-
CTD - temat zbiorczy
Mam oryginalną wersję RTW ze złotej edycji razem z BI i Aleksandrem, nie wgrywalem zadnych pathow etc. gram na czysciutkiej wersji 1.5. Stoczyłem już ponad 250 bitew opanowałem większośc starozytnego swiata , zostalem praktycznie tylko ja, senat, + 2 rody rzymskie, bez problemu moglbym zakonczyc gre podbiciem Rzymu, mam 55 prowincji i maksymalne do kwadratu poparcie plebsu, z Senatem jest znacznie gorzej, ale nadal dostaje misjie itd., nie chce konczyc gry , chcialbym zobaczyc jak wszystko potoczy sie dalej, na wsochdzie zostala jeszcze armenia i jacys buntownicy, staram sie utworzyc wzorcowe metropolie z maxsimum zysku i zadowolenia, wszystko idzie pieknie i dziala bez zarzutu i nagle mam rok 169 pne, biore zakonczenie tury i wywala mnie na pulpit, wyskakuje blad w stylu wyslij/nie wysylaj, blad jest zwiazany z plikiem romeTW.exe, CO robic??? , pomocy
-
Re: POMOCY wywala do pulpitu w 169rpne gry Juliuszami na v1.5
Na stronie pierwszego wydawcy Rome LEM są miniłatki, możek któraś z nich pomoże.
-
Cytat:
Na stronie pierwszego wydawcy Rome LEM są miniłatki, możek któraś z nich pomoże.
Dokładnie tak, a oto link do stronki. : http://www.lem.com.pl/index.php
;)
-
Niestey ale nie ma tam nic pomocnego, są tam jedynie pathe (mniej aktualne niż moja wersja) ...
-
http://www.lem.com.pl/plik.php?fid=171
Spróbuj sciągnąć tą łatkę jest ona przeznaczona dla ROME TW w wersji 1.5 czyli dla takiej jaką ty masz jak mniemam.
Postępuj zgodnie z instrukcją. I nadpisz pliki. ;)
-
Bardzo Wam dziękuję za pomoc i zainteresowanie moim problemem, ale niestety nie udało mi się wyeliminowac tego buga, jeżeli ktoś ma RTW w takiej wersji jak moja to mogę podesłać save'a przez gg 111424, może ktoś to przetestuje i będzie potrafił coś zrobić... pozdro
-
porysowana płytka powodem wyłączania gry??
Mam rome total war złotą edycję w której jest BI i muszę dodać że ta płytka już trochę przeszła ale nadal nadaje się do zainstalowania gry i uruchomienia jej. Jednak podczas prowadzenia jakiej kolwiek kampanii czy to w rome total war czy barbarian invasion co jakiś czas gra sama się wyłączała . Niedawno zacząłem grać w nowego moda do BI mianowicie The Great ancient world 2 i problem się nasilił . W tym modzie gra wyrzuca mnie coraz częściej ,a w momencie gdy ma być zajęte ostatnie miasto do wypełnienia misji imperator , gra wyłącza się za każdym razem . Zastanawiam się czy może to być wina płytki już nie całkiem nowej i porysowanej czy jest to jakiś głębszy problem ???
-
Re: porysowana płytka powodem wyłączania gry??
TGAW2 to mod z którego wywala bardzo często. Co do podstawek to jakie masz wersje 1.5(rome) i 1.6(BI)?
-
-
Że TGAW2 to rozumiem, ale podstawki :shock: Mnie nigdy z podstawek nie wywalało (nie wiem czy to że mało w nie grałem ma znaczenie ;) ) Czy przy wcześniejszych instalacjach miałeś podobne problemy?
-
ciężko dokładnie mi to określić.W podstawkach na samym początku nie miałem takiego problemu , teraz nie zdarza się to często ale jednak no i z tond nasunęła mi się myśl że jest to może wina płytki xd ,a musze dodać że chce zacząć grać w europa barbarum i licze że w tej grze chociaż nie będę miał problemów :) A tak w nawiasie orientuje się ktoś czy jest jakiś mod pod RTW aby mudz grać późnym cesarstwem rzymskim ??
