1. Wypakować do folderu gry np. u mnie (D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War)
2. stworzyć skrót od pliku "Launch Medieval II Total War Americas" i pozostałych 3 analogicznych plików, które można odnaleźć poprzez wejście do pasku start (lewy dolny róg monitora), włączając "wszystkie programy", odszukując "SEGA", "Medieval II Total War", "Medieval II Total War Americas", klikamy prawym na "Launch Medieval II Total War Americas", przesuwamy myszkę nad "wyślij do", pokazuje się nowa lista, z której wybieramy "Pulpit (utwórz skrót)".
3. Wracamy na pulpit gdzie powstały nasze skróty, kliknąć prawym na skrót "Launch Medieval II Total War Americas" i dać właściwości,
-wyskoczy okienko,
-na górze będziemy mieli do wyboru widoki: ogólne, skrót, zgodność.
- wybieramy skrót,
- dodajemy polecenie w linijce element docelowy --io.file_first
- tak to wygląda u mnie:
"D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/americas
--io.file_first
Z kolejnymi dodatkami postępujemy identycznie, u mnie wygląda to tak:
"D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/british_isles --io.file_first
"D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first
"D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/teutonic --io.file_first
Należy pamiętać o spacji przed tym poleceniem
4. 3. Wykasować plik map.rwm z mods\americas\data\world\maps\base
Analogicznie działamy z pozostałymi kampaniami (plik ten odtworzy się automatycznie przy uruchamianiu kampanii, to bardzo ważne by go wykasować).
- odpalamy
http://forum.totalwar.org.pl/images/...icon_smile.gif (ale tylko ze stworzonego skrótu, inaczej AI nie zadziała)