Czujcie się wolni do przedstawiania swojej opinii i krytyki. ;)
Wersja do druku
Czujcie się wolni do przedstawiania swojej opinii i krytyki. ;)
Powodzenia Panowie :)
Pisałeś już coś Paweł o zamiarze wprowadzenia oblężeń,moim zdaniem przydało by się to nieco ograniczyć bo tak może dojść do przesady i tego że niektórzy po prostu zabunkrują się w swoich prowincjach :P. Rozsądne wydaje się pójście tropem nowych TW,czyli ograniczyć taką możliwość dla obrońcy do stolicy państwa.
Zabunkrowanie nie będzie możliwe, mapa będzie prawie identyczna do tej z kampanii pod względem miast i wiosek. W miastach faktycznie można się zabunkrować, ale max jedną armią + garnizon, a oblegać można max 6 armiami. Bo ewentualnych wojsk sprzymierzonych obok miasta wspierających nie liczę bo można je zaatakować i to nie jest oblężenie. Natomiast wioski nie mają murów, a stracenie ich będzie bolesne dla gospodarki. Także bunkrowanie się będzie kompletnie nieopłacalne.
O,no to ulżyło mi w takim razie,jeszcze mam pytanie jak widzicie zasadzki? Bo o nich też była wzmianka.
W custom batlles jest opcja zasadzki, działa jak w kampanii single . A na mapie kampanii przeglądarkowej będzie można ustawić tryb armii tak jak w singlu, czyli fortyfikacja, zasadzka, firsowny marsz i grabienie.
Prace nad tą wersją są nadal kontynuowane czy projekt zmarł śmiercią naturalną?
Wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Tylko, że wszystko dzieje się w zakładkach starej WKA.
WKA 2 to wersja przeglądarkowa nie na arkuszach, która miała wystartować w przyszłości. Też jestem ciekaw jak idą prace :D
Prace nieco przycichły, przede wszystkim przez wyjazd i natłok pracy głównego specmajstra Nogi od Pączka. Lecz mamy zamiar wznowić wysiłki ze zdwojoną siłą. Jak dotąd dość sporo zrobiliśmy, jest główny szkielet mapy, podstawy detekcji kolizji ścieżki z przeszkodami, wprowadzone jednostki z części frakcji do bazy danych. Niestety te prace są czasochłonne i nie widać narazie efektów ale potem będzie lepiej. ;)