-
W takim razie spróbuj reinstalu. Możliwe że instalacja przebiegła niedokładnie, czasami tak jest :(
-
Płytka nie ma tu nic do rzeczy. Włóż płytkę, odpal grę, wyjmij. Gra nadal będzie działać. Poprawki* wrzucałeś?
* Nie patche, tylko hotfixy do polskiej wersji językowej.
http://www.lem.com.pl/pomoc.php#flist - szukaj:Rome
http://www.totalwar.com/index.html?page ... nav=/en/7/
-
reinstala juz próbowałem , poprawek jeszcze nie próbowałem i dziękuje za radę:)
-
[ROZWIĄZANE] BI - wywala do pulpitu podczas zmiany tury.
Jak w temacie. Instalowałem wcześniej export ancillares lecz to nie pomogło. Czytając wcześniejsze posty dotarłem do pomocy technicznej LEMu, znalazłem pliki spakowane, które miały być remedium na mój problem, lecz niestety ukazał się błąd "404 file not found". Jeżeli ktoś posiada ową paczuszkę to prosiłbym podesłać na maila: Raven1590@interia.pl, z Rome wiąże wiele wspomnień i w wolnym czasie od studiów chciałbym trochę pograć, z góry dziękuje:)
-
Re: Rome BI - wywala do pulpitu podczas zmiany tury.
A która tura, 370 n.e. tak, jak u mnie? :(
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ravenik
Z roku 366 na 367 n.e :/
Aha. Bo Ja tak mam kiedy ces. zach. kończy swoją turę i zaczyna się tura zach. rebeliantów, s gram ces. wsch. :/ Jak grałem zachodnim to też tk miałem tylko, że nie pamiętam która tura.
-
Teraz udało mi się zagrać parę tur więcej ale za chwile znowu to samo:( Mam nadzieje, że ktoś pomoże.
-
-
-
Cytat:
Poprawka wyłącznie dla osób posiadających Rome: Total War - Barbarian Invasion PL.
Wszystkie plik z katalogu Rome znajdującym się w pliku Rome_TW_BI.zip nalezy rozpakować do katalogu DataText w folderze z w którym zainstalowana jest gra. Plik z katalogu BI należy rozpakować do katalogu BIDataText w folderze gry.
Wszystkie istniejące już pliki należy "nadpisać".
To próbowałeś ściągnąć ?
-
Tak właśnie to próbowałem ściągnąć ale wyskakuje ten słynny błąd "404". Jeżeli posiadasz ową paczkę to prosze podeślij na podanego wyżej maila:)
-
Ściągnę i Ci wyślę ;) bo mogę ściągnąć.
edit : poszło, mam nadzieję, że zadziała.
-
Wielkie dzięki pomogło:D Nareszcie mogę sobie pograć:D
-
Oznaczam temat na rozwiązany.
Tak btw, mRe - weź no zarzuć tę paczkę na rapida albo speedyshare.com i wklej linka, żeby w razie czego było pod ręką.
-
Re: [ROZWIĄZANE] BI - wywala do pulpitu podczas zmiany tury.
-
Gra się w ogóle nie włącza
Mam taki problem. Narazie próbuję odpalić grę na piracie.
Szczerze powiedziawszy bardzo chętnie ją kupię, bo nie jest to teraz stara gra, a napewno warta kupna :)
Tak więc chce tylko wiedzieć czy mój problem jest spowodowany właśnie tym czy jakimś innym problemem.
Demo normalnie działa, natomiast w pełnej wersji odpala tylko pierwszy ekran i windows wywala komunikat, że program przestał działać. Mam viste.
Czy wystarczy kupić oryginalną grę i problem zniknie czy to jakiś bug pełnej wersji?
Bo własnie nie wiem czy warto kupować jak ma mi nie działać ;(
-
Re: Gra się w ogóle nie włącza
Problem z crackiem.
Polecam zainwestować w oryginał, szczególnie, że wszystkie 3 wydania Roma są teraz już tanie i aż wstyd ściągać :P
-
Kupuj. Ja mam Vistę i chodzi.
Wersje pirackie nigdy nie są najnowszymi wersjami, często mają dziwne mankamenty, pomijam fakt że są nielegalne ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Boniek
pomijam fakt że są nielegalne ;)
I właśnie dlatego autor tematu dostanie ostrzeżenie. Jesteśmy forum o w miarę liberalnych zasadach, ale z piractwem walczymy.
