PDA

Zobacz pełną wersję : Upierdliwy problem ze strzałem

Franciszek Ferdynand
11-11-2009, 17:55
Witam. Wiele z was mogło doświadczyć tego problemu, ja doświadczyłem go niejednokrotnie. Mowa tutaj o problemem z zbyt późnym oddawaniem salwy przez żołnierzy. Wyglądało to następująco: oddział wroga piechoty liniowej (około 60 ludzi w nim było) stał pod miejscem gdzie przychodziły moje posiłki, kiedy przybył pierwszy oddział posiłków piechoty liniowej na miejsce i stanął, wróg ładował broń po oddanej niedawno salwie, natomiast mój oddział dobrze ustawiony, patrzący na wprost do przeciwnika długo nie oddawał salwy, przeciwnik szybko oddał wszystkie 3 salwy szeregami i padło około 40 moich ludzi którzy zaczeli uciekać przez straty w morałach.

I jeszcze kolejny problem, tym razem z armatami, często dzieje się tak że gdy strzelamy w jakiś oddział wroga to trafiamy też inne, tylko dlaczego te inne mimo że obrywają prosto w szereg to nikt nie pada? Lub jeśli prowadzimy ostrzał normalnie w ziemie a przypadkowo kogoś trafimy to i tak nikt u wroga nie zginie mimo że trafiliśmy a jest poza zasięgiem.

Czy istnieje jakiś mod poprawiający te dwie rzeczy?

asek
11-11-2009, 18:34
Może miałeś wyłączone strzelanie bez rozkazu i nie kliknąłeś aby strzelali? Co do drugiego problemu to nie wiem niegdy tak nie miałem. No chyba że chodzi Ci o tą artylerie która jest na murach... Z nią tak po prostu jest. Ale ze zwykłą nigdy nie miałem kłopotów i kiedyś naprawde ładnie wykosiła armie wroga... Jeśli choidzi o mody to nie wiem. Może DarthMod? Albo jeśli przy okazji chcesz mieć nowe jednostki to weź EW tam jest zawarty ten mod.

Franciszek Ferdynand
11-11-2009, 19:25
To bug gry :ugeek: nie z mojej winy, nie miałem nic wciśniętego.

Barlogo
29-11-2009, 23:51
Mój kolega często reinstalował gry bo mu sie pliczki źle zainstalowały i miał bugi więc coś ci się pewno źle zainstalowało