PDA

Zobacz pełną wersję : UMC Music

Kot
25-03-2014, 23:07
UMC Music

„UMC Music” to paczka soundtracków do gry przeznaczona na multiplayer. Zostało tutaj użytych wiele utworów wykorzystanych w kampaniach graczy. Wszystko zostało zaczerpnięte z działu na angielskim forum gry o nazwie „ Music & Sound Developmen ”. Aby pobrać moda wystarczy wejść w grze do „ dodatki ” bądź pobrać dodatek stąd: http://addons.wesnoth.org/1.9/
Istnieją również paczki od tego samego autora tzw. "UMC Music Book". Jest ich 10 i każda zapewnia kilka innych soundtracków.

Myślę, że warto pobrać te mody. Chociażby dlatego, że im więcej sonudtracków jest w grze tym wolniej się one przejadają.

Szczegóły w spoilerze:
- zostało dodanych 9 nowych kompozycji,
- soundtracki są w większości bardziej takie bitewne, nastrojowe,
- wszystko waży ok. 35 mb.
- obecna wersja dodatku to 1.0.7 wykonana przez variousa.

Lwie Serce
26-03-2014, 16:09
Ja się namyślam czy warto pobrać, czy też nie. Bardzo lubię muzykę z Wesnoth bo buduje ona świetny klimat i nie chciałbym żeby to gdzieś zaginęło przez nowe utwory. Chociaż, spróbować można i zobaczyc jak to będzie wyglądać.

Kot
27-03-2014, 15:33
Mała informacja.

Są dostępne inne paczki tego dodatku pod tytułem "UMC Music Book". Jest ich 10 i są od tego samego autora. Więc w razie jakby jeden zestaw się nie spodobał to zostaną zawsze kolejne.

McAbra
27-03-2014, 17:17
A są jakieś music packi "kompletnie-nie-pasujące-do-Wesnoth"?
Chodzi mi o music pack, który daje np. soundtrack rockowy lub metalowy. Wiem, że powstawały takie do Total Warów, więc może i tu się znajdą? :)

Kot
01-04-2014, 21:16
Nie do końca. W erze "Era of Ragnarok" i dodatku muzycznym ( extender ) do tej ery są jakieś takie soundtracki. Istnieje również taki dodatek o nazwie "Music" stworzony przez Penterctagona, pozwala na wybieranie jakiś playlist podczas potyczek singleplayer na zwykłych mapkach albo na multi. Niestety ale zapewnia tylko soundtracki z danych playlist. Może po podmienieniu soundtracków z danej playlisty dodatek mógłby ci je odpalić takie, jakbyś chciał. No a raczej myśle, że na pewno. :D

Jeszcze o tym dodatku napisze osobny temat.