-
Właśnie kupiłem sobię oryginalną rome total war antologia. No i nadal to samo. Odpalam grę, i zaraz po ekranie startowym wyłącza się i komunikat że program przestał działać :(
Co mam z tym zrobić??
Pomożcie
Co dziwne, demo działa.
Barbarian i alexander tak samo - nie działa, ten sam problem.
Mam DirectX 10, może zmienić na 9?
-
Ten temat powinien ktoś przykleić, dość częsty problem. Sam szukałem rozwiązania, przed napisaniem zbędnego tematu, poszukałem i znalazłem właśnie ten. Bardzo przydatny.
-
Przykleiłem. Jako, że pliki na rapidzie już wygasły, to poniżej macie temat, w którym znajdują się bezpośrednie odnośniki do supportu LEM (od razu do plików).
viewtopic.php?f=35&t=2499
-
Wywala do pulpitu w czasie włączania gry
Cześć mam problem, 2 lata temu miałem wgrane Rome i działo bez zarzutów, nie dawno postanowiłem znowu w nie pograć jednak kiedy odpalam, w momencie jak się ma pojawić intro wywala mi do pulpitu bez żadnej informacji. Początkowo myślałem, że to problem płyty lecz kiedy pożyczyłem grę od kolegi i wgrałem robiło się dokładnie to samo.
Przez ostatnie 2 lata nie zmieniałem za bardzo sprzętu wymieniłem tylko monitor na 16:9.
Czy to może mieć jakiś wpływ?
-
Wywala do pulpitu gdy chcę rozegrać bitwę.
Mam problem. Mogę grać w kampanie ale w chwili gdy chcę rozegrać bitwę ona się ładuję i wywala mnie na pulpit ze standardowym błędem 'exe', tak samo się dzieje gdy chce rozegrać bitwę historyczną lub własną. W czym problem? Mój komputer Core2duo 2gb ram i ati mobility radeon hd3470. Dodam że mam gre z TS Rome TW wersja 1.5, wersja dodatków 1.6.
Próbowałem wielu możliwości: zmieniałem rozdzielczosci bitwy, poziom detali. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, zainstalowałem też Windows Media Player 10 oraz zrobiłem porzadek w systemie programem Ashampoo WinOptimizer 5 i nic nie pomaga. Mam też problem z innymi grami min nie mogę włączyć Battlefield 2 choć kilka tygodni temu mogłem. Nie wiem co się dzieję. Dodam jeszcze, że miałem podobny problem z Medieval total war ale na innym komputerze.
:!: Proszę o pomoc.
Edit: Mam gry oryginalne. Przed chwilą próbowałem dołączyć do multi i też przy ładowaniu wywalilo.
-
Re: Wywala do pulpitu gdy chcę rozegrać bitwę.
Miałem kiedyś podobnie, dzieje się tak często przy zainstalowaniu spolszczenia(lub innych dodatków) niewiadomego źródła. innych przyczyn nie znam.
-
Tylko że ja mam Rome TW antologie i jest w wersji 1.5. Próbowałem nagrać starsze patche w wersjach pl lub eng i nic nie pomaga. Niedługo robie format i jak mi to nie pomoże to ściągne sobie pirata w wersji eng. Żeby człowiek nie mogł normalnie pograć. Po co dają gre z patchem jak wiedza że są problemy.
Demo eng działa bez problemu.
-
Skoro masz problem z innymi grami, to czemu akurat patche do RTW mają być przyczyną? Nie widzę wpływu jednego na drugie. Poza tym, z tego co się orientuję, nie ma możliwości downgrade wersji gry.
Wspomnę jeszcze, że w przypadku RTW najnowsze sterowniki do karty graficznej to wcale nie jest najlepsze rozwiązanie.
Zacząłbym od reinstalacji systemu, skoro zaczyna ci się sypać.
-
Re: Wywala do pulpitu w czasie włączania gry
Monitor nic tu nie zmienia. Spróbuj odpalić grę z parametrem -nm (robisz skrót do pliku RomeTW.exe, bierzesz właściwości skrótu i w polu element docelowy dopisz na końcu -nm).