NOWE PORADNIKI: do BC 6.3 i Gildie w BC 6.3 po POLSKU
Po kilku tygodniach pracy ,udało mi się doprowadzić do końca tłumaczenie Oficjalnego Pełnego Poradnika Bellum Crucis 6.3 :!: :!:
Dotychczas poradnik był dostępny w angielskiej ,hiszpańskiej i włoskiej wersji językowej twórców; Fabius Maximus Germanicus & The Housekeeper,
Il Cavaliere Verde.
Teraz dostępny dla polskiej społeczności total war, wraz z istniejącymi Poradnikami Aravena stanowić będą szerokie kompendium wiedzy na temat tego wspaniałego moda.
LINK do Poradnika PL BC 6.3
http://www.mediafire.com/file/7ncvb0...dniki.zip/file
Zapraszam, do ściągania !!! :D
P.S Poradnik może nie uwzględniać wszystkich zmian dokonanych przez Megasubmoda
Poradnik do Gildii BC6.3
http://przeklej.org/file/5HoCas/gildie.bc6.3.xlsx
INFO Plik zapisany w formacie .xlsx , zalecam otwieranie go za pomocą programu MC Excel.
Pisać śmiało w przypadku jakichkolwiek uwag.
Re: NOWY PORADNIK do BC 6.3 po POLSKU
Tak jesteś wielki, przetłumaczyłeś angielski poradnik do Bellum Crucis 6.3.
Jak będzie trochę czasu wolnego, postaram się zrobić Poradnik do Gildii. Z rospiką co, ile i do której gildi dodawane są punkty.
Nowy poradnik do Gildii BC6.3 jest już dostępny! Zapraszam do ściągania :D
Re: NOWE PORADNIKI: do BC 6.3 i Gildie w BC 6.3 po POLSKU
Dzięki bardzo za Twoją pracę.
Dzięki ta część z gildiami świetna:)
Tych małych punktów globalnych za wznoszenie wyższego poziomu budynków nie wypisywałem bo średnio to jest od 2 - 5 pkt, za dużo pisania a jest to co najważniejsze. Myślę że bez problemu wbijecie gildie jaką chcecie. Aczkolwiek do tej pory miałem mały kłopot wbić gildie tłumaczy i medyków w krajach północno europejskich nie wiem czemu.
Ostatnia rzecz na koniec, gdyby wygasły linki na sendspace to piszcie tutaj albo na Priv. to z reuploaduje
Zassałem oba, świetna robota. Tylko za cholerę nie wiem co to są te punkty w poradniku do gildii :)
Masz rozpisane ile punktów gildia potrzebuje żeby odblokować dany poziom jak wiemy są trzy. Przykładowo Gildia medyków potrzebuje 50 pkt na pierwszy 150 na drugi i 250 trzeci poziom. Oczywiście punkty się zdobywa za wznoszenie konkretnych budynków pojedynczych jak i całych linii np ulepszeń zbroi czyli zbrojownie( garbarnie, kowale, warsztaty płatnerskie), również opoprzez rekrutowanie oddziałów. Oczywiście oprócz punktów potrzebny jest odpowiedni poziom murów miasta , w przeglądarce budynków można to sprawdzić, z reguły 1 poziom zaczna sie od kamiennych murów miasta i zamku. Nie wiesz jak odczytać? np. Strzelnice Łuczników (4lvl) 30/40/50/70 pkt s. czyli Strzelnica sprawdź sobie w zamku ma 4 poziomy rozbudowy za wybudowanie pierwszego dostajesz 30 pkt za wzniesienie następnego budynku z tej linii dostajesz 40 itd. A literka "s" punkty na osadę które są przypisane do konkretnego miasta w którym budujemy. Swoją droga szkoda że nie ma aplikacji która zliczałaby na bierząco punkty. ile mamy aktualnie w danej osadzie ;)