-
The Lord of the Rings: TW 3.02 - Dyskusja ogólna i download
Dział The Lord of the Rings: TW na TWCenter
Strona The Lord of Rings: TW na MODDB
http://i.imgur.com/f6qnuzz.png
- Gondor
- Rohan
- Isengard
- Mordor
- Easterlingowie
- Haradrimowie
- Elfy Galadhrim
- Noldorowie
- Elfy Sylwańskie
- Krasnoludy
- Ludzie z Dali
- Orkowie
- Dunladczycy
- Wolni ludzie Eriadoru
http://i.imgur.com/YwAjSEG.png
Wersja 2.0:
- MODDB
- Gamewatcher
Patch 3.0:
- MODDB
- Gamewatcher
Hotfix 3.02:
- MODDB
http://i.imgur.com/cm4ln1e.png
Odpalacie kolejne części instalatora za każdym razem podając ścieżkę, gdzie macie zainstalowanego Rome: Total War. Po zakończonej instalacji na pulpicie powinien pojawić się skrót. Dodatkowo w folderze RTW powinien znajdować się plik Opening_Movie_Swapper.bat. Uruchamiając go możemy zamienić oryginalne filmiki początkowe z Rome na te z moda. Ponowne uruchomienie pliku przywróci oryginalne filmiki.
http://media.moddb.com/images/downlo...-portada.1.jpg
Aktualizacja 22.01.2017: Miło znaleźć temat z którym właściwie nie trzeba nic robić, został dodany przeze mnie właściwie tylko link do TWCenter i instrukcja instalacji - Temer
-
Re: LOTR mod oddający realia tolkienowskiego Śródziemia i filmu
Ja od siebie jeszcze dodam link do forum moda...
http://lotr-tw.net/
I polecam Sub-Mod
The Last Alliance
http://lotr-tw.net/viewforum.php?f=22
---------version 0.2b
http://files.filefront.com/last+allianc ... einfo.html
----------hotfix1:
first file to: alexander/lotrtw/data
http://www.2shared.com/file/3227617/332 ... dvice.html
second file to: alexander/lotrtw/data/scripts/show_me/
http://www.2shared.com/file/3227620/866 ... cript.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez lordwiesiek10492742
Prawda i cała prawda w twoim poście, ale z tego co kiedyś grałem, to submod The Last Alliance, to był mix języka angoli i germańców ;) poważnie, chyba że to zmienili...
-
jaka wersja rome jest wymagana pod ten mod patch 1.2?
-
Cytat:
Zamieszczone przez mussashi
jaka wersja rome jest wymagana pod ten mod patch 1.2?
Alexandra (1.9) z tego co piszą na forum.
-
Dodam taką małą ciekawostkę - wejdzcie w custom battle,wybierzcie mapę i w menu wyboru frakcji poklikajcie w puste miejsca,gdzie w zwykłym Romie była reszta frakcji. Jeżeli zobaczycie zółtą buźkę - to jest to. Naprawdę warto,ale lekko mnie zatkało jak to zobaczylem. Nie,to nie są jaja...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Biniu
Dodam taką małą ciekawostkę - wejdzcie w custom battle,wybierzcie mapę i w menu wyboru frakcji poklikajcie w puste miejsca,gdzie w zwykłym Romie była reszta frakcji. Jeżeli zobaczycie zółtą buźkę - to jest to. Naprawdę warto,ale lekko mnie zatkało jak to zobaczylem. Nie,to nie są jaja...
A ja dodam screena, żeby ludzie uwierzyli:
WTFOMG?!! vs Gondor
http://img183.imageshack.us/img183/2561/szok.png
-
I co? Ktoś sprawdził tego easter egga?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Sciągłem plik z mirrora ,potem patch - trochę mniejszy i też zainstalowałem a ten hotfix to taki plik .txt (parę kb)który trzeba wrzucić do ALexander/Lotrw/Dane/ a nie nadpisywać cały folder(który ma ponad 1 GB)? Wrzuciłem ten pliczek i nadpisałem.
No i czy dobrze zrobiłem bo kampania uruchamia się ale jak chcę rozegrać bitwę to się wczytuje i zanim ustawię wojsko szybko się zawiesza.W custom też.
Dobrze że jest TATW bo nie mam za grosz zaufania do innych modów,działała mi kiedys jeszcze 4 ERA tylko.
-
Aleksa dodatek, masz? Tak pytam na wszelki wypadek, ja gram sobie aktualnie w tego moda, przy instalacji każdego moda, a ten instaluje się bezproblemowo, podajesz ścieżkę swojej gry, np.
