Co sie stalo z wilkami morskimi ?
NTW zagościł na dobre ,w bitwach króluje lad a co z morzem co z prawdziwymi wilkami morskimi może czas na nowo ruszyć ten watek wpisujcie swoje propozycje zasad rozgrywania bitew nasze zainteresowanie w temacie będzie sygnałem dla adm. i może coś w tym temacie ruszy.
z propozycji juz wpisanych godna uwagi jest:
-
Cytat:
Wprowadziłbym zasadę, że ten z wiatrem ma obowiązek ataku
może to jest sposób na ograniczenie manewrów :?:
- może wprowadzić zasadę wyboru ery wczesnej lub późnej ,ograniczenia w nacjach np. ta sama nacja co drugi mecz do wyboru ?
Re: Co sie stalo z wilkami morskimi ?
Bez rakiet i obowiazkowo zakaz naprawiania :P
Nie jestem pewien czy banowanie rakiet będzie konieczne, ponieważ w NTW nie są tak przegięte jak w ETW. Osobiście ich nie używam, z tej prostej przyczyny że traci się na nie kasę, a tak naprawdę nie stwarzają prawie żadnego zagrożenia poza sporadycznymi pożarami, które nie skutkują natychmiastowym wyeliminowaniem okrętu z dalszej zabawy jak w ETW (no chyba że to tylko ja mam takie szczęście).
Dużo większym problemem są chyba kecze, które mają dobrą celność i przy uderzeniu rozrywają wiele dział. No ale na to też są sposoby 8-)
Niemniej jednak zarówno rakiety jak i kecze można zbanować, dla mnie nie ma to znaczenia :lol:
Do możliwości naprawiania mam dość mieszane uczucia... Z jednej strony fajnie, że ktoś na takie coś wpadł i umieścił w grze. Natomiast z drugiej strony wygląda to dość nienaturalnie (w szczególności szybkość trwania całego procesu).
Mam dwie propozycje co do funduszy:
- pierwsza bitwa 14k, druga bitwa 24k albo
- obie bitwy 14k
Naprawy są ciekawym elementem, ale cholernie wydłużają i tak już długie bitwy. Jeśli tak się dzieje w starciach towarzyskich, boję się pomyśleć ile będą trwać pojedynki turniejowe.
Nie zapominajmy o tym, że ciężkie naprawy trwają dłużej a statek jest wtedy bezwładny.
poza tym nie udowodnisz komuś że coś tam naprawiał :)
Cytat:
Zamieszczone przez theo
poza tym nie udowodnisz komuś że coś tam naprawiał :)
widać to podczas bitwy a i sam wygląd okrętu mówi nam sam za siebie ;)
wiem że widać ale chyba nie oglądasz okrętów tylko skupiasz się na czymś innym
Cytat:
Zamieszczone przez theo
wiem że widać ale chyba nie oglądasz okrętów tylko skupiasz się na czymś innym
Dobry admirał ma czas na wszystko :lol: poza tym widać na panelu okrętu wroga jak miga młotek naprawy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Nie zapominajmy o tym, że ciężkie naprawy trwają dłużej a statek jest wtedy bezwładny.
Na morzu jest duże asekuranctwo. Każdy kto ma łeb na karku w odpowiednim momencie wycofa uszkodzony okręt na tyły.
Samobójców włączających naprawy pod ostrzałem chyba już się nie spotyka? Zresztą oni bitwy siłą rzeczy nie przedłużą 8-)