Wielki konkurs Europa Universalis III: Divine Wind-gamecorner.pl
Wersja do druku
Witam,
wczoraj kupiłem przez steam Europa Uniwersalis III. Problem w tym, że
wyskakuje mi, że nie może znaleźć d3dx9_35.dll i żeby przeinstalować by naprawić problem.
http://img842.imageshack.us/img842/8...oblemdo.th.png
Uploaded with ImageShack.us
Mam Windows 7 Home Premium 64 jakby się ktoś pytał...
Spytam się tak...czy to przez system takie fajne rzeczy się dzieją czy wystarczy zainstalować directx najnowszy?
Posiadasz oryginalny system? Sam mam Windows 7 Ultimate i nie mam takich problemow. Taki blad natomiast wystepowal kiedy probowalem uruchomic CoD2 na becie Windowsa 7
Znajdz w internecie wymieniony plik i wklej go do folderu C:\Windows\System32
nie potrzebnie zawracałem Wam głowę :)
wystarczyło zainstalować directx 9c i po problemie...moim zdaniem należałoby zostawić temat. Może się przydać komuś.
Prawda. Steam dodaje multum śmieci, kupując gry i instalując z niego trzeba z tym się liczyć. Dlatego warto mieć kopię systemu operacyjnego, albo go sobie tak podrasować, że śmieci nie będę wpływały na pracę systemu, co też tak uczyniłem ze swoim XP- kiem....
Temat ten jest rozwojowy moim zdaniem.
pozdrawiam
korzystając jeszcze z tematu
Gdzie jest okienko technologi? O ile w ogóle jest...szukałem i nic,
Kliknij na herb państwa, którym grasz, po czym znajdź zakładkę z mieszkiem złota. Tu będą technologie jak w poprzednich odsłonach.
właśnie, że nic takiego tam nie ma
Nie wierze, możesz wstawić screena?
1. nie grałem w poprzednie odsłony^^ więc jestem kompletnie zielony :lol:
2. zależy co miałeś na myśli pisząc "mieszka złota", czy chodziło Ci o taki worek z dukatami? Czy jak?
Także jak mnie kierujesz to trochę jaśniej :lol: bym prosił
Spox, przepraszam jeśli przesadziłem. ;/Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
O to mi właśnie chodziło.Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie, czy da się odblokować wszystkie regiony? Chodzi o Terra incognita
Tak, uwarunkowane jest twoim rozwojem cywilizacyjnym, ja miałem kolonistów i odkrywców, ale musisz tak pokierować swoim rozwojem sugeruję mody...
znalazłem taki mod
KLIK
zastanawia mnie tylko jedno, która wersja będzie pasowała do mojej czystej wersji EU III :lol:
Nie chcesz po polsku? Do dodatku przedostatniego, w niego z rzadka jeszcze pogrywam :)
Temat moda
http://wayofwar.org/showthread.php?t=32101
Jak masz dodatek Europa Universalis III: Heir to the Throne
Jak już masz, to tutaj zajrzysz, bez kombinacji i samodzielnego instalowania :)
ściągasz uruchamiasz, wszystko sam instaluje
http://wayofwar.org/showthread.php?t=34092
edit:
co to znaczy? :?:Cytat:
zastanawia mnie tylko jedno, która wersja będzie pasowała do mojej czystej wersji EU III :lol:
Devide et Impera jest świetne! Dziesiątki eventów, multum zmian, świetny balansik. ;]
Jedyna wada jaką widzę to to, że przy jakiejkolwiek szybkości bym nie grał to gra mi się przywiesza. Szczególnie długo koło 15 dnia każdego miesiąca i jeszcze dłużej pierwszego dnia każdego miesiąca. A myślę, że procek 2,6ghz, 3gb ram i 512 w karcie graficznej to nie jest mało. ;/
odpowiadam na pyt. Eutychesa
zastanawiałem się tylko w który link kliknąć żeby pobrać modyfikacje kompatybilną z moją grą i jej wersją
Dałeś link do modyfikacji pod Heir to their thrones a ja posiadam In nomine także odpada ;) , ale dzięki za starania
Mnie język angielski nie przeszkadza, śmiało mogę nawet powiedzieć, że bardziej go preferuję gdyż na studiach mam tylko łacinę więc dzięki temu mój angielski nie zardzewieje tak bardzo :)
Pod Nomine też chyba działa, spróbuj uruchomić instalatora, bo mod ten jest i pod ten dodatek, instalator ma menu i się pyta, co masz za wersję, a jak nie to jest i ten sam mod pod wcześniejszy dodatek, grałem ciekawa gra jest :) Znajdziesz we wcześniejszych linkach.Cytat:
a to w takim razie zmienia postać rzeczy :) spróbuję
Z drugiego linka ściągasz instalator i proszę, tak wygląda to cudo :)Cytat:
[spoiler:3h5wiin2]http://img220.imageshack.us/img220/6961/schk01.jpg[/spoiler:3h5wiin2]
error mi wywala jak instaluję przez instalator, spróbowałem nawet przenieść same pliki do folderu EU III, ale i to nic nie dalo, error :?
Przecież to JEST CHORE!!! Zainstalowałem inny mod i ten też mi grę wysypuje :evil: trafi mnie coś zaraz :|
Dla zainteresowanych przypominam, że mam grę kupioną przez sTEAM Europa Universalis III Complete
Steam, steam ........ :mrgreen:Cytat:
sTEAM
Trudno powiedzieć, ale spróbuj sprawdzić integralność plików, zgodność, czy wszystko gra, jest taka opcja, cierpliwie poszukaj, z pamięci piszę, bo steam wywaliłem i nie używam, a przy okazji gier pod niego, ale cóż....