D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\
instalujesz, z podanych linków, wersja powinna Rome, być bez innych modyfikacji, tak na wszelki wypadek ;)
Reszta, podobnie, pozdrawiam.
W hotfixie, masz folder
alexander i drugi taki sam na twardym, robisz kopiuj, i wyskakuje opcja nadpisz....
Już prościej nie mogę, wybacz ;)
-
mam Aleksandra ,podałem ścieżkę gry, dałem kopiuj tego fixa i nie mam żadnego nadpisz tylko coś w tym stylu :
dany katalog zostanie zamieniony TAK ,TAK NA WSZYSTKIE,NIE ,ANULUJ ale żadnego NADPISZ !!! I tak pewnie nie oto chodzi ale to szczegół nie będę za każdym nieudanym zainstalowaniem jakiegoś moda reinstalował gry.
Dlatego niezbyt przepadam za modami,przeważnie coś nie gra.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Igor
mam Aleksandra ,podałem ścieżkę gry, dałem kopiuj tego fixa i nie mam żadnego nadpisz tylko coś w tym stylu :
dany katalog zostanie zamieniony TAK ,TAK NA WSZYSTKIE,NIE ,ANULUJ ale żadnego NADPISZ !!! I tak pewnie nie oto chodzi ale to szczegół nie będę za każdym nieudanym zainstalowaniem jakiegoś moda reinstalował gry.
Dlatego niezbyt przepadam za modami,przeważnie coś nie gra.
Podajesz, tak na wszystkie, to jest to samo, co nadpisz ;) Wszystko gra :lol: , jaką ścieżkę podałeś? Na Rome, czy na Aleksa? Dwa instalatory, jeden pliczek, nie ma problemu ;)
szkoda, że ci coś nie wychodzi, nie mam już pomysłu, a nie będę robił sobie z ciebie żartów i w screenach pokazywał instalację moda, jakby nie patrząc, lepszego jak dla mnie, od tego , o podobnej tematyce, pod Medka 2.
-
Witam wszystkich.
Mam dwa małe pytanka
1) Jak odblokować Władcę Nieumarłych z gór
2) Co zrobić żebym nie miał co drugą turę zimy po skrypt się nie wczytuje
-
a ja mam za to inny problem :/ wszystko ładnie mi sie instaluje, postępuję według instrukcji. Próbuję odpalić, pokazuje się główna strona jak w romie a potem... sie wyłącza :/ jak mogę to naprawić???
-
M ktoś może The Last Alliance Sub Mod bo na FileFroncie już nie ma...
-
Zapomniałeś dodać patcha 2.06
http://lotr-tw.net/viewtopic.php?t=3503
oto link do forum gdzie jest link do pobrania i opis.
-
dzięki za pomoc :) gra chodzi aż miło
mam takie pytanie czy zdażyło się wam że oblegaliście jakąś miejscowośc, dochodzi do szturmu a tu niespodzianka! Są dodatkowe odziały, mimo iz przed szturmem tego nie było. To jest jakiś bug czy co??
-
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
-
Mam problem. Posiadam windows vista, ściągnąłem moda, otwieram instalator i wyskakuje mi błąd.
Proszę o pomoc. Oczywiście Alexandra posiadam.
Ten problem już rozwiązałem, ale mam inny. Próbuje otworzyć mod przez ikonę na pulpicie, otwiera mi się ta konsola i za chwilę znika i gra nie działa. Czym może być to spowodowane ?
Edytuj posty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
O ile się nie mylę to musisz mieć włączonego doradcę i w pierwszej rundzie będziesz miał jego poradę(zaraz po rozpoczęciu nowej gry)o włączeniu skryptu,dajesz wtedy show me how i gotowe.
-
-
Aktualnie sobie w to gram Gondorem, rzecz jasna na VH/VH.
Wkurzają mnie trochę przegięte jednostki - rozumiem, że trzeba jakoś wzmocnić komputer ale bez przesady. Orki mają nade mną praktycznie przewagę i ilościową i jakościową, nie mówiąc już, że Troli się praktycznie nie da ubić.
Jak się pozbyć traita wounded u Gandalfa?
-
gra Gondorem nie jest łatwa, pograłem może z 1h nim bo spodobało mi się polowanie na latających nazguli :twisted: :D po zajęciu 2 miast orków(nie pamiętam nazwy,były to jakieś bramy) potem jak zobaczyłem ile armii Mordoru się szykuje to zwątpiłem w dalszą grę...
