenzję.

Pampa
24-01-2011, 09:13
Poszukuje jakiś fajnych filmów o II WŚ, tylko żeby sytuacja była pokazana ze str. Niemców, Stalingrad już znam :)

KLAssurbanipal
24-01-2011, 11:04
hmmm.. na pierwszą myśl mi przychodzi ''Jeniec: jak daleko nogi poniosą''. Wprawdzie to głównie historia jednego oficera niemieckiego wziętego pod Stalingradem uciekającego z łagrów na Syberii, ale jest to zawsze spojrzenie ze strony niemieckiej.

Pampa
24-01-2011, 15:30
Wszystko, byle nie alianci bo już rzygam nimi... ileż można pokazywać dobrych aliantów w walce ze złymi niemcami, kiedy to 10 amrican boyyyzzz potrafi roznieść pluton uzbrojonej po zęby waffen ss...

Bronti
24-01-2011, 15:48
Poszukuje jakiś fajnych filmów o II WŚ, tylko żeby sytuacja była pokazana ze str. Niemców, Stalingrad już znam :)

Żelazny Krzyż - http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBelazny ... 1977-37394 (http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBelazny+krzy%C5%BC-1977-37394)

Nezahualcoyotl
24-01-2011, 17:10
Mowisz i masz ;)
"Sophie Scholl - ostatnie dni"
http://www.filmweb.pl/Sophie.Scholl.Ostatnie.Dni
"Das boot"...az dziwne ze nikt nie wymienil tego filmu :shock:
http://www.filmweb.pl/film/Okr%C4%99t-1981-1289
"W księżycową jasną noc"
http://www.filmweb.pl/film/W+ksi%C4%99% ... -1992-3607 (http://www.filmweb.pl/film/W+ksi%C4%99%C5%BCycow%C4%85+jasn%C4%85+noc-1992-3607)
"Lista Schindlera"
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=578
"Walkiria"
http://www.youtube.com/watch?v=kbq_nQZy ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=kbq_nQZy4uc&feature=related)
"Der Untergang"
http://www.youtube.com/watch?v=TZcN66SUO84
"Saints and Soldiers"-no moze tak nie do konca wojna widziana ze strony Niemcow lecz i Amerykanie ukazani sa jako zwyczajni ludzie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=us-0akvhbFE
"The Bunker"
http://www.imdb.com/title/tt0082114/
Pamietam ze kiedys ogladalem film o niemieckiej lodzi podwodnej eskortujacej Japonczykow z planami bomby atomowej.Koniec wojny nastapil w polowie drogi do Japonii...niestety nie przypominam sobie tytulu tego filmu :?

Pampa
25-01-2011, 12:14
oooo wielkie dzięki:) wreszcie będzie co oglądać. :mrgreen:

Adamsky
25-01-2011, 13:44
http://www.youtube.com/watch?v=2_TMGaIbzyQ
http://www.youtube.com/watch?v=NmOGtIYHniw
Może nie Niemcy, ale też stali po niewłaściwej stronie.
Jeśli chodzi o 1936, to może pustynne klimaty?
Tempo di uccidere
lub
Il leone del deserto
http://www.youtube.com/watch?v=V2kfW8HG4hw
Inne klimaty:
Rappresaglia (Massacre in Rome)
http://www.youtube.com/watch?v=PG--e5fPxAw
Italiani brava gente
http://www.youtube.com/watch?v=yYSOC-mUjWc

KLAssurbanipal
25-01-2011, 14:47
Polowanie na czarownice wg mnie porażka na całej linii.

Nezahualcoyotl
25-01-2011, 18:21
Nie znasz sie na filmach i tyle :lol: Swietna,epicka i wciagajaca opowiesc...tak wciagajace ze juz po(chyba) 20min kimalem jak niemowle :mrgreen: :mrgreen: .Nicolas Cage za 14mln$ honorarium to sie nie dziwie ze wystapil w tym kiczu ;)
Czekam z niecierpliwoscia na ta komedie bo zapowiada sie przednia zabawa:
http://www.youtube.com/watch?v=hljxH-QJq1g
Amerykance atakuja z Thorem
http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ
Japonczyki odpowiadaja tym:
http://www.youtube.com/watch?v=S21ejLJr ... re=channel (http://www.youtube.com/watch?v=S21ejLJrFsQ&feature=channel)
Ciagle tylko komiksy im w glowach.Moze by tak ktos u nas sie wzial za...Kajka i Kokosza lub Funky Kovala ;) :?:
Dowod na to ze dobre filmy o wampirach skonczyly sie na "Underworld" ;)
http://www.youtube.com/watch?v=5R03IAk2 ... re=channel (http://www.youtube.com/watch?v=5R03IAk2H_E&feature=channel)
Cos dla milosnikow Dzikiego Zachodu:
http://www.youtube.com/watch?v=tH8xW8mF ... re=channel (http://www.youtube.com/watch?v=tH8xW8mF-AI&feature=channel)

KLAssurbanipal
26-01-2011, 12:27
Denerwuje mnie ten nowy filmweb. od kiedy go zrobili jest wiele przekrętów przy ocenach. Sam myślę że administracja macza w tym palce, bo w pół roku liczba głosujących na superprodukcje wzrosła nawet o 300%. Filmy które miały przez kilka lat funkcjonowania serwisu po 40.000 głosów teraz mają 150.000 przez pół roku. Niemożliwe by tyle osób się zarejestrowało w tak krótkim czasie. Wg mnie to sztuczne doganianie IMDB.
Zapomnieli o czymś - tamten serwis jest anglojęzyczny, a nasz polski z którego korzystają ludzie w jednym kraju. Liczba głosów proporcjonalnie na FW jest zdecydowanie za duża.

polecam 25. godzinę http://www.filmweb.pl/25.Godzina

odi.profanum
27-01-2011, 14:23
http://www.youtube.com/watch?v=YfkNEq1X ... _embedded# (http://www.youtube.com/watch?v=YfkNEq1XioE&feature=player_embedded#)
Spot republikanów; wygląda jak trailer zajebistego filmu :shock:
Wiem, że nie o polityce tutaj, ale obejrzeć warto:D

27-01-2011, 16:21
http://www.youtube.com/watch?v=YfkNEq1XioE&feature=player_embedded#
Spot republikanów; wygląda jak trailer zajebistego filmu :shock:
Wiem, że nie o polityce tutaj, ale obejrzeć warto:D

Przez chwilę myślałem, że to trailer Armagedon 2 ;]

Adamsky
30-01-2011, 08:32
Poza tym jeszcze mogę ten polecić - http://www.youtube.com/watch?v=hT2Lj4OS ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=hT2Lj4OSgA0&feature=related)

Baal-Melkart
30-01-2011, 18:15
Proszę usiąść wygodnie i obejrzeć fragmenty bolywódzkiego matrix'a w rosyjskim (chyba) dubbingu :D:
http://www.youtube.com/watch?v=svOlz2ei4Yk

KLAssurbanipal
30-01-2011, 21:19
Obejrzałem świetne Mean Streets- zapoczątkował karierę Scorsese i de Niro. Film naturalistyczny dość i jak prawdziwy.

Fumanchu
31-01-2011, 00:05
KLA,Zając znacie to:
http://www.youtube.com/watch?v=ZVIm_PvWsyQ
Ultimate Versus
Trailer niestety nie oddaje istoty filmu i muza źle dobrana, w filmie jest dużo lepsza ścieżka dźwiękowa.
To jest prawdziwa klasyka japońskiego horroru s.f. Momenty humorystyczne też są.

