-
Wydarzenia frakcyjne
Jest rok 2526
Sytuacja jest ciężka. dopiero co udało się odbudować powierzoną Twej pieczy prowincję po inwazji wojsk Archaona Wszechwybrańca. Na szczęście udaje Ci się zbierać na czas i wysyłać należną daninę carycy.
Cechy wybrane: odwaga, mądrość, porywczość.
Jesteś Vladimir Porywczy, Wojewoda, czyli reprezentant carskiej władzy nad północno zachodnim oblastem. Jedyną pamiątką z czasów przed nastaniem mgły są dwa miecze którymi władasz.
Potrafisz zebrać tłumy wokół siebie, twoja odwaga ich motywuje do działania, lecz także ona nie pozwala ci się wycofać z bitwy. Twoją największą wadą za to jest porywczość, często działasz zanim zdążysz przemyśleć konsekwencje swych czynów.
Cele indywidualne postaci:
1. Zabić 3 Wodzów Norski
2. Być Panem na 4 prowincjach rozwiniętych do co najmniej 4lvl z murem
3. Wygrać 5 pojedynków
Cele frakcyjne:
1. Zetrzeć z powierzchni ziemi plemiona Norsmenów
2. Zawiązać sojusze z Krasnoludami i Imperium
Sytuacja ekonomiczna:
Posiadasz dobrze rozwiniętą prowincje nabrzeżną.
Erengrad posiada bogate złoża spiżu , a także bogate lasy. Kolejnym atutem jest dostęp do morza..
Erengrad: ratusz 4lvl(1500g); kopalnia spiżu (250g+3t spiżu), gildia rzemieślników (200g)
Kapitał początkowy 2000g
Wojsko:
Vladimir Porywczy(bez umiejętności i przedmiotów)
2x Gospodar Spearmen
2x Gospodar Axemen
1x Droyoska
1x Kreml Guard
2x Winged Lancers
Cechy przywódcy:
Odwaga- ta cecha Vladimira jest mieczem obosiecznym, dzięki odwadze dokonasz czynów heroicznych, lecz nie możesz odrzucić pojedynków.
Mądrość- to umiejętność podejmowania uzasadnionych decyzji, które w dłuższej perspektywie przynoszą pozytywne rezultaty(jeśli twoja decyzja będzie odpowiednio uzasadniona jest możliwość na więcej bonusów)
Porywczość- ta cecha Vladimira przysporzy ci wielu problemów, gdyż będzie rzucał się na każdą armie neutralną i wrogą w prowincji której przebywa.
-
Tura 1.
Dotarł do Ciebie jeden ze skrzydlatych lansjerów na spienionym koniu. Nie zsiadając z siodła krzyknął: Panie, od północy zmierzają do nas dwie grupy trolli. Rozkazy?
-
Vladimir Porywczy powiedział do ataku !!! i wszyscy pobiegli do ataku
-
Tura 1
Rozkazy poszły cała armia Vladimira ruszyła na 2 oddziały trolli...
(jeżeli do tego czasu paczka z bohaterami nie będzie gotowa weź Wojewode z wszystkimi umiejętnościami i ekwipunkiem ale na pieszo)
//bitwa na mapie Kraina Trolli
//Armia twoja cała vs 2 oddziały trolli
//Mody które odpalisz do gry
-Pick Ani Unit For Lord For Battle Testing
-Expanded Roster - Kislev
-Expanded Roster - Kislev Fraction Overhaul
// jeżeli chcesz zagraj z NPC lub z innym graczem twoja wola, lecz powtórka bitwy do mnie na discord trafia powodzenia
-
po wygranej bitwie z trollami Vladimir ucina głowę jednemu z trolli i mówi hmm skóra trolli jest bardzo twarda zabrać te ciała i zrobić z nich pancerze dla wojska a ja od dzisiaj jestem zabójcą trolli ( czy będą z tego bonusy )
a co do wszystkich złapanych trolli werdykt zapadnie
-
vladimir po udanej bitwie staną i powiedział dla wszystkich nowych wojowników z kislevu stawka podwójna jak ma działać wydarzenie przez 3 tury ja wybieram sobie co ture 1 odział do ceny 750 i dostaję go za darmo ale płaczę za niego podwójnie a i mogę tylko 1 raz ten sam odział dostać
-
Tura 1
ranny: 1xGospodar Axemen[2 tury lub 50% ceny zakupu by ich uzdrowić]
Panie to był błąd z tą skórą trolli. Ci którzy próbowali ją ściągnąć z trupów uszkodzili żołądek trolla i zostali oparzeni jego kwasem żołądkowym. Reszta gdy to zobaczyła uznała że nie ma
głupich by zrobić z tego pancerze jesteśmy Kislevitami a nie dzikusami z północy..
Przybiega młodzieniec do Vladimira:
Ja się pisze na wojaczkę za takie wynagrodzenie, gdzie mam się zjawić z kolegami..
//przez 2 tury od przyszłej możesz zrekrutować po 1 oddziale za darmo do kwoty 750, warunek jednostki będą te miały naliczane dodatkowe koszta utrzymania [2x ceny utrzymania] które się liczą do śmierci jednostki,
-
Podsumowanie tury 1
-Zakon czarodziejek ( zewzgledu na osłabienie wiatrów magii, rekrutacja kosztuje 300g, bez żadnych zaklęć, przedmiotów i umiejętności
-Kużnia(powstały fundamenty brakuje 1t żelaza na osprzęt i złota i drewna na resztę wyposażenia[300g +2t drzewa)
-Koszary piechoty 1lvl (+2 belki dla nowowych oddziałów)
-Chata rybaka (+50g + 1t ryb)
-
wysyłamy ambasadorów do oslandu i pragi
-
[300g +2t drzewa)
dopłacam do -Kużnin