Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Total War: WARHAMMER, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których powstanie osobny dział.
Wersja do druku
Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Total War: WARHAMMER, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których powstanie osobny dział.
Witajcie. Próbowałem pograć krasnalami i powiem szczerze, że nadal nic o nich nie wiem. Posiadam 3 pełne prowincje, ale utrzymanie więcej niż dwóch pełnych armii jest trudne. Kompletnie nie wiem, co budować, aby generować normalne przychody. Buduje budynki na rozwój, budynki związane kopaniami/drewno lub inne dot. surowców, ale to nadal za mało. Plądrować nie mogę, bo muszę się bronić. Wypuszczanie jeńców nie opłacalne. Panie premierze, jak żyć?
Podbijam. Mam ten sam problem
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Ja jestem koło 160 tury i jest już ok. Na początku jednak nie miałem dwóch pełnych armii, a coś ok. dziesięcio i dwunastooddziałowych. Zawsze starałem się mieć co najmniej 1000 przychodu na turę, ale zazwyczaj oscylowało to wokół 3000-3500 na turę. Koniecznie musicie inwestować w budynki przynoszące tylko przychód. Ład publiczny przynajmniej w moim przypadku prawie nigdy nie był problemem, a zawsze w razie potrzeby można pozostawić zwycięską armię na kilka tur w nowozdobytej mieścinie.
Jak już ktoś gdzieś pisał - najsłabsze oddziały krasnoludów dostępne na początku są tak rzadkie, że przy stosunku ilości żołnierzy 1:1 z Zielonoskórymi zawsze dostawałem w czapę. Ciężko więc się nimi walczy, ale można szukać okazji w momencie kiedy komputer pozostawia swoje miasta niestrzeżone i szybko je zająć.
Witam, przejąłem osadę bo Vargach i ukazał mi się tam ichny budynek. Mam wykrzynik by go zburzyć ale nigdzie nie ma takiej opcji. Najeżdżam na niego nic, klikam nic ... Jak z tym sobie poradzić ?
Na środku, na samym dole ikonki budynku, jest malutka ikonka - To opcja jego burzenia, które trwa 1 turę.
Dla budynków z mojej klasy owszem, ale tutaj mam budynek z czarnym wykrzyknikiem na czerwonym tle i nigdzie nie ma opcji "wyburz"
Grasz pewno na modzie na okupację wszystkich miejsc?
Tak, gram na nim. Czyli ten mod udostepnil ludzkie osady dla Vargow, oni zdazyli wybudowac tam budynek i ja juz nie bede mogl go wykasowac ? Nastepna gre zagram bez tego moda bo moja kampania imperium juz jest blisko konca :)
Czy ja wiem? Krasnali robiłem głównie pod ostrzał łucznikami i było znośnie. Aktualnie próbuje z tym rozwiązaniem: http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=692413506