Brave
31-01-2011, 02:16
Obejrzałem dzisiaj nowy film Jak zostać królem. Opowiada o królu angielskim Jerzym VI, który za wszelką cenę próbuje pozbyć się swojego problemu z wysławianiem się i jąkaniem. Film cholernie dobry, zasługuje na Oskara.

http://www.filmweb.pl/film/Jak+zosta%C4 ... 010-539270 (http://www.filmweb.pl/film/Jak+zosta%C4%87+kr%C3%B3lem-2010-539270)

Nezahualcoyotl
31-01-2011, 06:36
KLA,Zając znacie to:
http://www.youtube.com/watch?v=ZVIm_PvWsyQ
Ultimate Versus
Trailer niestety nie oddaje istoty filmu i muza źle dobrana, w filmie jest dużo lepsza ścieżka dźwiękowa.
To jest prawdziwa klasyka japońskiego horroru s.f. Momenty humorystyczne też są.
Eee tam...widzialem lepsze "trzaskance" od tego ale jak znam KLA to z pewnoscia mu sie spodoba...plaszcz tego kolesia ;) :lol:
Polecam do obejrzenia te mini produkcje:
http://www.youtube.com/watch?v=OOrH5tfWorg
http://www.youtube.com/watch?v=D2iOcCibzUo

Fumanchu
31-01-2011, 07:22
Trzeba obadać ,mi chodzi o takie produkcje sprzed ery internetowej jak człowiek dorwał 10 lat temu film i nie wiedział co to jest nie było trailerów,nic.Oprócz w/w to taki był "Ichi the killler", nie Zatoichi, urywał łeb. Drugi raz nie obejrzę.
http://www.youtube.com/watch?v=55AuIOFb ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=55AuIOFb0kA&feature=related)

MateuszKL
31-01-2011, 14:25
o cholera co to jest

Idill`a (MZ)
31-01-2011, 14:40
Obejrzałem dzisiaj nowy film Jak zostać królem. Opowiada o królu angielskim Jerzym VI, który za wszelką cenę próbuje pozbyć się swojego problemu z wysławianiem się i jąkaniem. Film cholernie dobry, zasługuje na Oskara.

http://www.filmweb.pl/film/Jak+zosta%C4 ... 010-539270

Potwierdzam 8-)

Proszę usiąść wygodnie i obejrzeć fragmenty bolywódzkiego matrix'a w rosyjskim (chyba) dubbingu :
http://www.youtube.com/watch?v=svOlz2ei4Yk

Boskie :D

KLAssurbanipal
02-02-2011, 22:02
Oblukałem tą bazę gier na filmwebie i rozczarowałem się. Simsy, Settlersy itp. są a z Total Wara to mamy tylko Rome i Shoguna. Bieda...

02-02-2011, 23:33
Nie dość, że zrypali wygląd strony, nieczytelna, wolna i wgl ble, to jeszcze te gry na siłę wrzucają. :roll:

KLAssurbanipal
02-02-2011, 23:50
Nie dość, że zrypali wygląd strony, nieczytelna, wolna i wgl ble, to jeszcze te gry na siłę wrzucają. :roll:

Robią z tego kolejną naszą klasę, ale się nie uda. FIlmweb powinien dotyczyć filmów, a nie.. Teraz dodali gry, potem będzie muzyka, moda itp.

Nezahualcoyotl
10-02-2011, 19:06
No rodzima perelka 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=en1FuqlBTFk&NR=1

KLAssurbanipal
11-02-2011, 12:40
Zniknęły posty. :)

Głosowanie.
Robert De Niro vs Al Pacino:

Bob
http://img710.imageshack.us/img710/4838/deniroz.jpg

Al
http://img211.imageshack.us/img211/1971/alpacino.jpg

Nezahualcoyotl
12-02-2011, 11:58
Dobra zrobie offtopa zeby KLA dac satysfakcje :lol:
No to lecimy z koksem

ROBERT de NIRO vs AL PACINO
Ojciec Chrzestny vs Ojciec Chrzestny 0-1 (tylko dlatego ze Robert gra tutaj epizod)
Przyladek Strachu vs Serpico 1-0 (de Niro miazdzy w tym filmie)
Goraczka vs Czlowiek z Blizna 0-1 (najlepsza rola "Pacynki")
Taksowkarz vs Zycie Carlita 1-1 (poddaje sie w tym zestawieniu obaj sa wielcy)
Misja vs Adwokat Diabla 1-0 (konkwistador-mnich bije na glowe filmowego Ksiecia Ciemnosci)
Lowca Jeleni vs zwyczajne zdjecie --- nie poddaje pod glosowanie :lol:
Wychodzi zatem remis ;)

KLAssurbanipal
13-02-2011, 22:16
zajac, to ostatnie nie jest zwykłe zdjęcie. 8-) Al Pacino aktualnie wygląda tak:

http://img132.imageshack.us/img132/7599/alpacinopicture2.jpg (http://img132.imageshack.us/i/alpacinopicture2.jpg/)

a tamto zdjęcie to kadr z filmu ''Jack jakiego nie znacie'' gdzie zagrał doktora Jacka Kevorkiana (swoją drogą świetna rola).
Prawdziwy Kevorkian:

http://img812.imageshack.us/img812/4975/26188548.th.jpg (http://img812.imageshack.us/i/26188548.jpg/)

Zdjęcie Pacino i Kevorkiana z premiery filmu w 2010:

http://img838.imageshack.us/img838/2329/117830alpacinoanddrjack.jpg (http://img838.imageshack.us/i/117830alpacinoanddrjack.jpg/)

Nezahualcoyotl
14-02-2011, 20:07
No KLA zabiles mi cwieka :? ;) Musze wiec ten film obejrzec i wtedy zadecyduje kto zagral lepiej konkretna role ;)

George
14-02-2011, 21:23
Oglądał ktoś może Skyline? Jest naprawdę aż tak denny jak można wywnioskować z opinii na filmwebie :? ?

Aha, i jak tam wrażenia z innych obecnie wyświetlanych filmów (np. Jak zostać królem)?

Lena
14-02-2011, 21:41
Mnie "Jak zostać królem" nie podobał się. Obejrzałam 30 minut i sobie darowałam. No, ale to tylko moje subiektywne zdanie :)

Brave
14-02-2011, 23:19
Dzisiaj byłem ze szkołą w kinie na "Jak zostać królem" i reakcje były...no można się domyślić. Wszyscy gadali że nudne i do kitu, ale ja lubię takie filmy, gdzie trzeba trochę pomyśleć, zrozumieć go. Każdy lubi co innego, a młodzi są rządni krwi i seksu, więc dla nich to chłam. Nie jest to wybitne dzieło, po prostu dobry film.

KLAssurbanipal
15-02-2011, 01:23
Mnie "Jak zostać królem" nie podobał się. Obejrzałam 30 minut i sobie darowałam. No, ale to tylko moje subiektywne zdanie :)

Lena bez urazy, ale Ty nie masz zdania o tym filmie, nawet subiektywnego, ponieważ go nie obejrzałaś. ;) Lepiej wejdź na last.fm.
Gdyby w ten sposób patrzeć na filmy i darować sobie oglądanie zanim się rozkręci (bo to akurat 30 min) to Łowca Jeleni nie byłby klasykiem...

Lena
15-02-2011, 17:40
Nie obejrzałam w całości i nie żałuję. Po prostu nie lubię tego typu filmów - szczególnie o irytujących głównych bohaterach. Ostatnio mam tyle na głowie, że jak już spędzam czas na oglądaniu filmów, to wybieram tylko takie, z których od początku czerpię radość, a nie zmuszam się, bo może za godzinę coś się poprawi ;)

Ps. Do załatwiania forumowych spraw jest PW, a nie last.fm - pozdrawiam ;)

15-02-2011, 17:56
Bo sztuka jest bo to, by się zamęczać, nie wiedziałaś?

Lena
15-02-2011, 18:38
W kategoriach rozrywki unikam martyrologii ;) Wracając jednak do tematu... co sądzicie o "Turyście"?

Volomir
16-02-2011, 20:25
O "Turyscie" nic nie pisze bo gra tam Angelina Żyła:P
Ogladal ktos Black Swan? Ja wczoraj mialem seansik i powiem, ze srednio do mnie ten film przemowil... Moze dlatego, ze jestem facetem? ;) Bo sama historia, final, aktorstwo bylo bardzo dobre, ale otoczka czyli balet, anoreksja popychana anoreksja, wyscig szczurów, niespelnione marzenia rodzica itd zupelnie do mnie nie przemowily. Myslalem, ze to bedzie mroczn podróz wgłąb zatracającej się psychiki... No i sie rozczarowalem:P 7.5/10

glaca
16-02-2011, 20:35
Kings Speech bardzo fajne.
nie jest to komedia jak reklamuje się ją w Polsce. Po prostu Anglicy nawet o czymś tak strasznym jak o czlowieku zniewolonym przez swoje przeznaczenie, pochodzenie potrafią opowiadać z humorem. Jak ktoś lubi angielskie kino to musi zobaczyć :)

Serious Man.
film braci Coen o czymś nietypowym, bo o judaizmie ^^
o wiele lepszy niż Prawdziwe męstwo, ale tylko jesli się woli kameralne opowieści w stylu retro (czasem zbyt retro, bo akcja cofa się czasem do XIX wieku w Polsce ^^). Dobry film jak ktoś interesuje się amerykanskim 'zydostwem' hehe.
tak samo obejrzalem niedawno dopiero 'to nie jest kraj dla starych ludzi' i po prostu kocham ten typ narracji, sposob snucia opowiesci w sposob irytujący, ale w pozytywnym sensie, bo widz nie moze sie przygotowac psychicznie na kolejną scenę. Nie są to przewidywalne i latwe filmy.