Zobacz jak ci się gra uruchamia, pograj chwilę...
Instalator moda jest dobry, sprawdzony przeze mnie i nie tylko, nie przynosi internetowych śmieci...
Napisz czy steam ci sprzedał grę spaczowaną, czy też dokonywała się aktualizacja po zakupie, to ważne...
pozdrawiam
hmmm o ile dobrze pamiętam, sTEAM sprzedaje wersje gołe dopiero po zakupie jej jest patchowana
To ja w takim razie również podrawiam :mrgreen:
Czyli, zainstaluj jeszcze raz, ale spaczuj z menu co jest przy laucherze gry, jeżeli wcześniej tego nie robiłeś...Uruchom grę, pograj, czy steam się wypyszcza? Chce internetu przy grze? dopytuję się, bo kupiłem swego czasu wersję pudełkową ;)
powtórnie pozdrawiam, jak i ty mnie pozdrowiłeś :mrgreen:
no więc tak:
1. nie ma żadnych nowych łatek
2. próbowałem odpalić moda przez launcher i przy okazji zaznaczając żeby uruchomił ją razem z modem
3. próbowałem nawet stanąć na głowie
i tak to wszystko g* dało
Czyli jak nie chce ci się spaczować, przy laucherze gry, to masz wersję już spaczowaną... :roll:
Czy zrobiłeś tak jak ci napisałem? Odinstalowałeś grę itd...
Dalszą konwersację proponuję prowadzić na PW, jakby co ;)
Stawanie na głowie, o tej porze? ;) na pewno nie pomoże :D Proszę zawsze, by dawać screeny, bo wiem z czym mam do czynienia, jak odpalasz ikonę skrótu gry, pojawia się wspomniany laucher, zrób zrzut i podeślij, bo coś mi tu dziwnie wygląda...
Instalator moda sam widzi wersję gry i instaluje odpowiednią wersję, z tego co zrozumiałem do tej pory grę masz po angielsku?
a gdzie mam w ogóle tego launchera wrzucić?
dobra jakoś udało mi się zainstalować moda przez launchera, ale itak g* dało...
a błąd to zwykły denerwujący "hoi3.exe przestał działać" coś jak nie wysyłaj
Ehhmmm...ty na pewno masz Europa Universalis 3, bo komunikat z HoI3 (Hearts of Iron 3)Komunikat taki odpowiada danej grze...Dziwne to :roll:Cytat:
hoi3.exe przestał działać" coś jak nie wysyłaj
mówi on o tym że aplikacja przestaje działać, na chłopski rozum gra, ma za mało RAMu, może dotyczyć kości pamięci, albo karty grafiki...
Screena daj, potrafisz przecież robić :)
Dobranoc :D
tak tak, EUIII nie hoi3 :D
Program eu3.exe przestał działać
http://img840.imageshack.us/img840/5208/errorss.th.jpg
a i prawie bym zapomniał ;d
pozdrawiam 8-)
//spróbuję teraz przeinstalować i na czysto zainstaluję DeI
///dział mi już wszystko, w końcu^^
Nie mogę sobie odmówić, by nie pozdrowić ciebie na wstępie :mrgreen:
Z dopisku w twoim poście pojąłem, że działa? Co konkretnie zrobiłeś? Dla innych może się przyda, znając tego całego steama, to wszystko jest możliwe.
pozdrawiam :D
najpierw za bardzo się pośpieszyłem i zamiast wrzucić mod do folderu mod to wrzuciłem to głównego folderu z grą. Co prawda naprawiłem pliki przez steam jednak coś musiało zostać. Przeinstalowałem i wszystko śmiga ;)
Również nie mogłem sobie tego odmówić
Pozdrawiam ;)
Witam.
Cieszę się że w końcu opanowałeś złośliwość programową, z czego by ona nie wynikała, ja swego czasu zmieniłem historię Europy.... :D Moja armia zagarnęła pogańskich Litwinów, nigdy Litwin przechrzta nie zasiadał na tronie w Krakowie, nigdy stolica nie została przeniesiona do Warszawy, nigdy nie doszło do..... :lol:
a co oznacza "cassus belli" (dobrze napisałem?)
Dobrze jedno s w tą, czy w tamtą :mrgreen:Cytat:
oznacza w tej grze, powód do wojny, często czasowy, czasami znika, w zależności od wielu czynników.
W DeI tych powodów do wojny jest od groma. Więc nie przejmuj się, jak nie możesz jakiegoś wykorzystać. ;]
dzięki za odpowiedzi ;)
a i bym zapomniał
pozdrawiam 8-)
mam pytanie
skąd mogę wziąć ID danego regionu?
eu3/history/provinces, potem tylko wyszukujesz nazwą prowincji( oczywiście nazwa nie zawsze pokrywa się z tą w grze bezpośrednio).
Edit: Zapomniałem... Pozdrawiam hehe ;)
Witaj i pozdrawiam. Szlachetny przedmówca dobrze prawi, proszę, tu poradnik związany z edycją savów, działa też w wersji zmodyfikowanej, oczywiście sava kopie zrób, bo tu znając ID prowincji będziesz nad nimi tutaj kombinował.Cytat:
http://wayofwar.org/showthread.php?t=28 ... b33a0a8bc1
dzięki, ale chyba raczej nie pomoże :/
w każdym razie chodziło mi o ID prowincji "Pereyaslav"