"Bajki" czasów dzieciństwa
Ostatnio rozmawiałem z kumplem przed egzaminem (zdany ;) ), o starych czasach i włączyli się do tego inni kumple, wymieniliśmy takie perły ja DB, Kapitan Cubasa i wiele innych, ale dla mnie ważnym było, że dowiedziałem się wreszcie jak nazywała się pewna baja bodajże hiszpańskiej produkcji. Chodzi mi mianowicie o "Sylvan'a" kojaży ktoś tą baję, leciała chyba coś koło 1997/1998 na RTL 7. Posiada ktoś może jakieś odcinki z serii PL bo szukam i nic nie mogę znaleźć oprócz 7,8 i 9 po rosyjsku... :lol: do tego zripowana kaseta VHS :mrgreen: - pomóżcie staremu wydze obejrzeć całą serie xD -> openning polskiej serii http://www.youtube.com/watch?v=mDdjh--N ... x6N_RxQZo4
PS: oczywiście możemy tu rozmawiać o dawnych czasach gdy to zmykaliśmy z ostatnich lekcji na swoje ulubione bajdy ;)
Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu-Maharbal
Re: Sylvan - bajka z 1994
Z tego rodzaju najmilej wspominam ,,Sandokana". Do dziś pamiętam, jak to wybitnie nie chciałem przegapić tej bajki (a nadawana była w ,,strasznie porannych godzinach....o 7:05 zdaje się :P ), i obudziłem się gdzieś koło 6:00(a w tym czasie dla człowieka to prawie jak noc było 8-) ).
Pamiętam też ,,Kulfona".
A Sandokan to nie byl serial o jakims piracie na Filipinach? :P
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
A Sandokan to nie byl serial o jakims piracie na Filipinach? :P
No, pirat to owszem, ale on działał w okolicach Indonezji. O serialu akurat nie wiem, może coś było.
Też uwielbiałem oglądać na starych vhs'ach przygody Sandokana Tygrysa Malezji :D Szkoda że video już nie działa...
http://img820.imageshack.us/img820/328/sandokan.jpg
Co do Sylvana, coś mi świata, ale nie potrafie sobie niczego dokładniej przypomnieć, nie mówiąc już o tym żeby coś znaleźć na necie.
Kurna Sandokan miażdżył i niszczył.. :D
A Ramajane (bajkę) ktoś z was kojarzy.. w TV chyba nie nadawali nigdy ale była na VHS.. Pamiętam, że jak rodzice szli do wideoteki to ja tylko to zamawiałem.. :D
Taaa, pamietam reklame tego z Asterix i Obelix w Brytanii. Jak dla mnie wygladalo to tragicznie :P Taki animowany Bollywood
I tak Dragon Ball jest najlepszy.
Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Wow! Az mi ciarki przeszly jak to ogladnalem :) To jest prawdziwa klasyka, dzieki ze mi przypomniales o jej istnieniu :D
Teraz pewnie przez miesiac bede spiewal te piosenke :)
Cytat:
Zamieszczone przez Szczypior
I tak Dragon Ball jest najlepszy.
Wiesz, omawiamy tutaj trochę inne rodzaje. Sandokan czy Sylvan to typowe bajki, natomiast Dragon Ball to już anime. Czymś to jednak się różni (żeby nie było: nie mam nic do DB; nawet właśnie teraz ładuje mi się odcinek DB:KAI (Goku już awansował na SSJ i ma rozwalić Freezę ;) ).