Due Date/zanim odejdą wody.
irytujaca komedia z Downey jr.
jak ktoś lubi amerykanski (czyli glupkowaty) humor to moze obejrzeć. Ja to tylko się zirytowałem podczas oglądania :D

Brave
16-02-2011, 21:47
Black Swan najlepszy film 2010 roku, zaraz po Machete ;) Oczywiście moim zdaniem. Ciekawa historia, gra aktorska wyborna, no i Natalie Portman. W akcję wkręciłem się na maxa. Czarny łabędź najtrwalej zakorzenił się mi w pamięci.

Furvus
16-02-2011, 22:49
Byłem dziś w kinie na King's Speech (pięknie przetłumaczono na polski ;) ). Zgadzam się z glacą - film bardzo w porządku i nigdy nie nazwałbym go komedią. Znakomita rola Colina Firtha. Dawno nie urzekł mnie tak żaden aktor swoją grą, ale ja bardzo rzadko oglądam filmy pełnometrażowe :)

20-02-2011, 00:35
Polecam film Ludzka Stonoga dobra beka. :lol:

to tak w skrócie:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOhK8cfCk4MU7jcSpusRaKaG6MGkYCZ zKC5bRZr5yFGWAcDi8OsQ
:lol:

Lena
20-02-2011, 09:59
O nieeee! To jest obrzydliwe, straszne i okropne. W ogóle jak (i pod wpływem czego) ktoś mógł wymyślić taki film...

Pop517
20-02-2011, 11:07
hahaha niezły skrót :lol:
tak swoją drogą był ktoś na och karol 2?

Lena
20-02-2011, 11:18
Tak, ja byłam na Och Karol 2. Jak na polską komedię to film całkiem niezły. Co najważniejsze nie było w nim reklam Ludwika, LG i innych popularnych marek ;)
Całość całkiem zabawna, ale nie głupawa. Jeśli ktoś nie oglądał polskiego pierwowzoru "Och Karol", to w połowie filmu będzie zaskoczony zwrotem akcji :) Miło się siedziało na tym w kinie.

Pop517
20-02-2011, 11:54
no to zapewne się wybiorę lubię polskie komedie :)

20-02-2011, 14:04
Tak, ja byłam na Och Karol 2.

O nieeee! To jest obrzydliwe, straszne i okropne. W ogóle jak (i pod wpływem czego) ktoś mógł wymyślić taki film... :lol:

Nezahualcoyotl
21-02-2011, 18:37
Anthony Hopkins...i wszystko jasne ;)
http://www.youtube.com/watch?v=gVLqOus2_4E

glaca
27-02-2011, 12:07
http://www.youtube.com/watch?v=Ca3M2feqJk8
taki film mi wpadl w rece i wydaje sie, ze jest mocno aktualny chociaż z lat '60 ;)
(do znalezienia na (...) - tak jak każda klasyka... w sumie piraci odpowiadają za zachowanie kultury w czasach masowego chłamu :lol: )

Solve Lind
27-02-2011, 16:54
Jestem świeżo po obejrzeniu "Sobowtóra" Kurosawy. Bardzo dobry film. Klimat okresu Sengoku utrzymany - stroje, dekoracje i muzyka bardzo fajne. Liczyłem na epickie bitwy i tu się trochę zawiodłem, ale cała historia Takedy Shingena zrekompensowała mi to w 100%. Jak dla mnie to takie niedzielne kino: wizualnie bardzo ładne, mądre ale nie za ciężkie. Polecam!

Nezahualcoyotl
27-02-2011, 21:22
Eeee... tam Paul wymiata wszystko :lol: Goraco polecam ;)
http://www.youtube.com/watch?v=5Olv27m95nY

KLAssurbanipal
28-02-2011, 14:24
Dla fanów gangsterskiego dramatu polecam Prawo Bronxu w reżyserii De Niro.

KLAssurbanipal
03-03-2011, 10:01
Obejrzałem ostatnio 2 filmy z Harveyem Keitelem. Oba bardzo dobre. Pierwszy to ''Pojedynek'' jeden z pierwszych filmów Ridleya Scotta. Opowiada o pojedynku dwóch huzarów napoleońskich, z których jeden nie chce przepuścić drugiemu i pojedynkują się regularnie przez kilkanaście lat. Jako ciekawostkę powiem że mundury bohaterów kosztowały kilkanaście tysięcy funtów a uszył je dom mody Armani. Szkoda że dziś Scott kręci filmy gdzie salady z XV wieku pojawiają się w epoce wypraw krzyżowych (Robin Hood).
Drugi film to ''Zły Porucznik'', ale wersja z 1992, nie ten nowy z Cage. Fabuła zupełnie inna, postać podobna.
Na koniec spytam co sądzicie o ''Czarnym Czwartku''? Jak na polskie kino wg mnie bardzo dobrze wyszedł, z paroma denerwującymi elemntami, ale nie będę spojlerował. Jak czytam wypowiedzi na filmwebie to myślę że takie filmy są potrzebne w czasie gdy neostrada wyhodowała stado tępaków.

glaca
04-03-2011, 11:37
http://www.youtube.com/watch?v=Mrfqn7QsILE
Trailer Park Boys - Countdown to Liquor Day
czyli kanadyjska komedia o gorzałce, ziole, przekrętach i nierobach. kontynuacja serialu :D

Dragonit
05-03-2011, 15:43
Obejrzałem dwuczęściowe Piekło Pocztowe, na podstawie książki ze świata dysku (zaskoczyło mnie, że ktoś zekranizował niektóre powieści Pratchetta) i naprawdę ciekawy, dobrze zrealizowany film. Scenografia spoko, aktorstwo też, wciąga. Tylko dekle na filmwebie potrafią wystawiać 2/10 popierając to durnymi monologami, w których pieprzą trzy po trzy podając jakieś z dupy argumenty :lol: ale wiadomo, utarło się, że ekranizacje są blee, to jaki film by nie był, to trzeba pojechać, wtedy jest się dobrym znawcą kina.

Volomir
05-03-2011, 15:56
Nie moge sie z Toba zgodzic! Ogladalem Pieklo Pocztowe i powiem, ze to sredni film. Poprosty ksiazki pana P, nie nadaja sie na ekranizacje i tak tez bylo tym filmem. Niby wszystko jest ok, aktorstwo, scenografia, ale co z tego jesli to nie wciaga? Film zrobil sie bardzo "familijny" ze wszystkimi wadami i zaletami. Niestety tych drugich jest mniej.

Dragonit
05-03-2011, 16:20
Trudno odtworzyć film, w którym humor opiera się na dopiskach, komentarzach itd. więc wg. mnie odwzorowano wszystko na tyle, na ile się dało 8-) widzisz, mnie wciągnął, to odczucie subiektywne. z tym, że zrobił się familijny, to nawet się zgodzę, ale książki też nie są hardcorowe.

Witia
05-03-2011, 16:49
A ja po wieloletniej ( naprawdę wieloletniej ) przerwie oglądnąłem ponownie Człowieka z Blizną. I powiem wam, że oprócz genialnie odegranej roli Tony'ego Montany film był dla mnie po prostu średni ;) Fabuła taka sobie, pozostali aktorzy również, oprócz wciągania prochów i nadużywania słowa 'fuck' ten film nie wniósł nic sensownego. Żadnego morału, jakiegoś ukrytego przekazu, null. Trochę się rozczarowałem ;)

Ale ogólnie oglądnąć było warto.