Zagraj sobie krasnoludami oni to mają wypasione jednostki, złote uzb. i pancerz + niezła obrona i nikt Ci nie podskoczy...
-
Kończe z VH na tym modzie.
O ile Gondorem jeszcze mi jakoś szło do czasu włączenia się Haradu, to gra goblinami i elfami była parodią.
Gram goblinami, wysyłam 500 goblinów +500 łuczników ostrzeliwuje 20 osobowy oddział Legolasa, zanim zginął zabił ponad 300 goblinów.
Wysyłam 2 generałów i 2 oddziały imraldhin sentinels, łącznie 135 elfów na 300 gonblinów, ginie ponad połowa elfów w tym generał.
Jak będę miał znowu czas popróbuję moda na H/H. Ale to już chyba na nową wersję poczekam, bo jutro M:Tw2 kupuję i TA ma pierwszeństwo :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez SpookS
Mam problem. Posiadam windows vista, ściągnąłem moda, otwieram instalator i wyskakuje mi błąd.
Proszę o pomoc. Oczywiście Alexandra posiadam.
Ten problem już rozwiązałem, ale mam inny. Próbuje otworzyć mod przez ikonę na pulpicie, otwiera mi się ta konsola i za chwilę znika i gra nie działa. Czym może być to spowodowane ?
Edytuj posty.
czytaj uważniej forum. Mialem ten sam problem. Musisz ściągnąć dodatkowo pacha i go zainstalować.
-
Siema, mod jest niemalże doskonały oprócz paru niedoróbek których jednak nie da się ominąć ze względu na silnik gry, jednostki są zrobione znakomicie, mają kapitalny wygląd, szczególnie elfy, trolle i sauron. Brakuje troszke wyważenia i komputer niemalże zawsze przegrywa z orkami z mordoru, goblinami i isengardem. Powinni albo osłabić gobliny i orki bo ich liczba jest niesamowita i ja grajac elfami wytluklem ich z chyba 200 000 !! nieraz po 10 tyś na ture :D albo zwiększyć siłe jednostek ludzi bo te koszą orki bez żadnego problemu aczkolwiek mamy ich za malo, Gondorem nei wiem czy jest ciężko ale mnie grając Rohanem udało się rozbić Isengard, mocno ograniczyć i popodbijac gobliny i ruszalem na mordor gdy glupi Gondor mnie zatakowal 3 armiami pelnymi ,w tym czasie mordor podbijal minas tirith :/. Bitwy sa ciekawe i nie przedluzaja sie ale nie sa tez za krotkie, jest naprawde malo niedociągnieć, polecam go wszystkim fanom fantasy, milosnikom elfow, krasnali i orkow :)
-
Czy jest polska wersja językowa tego moda?
-
Z tego co wiem nie ma spolszczenia do tego moda.....
Przy okazji dla osób które są za leniwe do tego żeby odwiedzić forum twórcy/ów moda wyszedł właśnie nowy patch
mirror 1
http://www.filefront.com/15312395/LOTR-TW_v2.08b.exe
mirror 2
http://www.mediafire.com/file/2yzemd...-TW_v2.08b.exe
-
Mam taki sam problem jak chochlik20. O co chodzi z tym skryptem kampanii?
PS - Show me how nie działa
-
Jakoś nie mogę przekonać się do tego moda ( muszę jeszcze posiedzieć nad zmianami scryptów i dyplomacji).
Jak dla mnie lepszy jest mod pod medka 2.
-
Pykam w wersje z nowym paczem i co by nie mówić gra się świetnie, pykam easterlingami i udało mi się stworzyć potężne i wielkie imperium, na pólnocy rozbiłem wojska Dalesów, Leśnych elfów i zlikwidowałem wszystkie miasta krasnoludzkie w tym rejonie, w bardzo szybkim czasie podbiłem mordor, atakując od tyłu w tymczasie gdy ich armie zmagały się z gondorem, gondor wypowiedział mi wojne i to on wraz ze mna jest najsilniejszym krajem więc zmagania będą tytaniczne, z tymże Gondor walczy na 2 frotnach ( rohan ledwie zipie) i zmagają się z rosnącą potega isengardu, w każdym bądź razie gra się znakomicie.
