Mod z Rozbiciem Dzielnicowym
Mod wyjdzie może za rok może za 2 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Robię z użytkownikiem kajojch moda związanego z rozbiciem dzielnicowym w Polsce. Premiera jeszcze daleka ale mogę przedstawić listę frakcji. Mod rozpocznie się w roku 1138 a skończy w 1385 r.
Lista frakcji i i ich trudność w graniu:
-Pomorze Zachodnie - trudna
-Wielkopolska - łatwa
-Ziemia Sandomierska - łatwa
-Mazowsze - średnia
-Ziemia Krakowska - trudna
-Księstwo śląskie - łatwa
-Prusowie - średnia
-Królestwo Czech - łatwa
-Marchia Łużycko-Miśniecka - średnia
-Marchia Brandenburska - łatwa
-Królestwo Węgierskie - łatwa
-Ruś Halicka - trudna
-Ruś Kijowska - trudna
Jaćwingów nie będzie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Niedługo wrzucimy następny temat z kolejnymi informacjami
Jeśli ktoś chce to może nam podsyłać jakieś pomysły lub oferować pomoc bo jesteśmy początkowymi modderami.
http://polonistika.upol.cz/moduly/rozbicie.jpg
Mniej więcej na tym obszarze będzie akcja moda
Zamiast Krzyżaków będą plemiona Pruskie jak widać
Tytuł roboczy brzmi War of Poland :evil: :evil: :evil: :evil:
Prace wstrzymane
Re: Mod z Rozbiciem Dzielnicowym
Robię zamiast obię literówka Xd
I dlatego jest opcja edytuj. Do tego nie rób kilku tematów o tym samym, bo inaczej długo na tym forum nie pociągniesz ;)
Mogę wam pomóc z balansem jednostek, ekonomią i muzyką, ale niestety najpierw sesja ;) Oczywiście jakbyście chcieli jakichś rad co do wspomnianych przeze mnie rzeczy to mogę pomóc od razu :)
Wiem ale tamten Temat wysłałem nie tam gdzie trzeba było
Bo 2 razy ten sam temat zrobiłem a to że da się edytować to ja wiem
ok a dałbyś linka do najlepszych twoim zdaniem programów do modelowania jednostek i tworzenia mapy
Dzięki do map znalazłem na waszym forum a do jednostek to do kajojcha bo on robi jednostki
Z tym zakonem to nie wiem bo mod ma się zaczynać w 1138 a zakon był wtedy w Ziemi Świętej ale może zrobimy coś takiego by dla Mazowsza w roku 1226 była opcja oddania jakiegoś miasta zakonowi.
Ale z tym będzie trochę roboty.
Dlatego Ci go usunąłem, bo za chęć do modowania i dopiero pierwsze minuty z forum masz taryfę ulgową ; )
I błagam, nie pisz posta pod postem, masz opcję "Edytuj" to jej używaj skoro o niej wiesz (a mimo to robisz double posta).
Do robienia map:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=201955
Do modelowania jednostek chyba najlepszy jest 3dmax, ale sam nigdy się tym nie parałem.
Nie będzie się dalo pokierować Zakonem?
Ciężko jak mod ma się zaczynać w 1138.
A Jaćwingowie?? Myślę że warto by było się nad nimi zastanowić.