Lena
05-03-2011, 18:30
Oglądałam wczoraj "Piekielną zemstę" 3D :mrgreen:

Volomir
05-03-2011, 18:37
No ładnie, moderatorka i spamuje :twisted: Moze jakis rozwiniecie wypowiedzi? ;)

Lena
05-03-2011, 20:41
Mój post był zbudowany w sposób prowokujący, żeby Was zainteresować :)
"Piekielna zemsta" to w skrócie jedna wielka jatka, pełno krwi, oderwanych członków ciała itd. Dla smaczku dodam, że główna bohaterka grała w filmie "Zombieland". Nicolas Cage jak zawsze się sprawdził :) Przesadzone były przerywniki muzyczne kiedy pojawiał się na ekranie. Ogólnie miałam wrażenie, że ten film momentami robiony był "dla jaj" (np sceny gdy główna bohaterka biła się z kilkoma osobami na raz po czym wyskoczyła z wozu kempingowego na maskę innego auta bez żadnych zadrapań, z pełnym make upem). Bardzo spodobała mi się gra Księgowego. Genialna postać.
Minusa dam za to, że film był 3D a jedynym efektem był napis początkowy. Reszta jak standard.
Aa i polecam scenę erotyczną, podczas której Cage wybił całą ekipę ludków z sekty pijąc jednocześnie alkohol i paląc cygaro :mrgreen:

KLAssurbanipal
06-03-2011, 08:25
Witia, jako spec od filmów gangsterskich mogę Ci zarzucić kilka tytułów lepszych od Scarface. Powiedz jaka tematyka Cię interesuje. 8-)

Nezahualcoyotl
06-03-2011, 11:33
KLA Na Pacino i de Niro kino gangsterskie sie nie konczy ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Q8xOgO7_eT8
http://www.youtube.com/watch?v=JoFra_nLJzY
http://www.youtube.com/watch?v=_JcZCoUDmBk

Aquila
08-03-2011, 20:06
odswiezylem sobie "Czas surferow" i nadal nie ogarniam zakonczenia. :lol: wazne, ze znow sie usmialem.

glaca
08-03-2011, 20:47
Ostatnio pierwszy raz Avatara ^^' na canal+
Nawet fajny. Jak dla mnie alegoria uzależnienia. Momenty poza Pandorą to typowy zjazd :D

kirlan
09-03-2011, 11:57
A widzieliście "Ostatni legion" ?
Ja wczoraj w TV obejrzałem.
Oczywiscie Colin Firth to nie Russel Crow ani tym bardziej nie Gerard Butler, ale dało się oglądać. Szkoda tylko że "scen" w zasadzie nie było - a była ku temu sposobność i "warunki" ;) :lol:

Czyżby zadziałała cenzura publicznej telewizji?

Fumanchu
09-03-2011, 13:49
Ostatni legion - z braku laku może być,taki na niedzielne południe film.
'Season of the Witch'
http://www.youtube.com/watch?v=i6QY5LOa6MM
Szału nie ma ale można obejrzeć,fabuła sensowna w miarę i trzyma się.Parę fajnych batalistycznych scen na początku,(będzie w HD to muszę sobie ten fragment wyciąć). Od "Prepare for battle!" mniej więcej.

Aro137
09-03-2011, 19:05
odswiezylem sobie "Czas surferow" i nadal nie ogarniam zakonczenia. :lol: wazne, ze znow sie usmialem.

"Czas surferów" wspaniały film :lol: A oglądał ktoś z was "Sale samobójców" ? Podobna całkiem dobry, zastanawiam się czy nie przejść się na to do kina. Zaliczyłem lekką zgache jak się dowiedziałem że to polski film :lol:

Nezahualcoyotl
09-03-2011, 19:18
Polecam "The revolution" z Al Pacino i Donaldem Sutherland
http://www.youtube.com/watch?v=GY5yPGYT ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=GY5yPGYTMJk&feature=related)

Idill`a (MZ)
10-03-2011, 19:00
http://www.youtube.com/watch?v=kh29_SERH0Y
The Art of flight

To zapowiada się świetnie.

10-03-2011, 21:40
http://www.youtube.com/watch?v=kh29_SERH0Y
The Art of flight

To zapowiada się świetnie.

Jakie zdjęcia, widoki! :shock: zaraz się sfapuje

glaca
14-03-2011, 22:22
71 into fire - kolejny, dobry film wojenny z Korei.
http://www.washingtoncitypaper.com/blogs/artsdesk/files/2010/08/71.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=HebGUrUqnEs

i jeszcze takie coś na co czekam:
http://www.youtube.com/watch?v=jEmRmo1d ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=jEmRmo1d4YU&feature=player_embedded)
Młyn i krzyż. Czyli film oparty na obrazach Bruegela <333

Bronti
24-03-2011, 20:03
Obejrzałem wczoraj "Valhalla Rising" i do tej pory boli mnie po tym filmie głowa :P Nie zasięgałem prędzej języka co to jest za film i dlatego zdecydowałem się go obejrzeć i jakoś wytrzymałem do końca ale lekko nie było... ;)

Wie ktoś może o co w ogóle w tym filmie chodzi? :D Na plus zdecydowanie przemawiają zdjęcia, na których przewijają się przepiękne krajobrazy oraz sceny walki (szkoda, że jest ich taka mało). Jest to zdecydowanie film niekomercyjny, idący po prąd - nie dla każdego.

Nezahualcoyotl
27-03-2011, 17:54
Zapowiada sie dosc interesujaco
http://www.youtube.com/watch?v=t-PTtGpBzMk
Jesli caly film wyglada jak w zwiastunie to chyba polubie Superherosow smigajacych w rajtuzach :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=5ZxRuxSZ ... ideo_title (http://www.youtube.com/watch?v=5ZxRuxSZfzw&feature=channel_video_title)
Sliczne laski i totalna rozpier... czyli to co faceci lubia najbardziej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdE ... ideo_title (http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E&feature=channel_video_title)

Adamsky
27-03-2011, 18:30
Jesli caly film wyglada jak w zwiastunie to chyba polubie Superherosow smigajacych w rajtuzach :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=5ZxRuxSZ ... ideo_title (http://www.youtube.com/watch?v=5ZxRuxSZfzw&feature=channel_video_title)
Coś nie mogę ujrzeć nazistów. Co to za Kapitan Ameryka bez nich? Z kim w ogóle on walczy?

Sliczne laski i totalna rozpier... czyli to co faceci lubia najbardziej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdE ... ideo_title (http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E&feature=channel_video_title)
Obejrzę ten film tylko dla tych kilku minut akcji w klimacie pierwszej wojny światowej.

KLAssurbanipal
28-03-2011, 10:55
Czekam na Świteź już jakiś czas. Ta animacja bardzo mnie interesuje.

Fanie Russella Crowe, mają szansę zobaczyć go młodego jako skina:
http://www.filmweb.pl/film/Romper+Stomper-1992-9225

Ostatni jego film, niezłe, trzymające w napięciu kino akcji:
http://www.filmweb.pl/film/Dla+niej+wsz ... 010-534779 (http://www.filmweb.pl/film/Dla+niej+wszystko-2010-534779)

Ten film mnie zawiódł. Wtórność na maksa - mix takich filmów jak: Dzień Niepodległości, Dystrykt 9, Wojna Światów, Helikopter w ogniu, Łzy Słońca:
http://www.filmweb.pl/film/Inwazja+Bitw ... 011-493609 (http://www.filmweb.pl/film/Inwazja+Bitwa+o+Los+Angeles-2011-493609)

Nezahualcoyotl
01-04-2011, 21:13
Shogun na kompa a do kina po kilku dniach grania proponuje isc na to ;)
http://www.youtube.com/watch?v=e0xbHPE7 ... ture=feedu (http://www.youtube.com/watch?v=e0xbHPE79kQ&feature=feedu)

Iron_Marcin
10-04-2011, 21:30
Shogun na kompa a do kina po kilku dniach grania proponuje isc na to ;)
http://www.youtube.com/watch?v=e0xbHPE7 ... ture=feedu (http://www.youtube.com/watch?v=e0xbHPE79kQ&feature=feedu)
nie ma Mifune, nie będzie dobrego filmu o samurajach. przykre, ale prawdziwe.