Kilka uwag co do pacza, nie zauwazylem jakichś wielkich zmian, zmieniono natomiast nieco miasta orkow i elfow i krasonlodow, nowe tekstury sa niestety ochydne aczkolwiek bardziej pasują niż np miasta z roma, balans nacji porawdzonych przez AI został wyważony, teraz Gondor wcale tak szybko nie upada, ba prowadzi calkiem skuteczne ofensywy wobec mordoru, caly czas zmagali8 się w rejonie osgiliatu i tych 2 miasteczek nad rzeką, wszystko ciagle przechodzilo z rak do rak, podobnie bylo z haradrimami.
Gobliny i Isengard tak szybko nie robią się potężne, to samo z dundelingami, Gondor jest wyraznie silniejsz,y zdolal wraz z rohanem i wolnymi ludzmi zlikwidowac wlasciwie te panstwo, wolni ludzi skutecznie walcza z goblinami i maja chyba nieznaczna nad nimi przewage, tylko rohan nie jest w stanie poradzic sobie z isengardem ale i tak broni sie dzielnie i jego upadek zaczyna sie po 100 turze :D Co fajne Mordor i gobliny nie produkują juz niezliczonych ilosci armii, gdzie na poprzednich wersjach musialem wybic ich chyba ze 100-200 tyś!! jest ich znacznie mniej z tymze nasza ilosc wojsk tez jest dosc ograniczona i mnie dosc ciezko bylo zachowac ciaglosc wfinansowa, miasta sie chyba bardziej buntuja bo mam z nimi spory problem i nie umiem utrzymac 2-3 miast w ryzach, ciagle bunty.
Generalnie gra bardzo dobra i ciekawa, bitwy są świetne i wyważona jest ich ilość/jakość. Każda nacja ma swoje zle i dobre strony, ale pyka się wysmienicie, gorąco polecam.
Siema, chciłbym dać Sauronowi pierścień, jaką dokładnie linijke w konsoli mam wpisać bo szukać froda mi się nie chce ::)
Chyba nikt w tego moda nie gra, a to błąd gdyż jeden z zapaleńców wziął się za przeróbke tego moda i chce stworzyć modyfikacje opartą o cały świat śródziemia!!
Jednostki nie są co prawda najwyższej jakości i pozostało mu jeszcze wiele pracy no ale czekam na ostateczny efekt.
Oto link do podmodyfikacji
http://lotr-tw.net/viewforum.php?f=24
Edit by Kyuzo
-
Po co piszesz TRZY posty jeden pod drugim?
Aha i to nie jakiś koleś tylko to ekipa LOTR Tw robi ten sub mod, używaj opcji "edytuj".
-
Nie grywam w fantasy Total War, ale nie o tym.Pan wyżej chyba troszeczkę przesadził.Pierwszy post w tym dziale,pisany takim wiejsko-osiedlowym językiem.Upomnienie to raczej tobie kolego się należy.
-
Ok sorka poniosło mnie post pisany ze szkoły,możecie sprawdzić ip i koledzy podpowiadali :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Ok sorka poniosło mnie post pisany ze szkoły,możecie sprawdzić ip i koledzy podpowiadali :)
Spoko, nie gniewam się, pamiętam jak to było w podstawówce na lekcjach informatyki.
Aktualnie pykam w tego moda ale tym razem elfami, i jak poprzednio gra jest świetna, a noldorowie są potężni, artyleria złożona z łuczników kosi wszystko w swoim zasięgu, a gdy już orkom uda się dojść to noldorscy miecznicy rozrywają ich na strzępy :)
-
Sry gimnazjum :d
ja gram tylko rohanem i gondorem bo jakoś nie mogę kimś innym ...
-
ma ktoś działające linki do sub modów
-
Witam mam taki problem:
http://img195.imageshack.us/img195/3914/beztytuuxmq.png
Zainstalowałem:
2007_10_13_LOTRTW_v2.0b_OB
LOTRTW_PATCH_v2.06_OB
LOTR-TW_v2.08b
hotfix_LOTRTW_PATCH_v2.06B
Pod adres D:\Program Files\Activision\Rome - Total War
Proszę o pomoc
Dodam jeszcze, że gra tak jakby się włącza bo jest w procesach po naciśnięciu ctrl+alt+del
Poprawka błąd naprawiony, jeżeli ktoś się spotka z takim błędem proszę po prostu zmienić cracka
-
Po co zainstalowales pacz 2.06B na gre 2.08B ?
-
tzn że nie trzeba ? to może być powód dlaczego po wycofaniu armii z bitwy ona znika z mapy kampanii ?
Poprawka: to jest powód