Idill`a (MZ)
10-04-2011, 22:57
http://youtu.be/87kezJTpyMI?hd=1

To wydaję się warte uwagi.

voitek
11-04-2011, 08:50
Dobry film, bez przeklaman. Swietna, jak dla mnie, rola Colina Farrella jako Walki ;)

Nezahualcoyotl
11-04-2011, 18:41
Zgadzam sie z przedmowca ;) Dobry film warty obejrzenia :!: Zas tutaj zanosi sie na cos wielkiego 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=PHA-7CMC ... ture=feedu (http://www.youtube.com/watch?v=PHA-7CMCppM&feature=feedu)

Idill`a (MZ)
11-04-2011, 22:26
@zajac

oj tak, ciekawe co z tego wyjdzie.. :)

glaca
15-04-2011, 07:37
http://www.youtube.com/watch?v=CkElIhqB5GM :DDD
moja ulubiona apokalipsa. pamietam całą serię ^^

Volomir
15-04-2011, 09:39
Cienizna, wymownosci pierwszej czesci (a szczegolnie jednej sceny) nic nie przebije.

KLAssurbanipal
15-04-2011, 11:32
Byłem wczoraj na Limitless. trzeba przyznać ze całkiem niezły film na relaks.

odi.profanum
28-04-2011, 10:41
Ja byłem na jestem bogiem i rytuale; obydwa średniawka jak dla mnie. W 2 fajna rola Hopkinsa a tak to nic specjalnego.

Nezahualcoyotl
06-05-2011, 15:47
Nie wyglada to jakos nadzwyczajnie niemniej jako fanatyk przygod Cimmeryjczyka wybiore sie w Sierpniu na ten film do kina ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4QIa5mIs ... ture=feedu (http://www.youtube.com/watch?v=4QIa5mIsLyk&feature=feedu)

Krzyzak
07-05-2011, 12:59
Wybiera się ktoś na piątą częśc Szybkich i Wściekłych ? Na zwiastunie wygląda to nieźle, ale jestem ciekaw opinii innych ;)

Nezahualcoyotl
10-05-2011, 18:35
Zwiastuny zazwyczaj wygladaja niezle ;) Tutaj cos takze zapowiadajacego sie calkiem apetycznie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=7VdONYkKFmQ

10-05-2011, 20:04
Zwiastuny zazwyczaj wygladaja niezle ;) Tutaj cos takze zapowiadajacego sie calkiem apetycznie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=7VdONYkKFmQ

co oni mają na głowach? :o

MateuszKL
10-05-2011, 20:54
To co mnie uderzyło w tym zwiastunie, to to, że jedna scena wygląda dokładnie jak z Alexandra (0:09), a druga jak z Troi (0:20).

Centi
11-05-2011, 18:30
Sporo tu widać wpływu "300" w sposobie realizacji, więc chyba nie ma co liczyć na wyjątkową oryginalność. Póki co to nie oceniam, wszystko okaże się po premierze ;)

Knecht
15-05-2011, 19:46
http://www.youtube.com/watch?v=UE4m-ooVflM

Ktoś oglądał ten film ? Mi się podoba, może nie jakiś rewelacyjny ale fajny :)

A tak w ogóle jak patrze na nowych Transformersów 3 to wygląda że film ten przeobraził się w film "apokalipsowy", myślałem że trzecia część będzie się toczyć w głównej mierze na tej planecie transformersów.

Po za tym większość chyba zapomniała o wspaniałym filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=Wx7jivyS90I :D

Nezahualcoyotl
16-05-2011, 17:43
Pozyjemy zobaczymy co z tego bedzie.Polska superprodukcja opiewajaca na...50mlnzl ;) Moze w koncu ujrzymy skrzydlatych kawalerow w prawidlowej formacji a nie w bezladnej gromadzie.No i najwazniejsze ze ktos sie zabral za krecenie filmow o naszej historii(nie tylko z czasow komunizmu i okupacji).
http://film.onet.pl/wiadomosci/zastepy- ... omosc.html (http://film.onet.pl/wiadomosci/zastepy-polakow-w-bitwie-pod-wiedniem-poznaj-obsad,1,4301798,wiadomosc.html)
Generalnie to moglby powstac"Tryptych"poswiecony husarii.Jeszcze filmy o Chodkiewiczu oraz Zolkiewskim i bedzie gites ;)

voitek
16-05-2011, 20:35
Mam tylko nadzieje, ze dobrze rozdysponuja te 50 mln zl, to nie jest zbyt duza kwota jak na taki film.

Idill`a (MZ)
16-05-2011, 21:51
Z tego co wyczytałem niejaki Renzo Martinelli to reżyseruję, a któż to jest?! Jego produkcję za bardzo znane mi nie są, no ale zobaczymy, aktorzy nie byle jacy, budżet również..

Zbrozło
17-05-2011, 08:44
aktorzy nie byle jacy, budżet również..
Buchachachacha. Śnijcie dalej sen o husarii dzieciaki.

17-05-2011, 09:10
Mam tylko nadzieje, ze dobrze rozdysponuja te 50 mln zl, to nie jest zbyt duza kwota jak na taki film.
To żart z takimi pieniędzmi, by coś porządnego zrobić...Będzie jak z Quo vadis....

Idill`a (MZ)
17-05-2011, 10:01
Buchachachacha. Śnijcie dalej sen o husarii dzieciaki.

:?: :lol: :lol: Poprawiłeś mi humor na początek dnia. :lol:

To żart z takimi pieniędzmi, by coś porządnego zrobić...Będzie jak z Quo vadis....

Czemu żart?? Krótkie uzasadnienie. Rozumiem, budżet równy 50 mld( :lol: ) byłby równoznaczny z genialnym filmem.?!

Volomir
17-05-2011, 10:03
Czemu żart?? Krótkie uzasadnienie.

Bo to malo pieniedzy jak na taki film. Z tego co wiem, smetne Quo Vadis mialo budzet sporo wiekszy. Poza tym, ja tez nie wierze, ze cokolwiek dobrego z tego wyjdzie. Polacy nie potrafia robic takich "epickich" filmow.

Idill`a (MZ)
17-05-2011, 10:15
Bo to malo pieniedzy jak na taki film.

Why?

Z tego co wiem, smetne Quo Vadis mialo budzet sporo wiekszy

o 20 mln.

Poza tym, ja tez nie wierze, ze cokolwiek dobrego z tego wyjdzie.

Kwestie wiary to wiesz gdzie zachowaj. ;)

Polacy nie potrafia robic takich "epickich" filmow.

Z tego co czytałem film jest koprodukcją Włosko-Turecko-Polską. Też nie spodziewam się cudów, budżet gigantyczny nie jest, ale mały również - poza tym naprawdę nie tylko to się liczy. Coś z tego wyjść może.
Też tak się zastanawiam kto mógłby 'zagwarantować' udaną - genialną produkcję.. podaj przykład..

17-05-2011, 10:28

Czemu żart?? Krótkie uzasadnienie. Rozumiem, budżet równy 50 mld( :lol: ) byłby równoznaczny z genialnym filmem.?!
Brak kasy, to brak odpowiedniej technologii, oprawy technicznej, i aktorskiej...Tego wymaga epickość tego rodzaju filmów. Jeżeli uważasz że ta podana oficjalnie suma wystarczy, hmmm...pożyjemy, zobaczymy ;)

Idill`a (MZ)
17-05-2011, 10:49
Brak kasy, to brak odpowiedniej technologii, oprawy technicznej, i aktorskiej...Tego wymaga epickość tego rodzaju filmów. Jeżeli uważasz że ta podana oficjalnie suma wystarczy, hmmm...pożyjemy, zobaczymy

Filmy się różnią, budżet jest mały/duży w zależności od planu takowego filmu. Astronomiczne pieniądze nie gwarantują czegokolwiek co doświadczenie pokazuję po wielu filmach.

Wszystko zależy od wykonania - tu faktycznie możemy poddawać w wątpliwość np. zdolności reżysera( mi kompletnie nieokiełznane).

Knecht
17-05-2011, 17:03
:o :shock: Ja pierdykam, wreszcie jakiś nowy film o naszej historii, ale co z tego wyjdzie... :roll:

Obsada ze strony naszej dobra, jak zawsze Olbrychski, On jest dobry w tego rodzaju filmach, jest Bachleda Curuś, pokażemy słowiańską urodę :mrgreen:
Ale dziwi mnie trochę że Borys Szyc i Melcwaldowski będą grać w takim filmie, nie wątpię w ich umiejętnośći aktorskie co do takiego typu filmu, ale to chyba będą ich pierwsze takie filmy, po za tym ciężko mi sobie wyobrażić Szyca jako hetmana, hetmanem powinien być Olbrychski, albo samym Sobieskim powinien być Olbrychski.

I nie chcę nic przepowiadać ale kiedyś na informacjach na jakimś kanale podawali że Mel Gibson miał się zająć robieniem filmu o bitwy pod Wiedniem, i może to On będzie Sobieskim :mrgreen: nic nie przepowiadam ale tylko tak słyszałem, ale w każdym bądź razie wolałbym żeby Sobieskiego zagrał polak, może to będzie Żebrowski albo bardzo dobry Marek Konrad, ich nie może w takim filmie zabraknąć. A i zaskoczyło mnie też że Cesarza będzie grał Adamczyk, mamy dużo ważnych ról ;)
A ktoś może wie ile wynosił budżet Ogniem i mieczem ? Chciałbym sobie przyrównać, trochę boję się o mały budżet filmu, ale boję się też o poprawność historyczną, jak zostaniemy przedstawieni itp.

A już wiem ile wynosił Budżet Ogniem i Mieczem, zajrzałem do wikipedii i jest napisane że 24 mln, więc aż tak źle jak na te 50 mln ? Dla mnie Ogniem i Mieczem pod względem bitewek itp. był bardzo dobry, a jak ci mają jeszcze raz tyle, wiem że inne rzeczy mogą być gorsze, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

glaca
17-05-2011, 17:36
google mowi, ze rezyser maczał palce w jakimś ocenianym wg imbd na 4,4 filmie o barbarossie... omg. Raczej to będzie kupa i to nie z powodu finansów. Jakoś można przedstawić podobne historie bez epickich bitew, ale za to robiąc film, który przejdzie do historii np. Gra o tron gdzie 90% kazdego odcinka to dialogi... czy serial o Borgiach z podobnymi proporcjami. Kolejna siekanina raczej na świecie nie stanie się przebojem, ale jakby pokazać odpowiednio te wszystkie spiski, układy, po prostu zwykłych i niezwykłych ludzi w realiach baroku... Mrrr :)

na realizm epoki nie liczę, na epickość nie liczę... będzie kupa ;]

Nezahualcoyotl
17-05-2011, 17:50
Odnosnie roli Jana Sobieskiego
http://film.onet.pl/wiadomosci/skolimow ... omosc.html (http://film.onet.pl/wiadomosci/skolimowski-zagra-sobieskiego,1,4304870,wiadomosc.html)
No coz musimy poczekac i wstrzymac sie z gdybaniem odnosnie tego filmu.
Bitwa pod Grunwaldem w "Krzyzakach"A.Forda niewiele ma wspolnego z rzeczywistoscia a wciaz robi wrazenie ;)Jezeli rezyser wszystkim ladnie pokieruje,aktorzy i stazysci dadza z siebie wszystko,scenariusz bedzie wciagajacy(mam nadzieje ze to nie bedzie swego rodzaju "kronika"tej bitwy),wartka akcja a wszystko zostanie zmontowane z pomyslem i glowa to kto wie co z tego powstanie ;)
Nie badzmy juz takimi pesymistami przekonanymi ze tylko Amerykanie potrafia nakrecic dobre filmy historyczne :lol:

Knecht
17-05-2011, 18:26
No właśnie, kasa nie decyduje o sukcesie filmu, jak zrobią wszystko dobrze to czemu taki film miałby nie zgarnąć jakiś oscarów czy innych zacnych nagród :)

A co do obsady Sobieskiego to dobrze myślałem, bo tam jeszcze jest napisane że Marek Konrad mógłby go zagrać ;)

Furvus
17-05-2011, 18:30
Marek Kondrat (mógłbyś nie przekręcać jego nazwiska ;) ) od kilku lat nie gra w filmach. Mówi o sobie, że już nie jest aktorem, tylko pracownikiem banku :D i gra tylko w reklamach ING.

Limon
19-05-2011, 13:58
? Dla mnie Ogniem i Mieczem pod względem bitewek itp. był bardzo dobry,

Ta.. zwłaszcza topiąca się Husaria pod Żółtymi Wodami, walcząca w szyku godnym kibiców na ustawce oraz tabor kozacki składający się z dwóch wozów (w tej samej bitwie).

Maximus XI
19-05-2011, 22:30
Nie mieszajmy "Wiktorii" z tym nowym projektem. Pierwszy miał być kręcony ze wsparciem Gibsona i po wydaniu książki temat powoli zamarł. Co do tej nowej produkcji, to trzeba poczekać.

Jak dla mnie, Gibson powinien zrobić film o husarii. Dać ze 100 mln i mamy hicior. Żydów nie lubi (za co go też zniszczyli żydzi), wódkę pije. Zapraszamy do Polski Mel. :mrgreen:

Dagorad
22-05-2011, 19:43
Oglądał ktoś już Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach? Żeby za dużo nie dawać spoilerów napisze tylko iż moim zdaniem wątek z Hiszpanami jest dziwny i wydaje mi się nie potrzebny, i czuć brak bitew morskich ale ogólnie film bardzo fajny. Tylko więcej efektów 3D widziałem w zwiastunie Bitwa Warszawska 1920 (reklamówka zapowiada świetny film) niż w Piratach (nie licząc napisów) za to rozbolały mnie uszy od okularów a i jakoś specjalnie komfortowo 3D mi się nie ogląda.

Knecht
22-05-2011, 19:57
Ja zamierzam iść na Piratów, na poprzednich byłem, ciekaw jestem jak będzie wyglądać to w 3D :)

Sareth4
23-05-2011, 15:16
Byłem dzień po premierze na piratach i jak dla mnie najgorsza część serii ... fabuła może i dobra , ale śmiechu mało , akcji też nie za dużo , a to było przynajmniej dla mnie wizytówką piratów ....

Pop517
23-05-2011, 15:29
ja byłem ostatnio i szczerze mówiąc jestem troszkę zawiedziony.wcześniej była masa zwrotów akcji dużo śmiechu a na nieznanych wodach było tego po prostu mniej aczkolwiek film uważam za dobry i niestety tylko dobry bo czymże jest przy wcześniejszych częściach?

Sam Fisher
23-05-2011, 15:48
ja byłem ostatnio i szczerze mówiąc jestem troszkę zawiedziony.wcześniej była masa zwrotów akcji dużo śmiechu a na nieznanych wodach było tego po prostu mniej aczkolwiek film uważam za dobry i niestety tylko dobry bo czymże jest przy wcześniejszych częściach?
Zniechęciliście mnie do pójścia do kina :D Skutecznie :D

Nezahualcoyotl
23-05-2011, 19:55
Jestem zagozalym antyfanem "talentu" Penelopy wiec i tak sie nie wybieram na ten film :lol:

Sareth4
24-05-2011, 16:24
Ważne , że dobra dupa , a talent taki zły nie jest ;)

Film na pewno nie jest kiepski z jej powodu , to raczej pomysł na film wyszedł w praniu na 1

Nezahualcoyotl
26-05-2011, 20:52
Kolejna czesc przygod kosmicznego awanturnika nadchodzi duzymi krokami ;)
http://www.filmweb.pl/film/Chronicles+o ... 011-517573 (http://www.filmweb.pl/film/Chronicles+of+Riddick+Dead+Man+Stalking,+The-2011-517573)
http://riddick-3-movie-trailer.blogspot.com/

KLAssurbanipal
28-05-2011, 09:49
Byłem na Piratach i czuję się nieco zawiedziony. Lepiej wypada Kod Nieśmiertelności.

Knecht
28-05-2011, 10:26
F*** to teraz się zastanawiam czy iść na piratów :?

28-05-2011, 10:32
F*** to teraz się zastanawiam czy iść na piratów :?
Iść :D Nie jest tak źle, a Sparrow, to Sparrow ;) , człek chociaż odpocznie od prozy życia :)

Maximus XI
03-06-2011, 01:12
Byłem na "Piratach". W moim odczuciu najlepsza część po 1. Poza recyklingiem sporej ilości motywów nie mam większych zarzutów. 8/10

Equites
03-06-2011, 10:44
Panowie ,

W tym tygodniu obejrzalem sobie to : http://www.youtube.com/watch?v=annQot_tMkU

Powiem tak , myslalem ze Centurion byl słaby , ale to mu do piet nie dorasta . Gorszej szmiry juz dawno nie widzialem . Akcja mierna, gra aktorow tez , no i motyw z orłem na koncu tez slaby , pomimo ze caly czas czekam na dobre kino historyczne w nowym wydaniu to to odradzam niestety

pzdr

Mateusz Sz
04-06-2011, 14:29
Ostatnio oglądałem Wielkiego Stacha, spoko komedia 8-)

Witia
04-06-2011, 18:43
Ja tylko drobne wtrącenie odnośnie piratów.

Można nie lubić Penelopy, ale Keira w roli pirata po prostu się nie sprawdzała. Penelopka natomiast pasuje tam jak ulał. I urodą i akcentem i stylem.

Sam Fisher
04-06-2011, 20:02
Ja tylko drobne wtrącenie odnośnie piratów.

Można nie lubić Penelopy, ale Keira w roli pirata po prostu się nie sprawdzała. Penelopka natomiast pasuje tam jak ulał. I urodą i akcentem i stylem.
Trzeba pamiętać kim była Keira na pierwszym miejscu w tym filmie ;) A kogo gra Penelopa? Jaka jest jej postać? Naprawdę nie wiem.

Aro137
05-06-2011, 13:31
Wczoraj, obejrzałem ze znajomymi wkoncu Kac Vegas :D Jedna z lepszych komedii jaką ostatnio ogladałem :lol: Muszę teraz udać się na Kac Vegas w Bangkoku 8-)

Nezahualcoyotl
13-06-2011, 22:38
Nareszcie cos wartego obejrzenia
http://www.youtube.com/watch?v=wzD0U841LRM
http://www.filmweb.pl/film/Melancholia-2011-547745

KLAssurbanipal
20-07-2011, 15:46
Obejrzałem Pluton i wg mnie dorównuje Czasowi Apokalipsy a może nawet trochę go przewyższa. ;)

Co do ostatnio obejrzanych w kinie uważam Transformers 3 za całkowitą porażkę, Kac Vegas 2 za świetną komedię a X-Men First Class pozytywnie mnie zaskoczył po 2 ostatnich fatalnych częściach.

Herod
27-07-2011, 12:22
Khe khe... ostatnio miałem okazję obejrzeć ostatniego Harrego Pottera, aby poznać zakończenie serii. Mimo iż to raczej smutna część to ja miałem sporo śmiechu, szczególnie jak wyskoczył "Gandalf Biały". :D
Jeżeli ktoś liczy na jakieś efekty specjalne czy akcje to się nie zawiedzie. W pozostałych kwestiach bywa już różnie.

Piraci z Karaibów: Na nieznanych Wodach...
Pewnie nie skłamię, jak napisze iż jestem jednym z większych fanów na tym forum, więc moja ocena zapewne nie będzie obiektywna.
Uważam iż osobę reżysera razem ze scenarzystą należy związać, przytroczyć do kotwicy i utopić na jakiejś głębinie. Wyraźne odcinanie kuponów. Brak dobrego czarnego charakteru - Postać Czarnobrodego jak na film z takim budżetem jest baaaaardzo płytka, nie dorównuje ani DJ z dwóch poprzednich części - o KB nawet nie wspomnę.
Trochę humoru, sięganie po stare pomysły (kuźnia), dużo szaleńczej akcji - za mało masła na zbyt dużą kromkę chleba, przez co to wszystko nuży. Obecność Hiszpanów jest wyjątkowo marginalna, człowiek ma wrażenie iż film by na niczym nie stracił, gdyby ich nie było. Muzyka, chociaż stworzona przez Mistrza zaczyna nużyc, a jakieś nowe utwory są słabe. Gra aktorów - podejrzewam iż scenarzysta wszystko spartaczył, bo nawet Deep się nie popisał, Rush starał się coś wykrzesać ze swej roli, a reszta... ech (Oprócz Pana Gibbsa - chociaż jest to postać epizodyczna to zawsze dobrze gra). Jako iż stara załoga Czarnej Perły.... (nie powiem)... pojawili się nowi. Całkowicie bezpłciowi, bez ikry - zwłaszcza taki jeden (film widziałem tylko raz, drugiego mogę nie przeżyć, więc imienia nie pamiętam), który jest wynikiem zderzenia dwóch gapowatych brytyjskich żołnierzy, a także Pintela i Ragettiego - ludzie od robienia atmosfery, miłego i zabawnego tła, przeszkadzania, utykania na nich i tak dalej.
Zderzenia, nie połączenia - bowiem z czeluści piekieł wylazło jakieś monstrum, nie mogące się zdecydować kim być, a we wszystkim co robi złe.
Wątek miłosny i odkupienia duszy wzbudza śmiech, który przeradza się w płacz, szlochanie, pomruk, wycie, żądze mordu i chęć dokonania masakry na scenarzyście i reżyserce.
Zakończenie - ostatnie sceny fajne, ale sceny w jaskini - ZŁO ZŁO ZŁO!

Plusy? Jest kilka fajnych scen, jak ta ze syrenami (odnoszę wrażenie iż powstała na początku, w głowie scenarzysty - dlatego jest dopracowana), Londyn... ładne widoczki, czasami Deep i Rush...

Najgorsza część, policzek w twarz dla serii i jej fanów. Strach się bać, jeżeli ten sam scenarzysta i reżyser chwycą część V.

Dragonit
31-07-2011, 00:56
To ma być 5 część jeszcze? :shock:
Słyszeliście o filmie The Shrine?
http://film.polter.pl/The-Shrine-n22023#filmy
http://www.filmweb.pl/film/Shrine,+The-2010-535117
Beka jest obecna, kanadyjski horror toczący się w Polsce, ludzie we wsi, gdzie rozgrywa się fabułą, ubierają się jak w Wiedźminie, strzelają z kusz, mają worki po ziemniakach jako zasłony, warto obejrzeć, ja się przymierzam :lol:
W ramach ciekawostki, w jakich amerykańskich filmach akcja toczy się, przynajmniej częściowo, w Polsce?

voitek
31-07-2011, 01:10
Mowisz o tym filmie i rasowym Polaku? :D http://www.youtube.com/watch?v=wUoIX9-rdO0

Lena
31-07-2011, 09:55
Turyści będą bali się do nas przyjeżdżać :D

Herod
31-07-2011, 11:55
Gorzej, jak zaczną się z tego filmu uczyć Polskiego.
Trzeba obejrzeć, zapowiada się całkiem miła komedia, pełna stereotypów. :)

Tak, Deep (i chyba Rush) się wypowiadał na temat kolejnej części, ale zapowiedzi konkretnej brak jeszcze.
Jest kilka filmów amerykańskich, chyba coś z SS, kilka lat temu głośno było o pewnym romansie, kręconym w Warszawie.
Aha - oczywiście Pianista.

Ritzville
31-07-2011, 18:20
Tak, Deep (i chyba Rush) się wypowiadał na temat kolejnej części, ale zapowiedzi konkretnej brak jeszcze.Weźta się ludzie nauczta w końcu, że Deep to Purple, a Depp to Johnny :P
A jeśli ktoś chce obejrzeć naprawdę dobry film historyczny, tyle że bez hollywoodzkich fajerwerków i wodotrysków, to polecam "Godzinę Świni" (jeśli ktoś już o nim wspomniał, proszę o wybaczenie, bowiem nie przeczytałem tematu od deski do deski:)).

Czy ktoś widział może ostatnie dzieło Polańskiego, "Ghost Writer"? Co o nim sądzicie?

Dragonit
31-07-2011, 19:52
Mowisz o tym filmie i rasowym Polaku? :D http://www.youtube.com/watch?v=wUoIX9-rdO0
tak, tylko mnie zachęciłeś tym linkiem :lol:

Herod
31-07-2011, 22:25
Tak, Deep (i chyba Rush) się wypowiadał na temat kolejnej części, ale zapowiedzi konkretnej brak jeszcze.Weźta się ludzie nauczta w końcu, że Deep to Purple, a Depp to Johnny :P

Dzięki ci człeku na wskazanie błędu ortograficznego. Dip to istotnie nie Dep. :P

Co do The Shrine - straszny cienkusz, ale zawiera wątki, któremu takiemu glacy wyjątkowo przypadłyby do gustu. Tylko dlaczego katoliccy księża wyglądają jak Popi? :P

Ritzville
01-08-2011, 22:26
[quote="Martin von Carstein":1qkon33x]Tylko dlaczego katoliccy księża wyglądają jak Popi? :P[/quote:1qkon33x]
Pewnie i Kanadyjczycy, wzorem mieszkańców USA "Miodem, Mlekiem i Pożyczkami Płynących", są przekonani, że Polska to odległy, zapomniany, mroźny i prawosławny wschód :P Choć podejrzewam, że po obejrzeniu tego filmidła ściągną do naszego kraju całe rzesze napalonych hamerykańskich nastolatek. Bo skoro typowy polski chłop wygląda jak młody bóg, to co widzi w lustrze przeciętny mieszczuch...?

Rue
03-08-2011, 15:54
Tak i zobaczą to:
http://www.mojageneracja.pl/9567498/blo ... 14073316/0 (http://www.mojageneracja.pl/9567498/blog/134974851548aea14073316/0)
:D

kirlan
04-08-2011, 10:04
Widział ktoś "Drzazgi" ?
Wiecie może o co tam chodzi: znaczy co było snem / wspomnieniem, co jawą, co się naprawdę wydarzyło , a przede wszystkim: którzy bohaterowie przeżyli? CZY N A KOŃCU CI DWOJE NA MOTORZE NAPRAWDĘ WSTALI I POSZLI (może przegapiłem klatkę z czarnymi workami?)
=================
Ja wiem o czym jest ten film, ale fabułę poskładać w logiczną całość ... fuuuu! zwłaszcza jak się z przerwami ogląda! Więcej w tym nawiązań, dygresji i skoków myśli niż nawet ... w moich postach :mrgreen: :lol: . Je (swoje posty) (zwykle) ogarniam . W "Drzazgach" się pogubiłem.

Pampa
17-08-2011, 16:16
Tak wracając jszcze do piratów, najbardziej mnie rozwaliła scena w której wkraczają Hiszpanie iii...wszystko rozwalają i wchodzą :lol: :lol:

Nezahualcoyotl
19-08-2011, 17:37
Czuje ze to bedzie totalna klapa lecz piekna Kate szlachtujaca wszystko i wszystkich dookola mozna ogladac z przyjemnoscia ;)
http://www.youtube.com/watch?v=eC67kNZG ... ture=feedu (http://www.youtube.com/watch?v=eC67kNZGpeA&feature=feedu)

Bronisław_Wspaniały
19-08-2011, 17:42
"Królestwo Niebieskie" Obejrzałem wczoraj już trzeci raz w tym tygodniu :D
Wiem, że mocno pokręcili z faktami, przesłodzili w wielu miejscach czyniąc z tego wręcz politycznie poprawną odę na rzecz tolerancji religijnej, ale klimat, muzyka, sceny walk i wierność tła historycznego mnie oszałamiają.

MateuszKL
19-08-2011, 17:44
wierność tła historycznego mnie oszałamiają.

Zwłaszcza ten murzyn krzyżowiec.

Rue
19-08-2011, 17:53
Ktoś się na Conana wybiera?
http://www.filmweb.pl/film/Conan+Barbar ... 011-340899 (http://www.filmweb.pl/film/Conan+Barbarzy%C5%84ca+3D-2011-340899)

Bronisław_Wspaniały
19-08-2011, 18:18
Zwłaszcza ten murzyn krzyżowiec.

Saracen, który przyjął chrześcijaństwo do tego w drużynie barona opowiadającego się za współżyciem muzułman i chrześcijan, nie jest jakąś kłującą w oczy abstrakcją.
Widziałeś film opowiadający o średniowieczu wierniej odzwierciedlający tyle detali co ten?

MateuszKL
19-08-2011, 18:34
Ładnie to przedstawiłeś. Ale na coś takiego nie ma opcji. Murzyn w armii krzyżowców i do tego wędrujący sobie do Francji. :D

Podaj jakieś przykłady dobrego odzwierciedlenia realiów, bo w tym filmie wg mnie naprawdę tego nie ma.

Żeby była jasność. Sam film jest spoko pod względem klimatu i po nim złapałem zajawkę na wk.

Bronisław_Wspaniały
19-08-2011, 22:02
1. uzbrojenie i stroje. nie widziałem filmu o średniowieczu, gdzie wierniej by to przedstawiono. Zaczynając od rzadkiego w filmach zjawiska by zbrojni realnie mieli zbroje przystające do okresu i miejsca. W każdym razie Europejczycy. Jak Saraceni nie wiem, bo nie jestem zaglębiony w ten temat.

2. Lokacje. przede wszystkim Jerozolima. Messyna i początkowa francuska wioska. O ile to trzecie stosunkowo łatwo odtworzyć, to w pierwszych dwóch odwalili prawdziwe dzieło sztuki.

3. Walka. Nie dość, że wygląda prawdziwie to do tego z grubsza walczy tak jak wówczas walczono. Wiem o czym mówię, bo mam styczność z ruchem rycerskim. W filmach historycznych jest to najczęściej spieprzany element. Albo ruszają się sztywno i rachitycznie, walą bronią tak, że widać z miejsca iż to plastik bo prawdziwą nadgarstki by sobie wykręcali, albo jakieś pseudoakrobatyczne nie wiadomo skąd wzięte popisy. Tu walka szybko przeradza się w stosunko bezwładną, lecz prowadzą według właściwym zasad rąbaninę w tłoku. Najlepiej to widać przy szturmie na Jerozolimie, w pewnym momencie wygląda to tak, że ściśnięci nie mają się za bardzo jak ruszyć i walą wyłącznie przed siebie. Normalnie jak na bohurcie, tyle że z sztychami (na bohurtach i ogólnie turniejach sztychów robić nie można).

4. Względem manieryzmów i zachowania jest mieszanie. To znaczy mamy i takie pasujące do epoki (jak stosunek Lusignana do Baliana, pogarda i wyższość wobec nisko urodzonego z nieprawego łoża) jak i nie bardzo pasujące. Tu się niestety wkradło nieco owe wspomniane tolerancjonistyczne przesłanie, przesładzające rzeczywistość.

Maximus XI
19-08-2011, 23:39
Bronisławie, zdecydowanie polecam wersję reżyserską. Wiele dodatkowych scen i w końcu wątki nie są tak poszarpane. Wytłumaczono skąd Balian zna się na inżynierii, walkę z Gwidonem?, motyw otrucia dziecka przez Sybillę i inne. Wykastrowanie filmu to była najgłupsza decyzja, jaką mógł podjąć dystrybutor.

Btw. muzyka jest godna polecenia, ubóstwiam ten kawałek :):
http://www.youtube.com/watch?v=rEy5pDgnWp0

Bronisław_Wspaniały
20-08-2011, 08:21
Jeśli reżyserska wersja to ta ponad trzy godzinna, to ją właśnie mam. Bo walka z Gwidonem jak i otrucie chłopca są obecne. Muzyka po prostu miażdży.

Herod
20-08-2011, 12:36
Murzyn w armii krzyżowców i do tego wędrujący sobie do Francji

Choćby ktoś z Aksum. W erze Romaioi w regionie podobno pojedynczy osobnicy udawali się w rejon działań i walczyli z nimi ramię w ramię przeciwko arabom.

Pytanie:

Kto widział Conana 3d? Kto widział Smerfy... 3 d? Kto widział film o wrednych szefach?

Maximus XI
20-08-2011, 22:09
Jeśli reżyserska wersja to ta ponad trzy godzinna, to ją właśnie mam. Bo walka z Gwidonem jak i otrucie chłopca są obecne. Muzyka po prostu miażdży.

Zgadza się, dobry wybór. :)