W sumie to nic, grają gorzej niz w 2010r, ciągną ich indywidualności, trafią na poukładaną drużynę i ich zmasakruje.
Niemcy - Ghana, piękny mecz :)
Wersja do druku
W sumie to nic, grają gorzej niz w 2010r, ciągną ich indywidualności, trafią na poukładaną drużynę i ich zmasakruje.
Niemcy - Ghana, piękny mecz :)
Piękny, a do tego zakończył się sprawiedliwie.
Ghana wciąż ma szansę wyjść z grupy, jeśli USA nic więcej nie ugra.
Piękny mecz, kolejne pudła. Ale z nas typerzy:devil:.
Ghana zawsze się mobilizuje z dobrymi zespołami, pamiętam jak Brazylia w 2006r się z nimi męczyła, 1 : 0 się chyba skończyło. No i Klose się zrównał z Ronaldo. Mam nadzieję, że go nie przeskoczy :(
Bo Ribery jest egoistą :) Stąd im go mniej na boisku, tym lepiej.
Nie wiem natomiast o co kaman w tym pół-rasistowskim wywodzie o czarnych? Francja ostatnie 4 lata nic nie grała bo nie miała zespołu. Przypomnij sobie ostatnie mistrzostwa świata i kadrę za czasów Domenecha. To co się wtedy działo przypominało mecz gimbusów na szkolnej hali. Teraz przyszedł nowy guru, zrobił kilka roszad, narzucił pewien rygor i proszę - Francja znowu wraca. Zawsze lubiłem patrzeć na grę Francuzów więc mam nadzieję że w tych mistrzostwach przypomną, że trzeba się z nimi liczyć.
Świetny występ Ghany, w doliczonym czasie mogli nawet pyknąć trzeciego gola, szkoda tej kontry i szkoda wpadki z USA, gdzie na prawdę byli lepsi. Szanse nadal mają, dziś Portugalia musi pyknąć Amerykanów.
Za to Argentyna beznadziejnie, mogli nawet przegrywać z tym Iranem. Ja rozumiem, że tamci postawili autobus i czekali na kontry, ale to są cały czas anonimowi piłkarze, a naprzeciwko genialny atak. Pewnie skończy się jak 4 lata temu z Niemcami. Kapitan Iranu już przy powitaniu zaklepał sobie koszulkę Messiego:F Od razu przypomniało mi się skomlenie o koszulkę naszych, po 6:0 z Hiszpanią, tyle że gracz Iranu akurat zasłużył na taki prezent.
Od jutra przyśpieszenie, po dwie grupy dziennie, faza pucharowa zbliża się wielkimi krokami.
PS: Jeszcze ciekawostka, Ronaldo strzelił piętnastego gola na mundialu w Niemczech, przeciwko Ghanie. Klose strzelił w Brazylii, przeciwko Ghanie.
Korea z Algierią zafundowały ładne widowisko, ciekawe czy Algierczycy będą w stanie utrzymać ten poziom w meczu z Rosją. :)
USA 2:2 Portugalia, widzę, że w tej grupie ten wynik stał się modny.
To co Rosjanie pokazali w meczu z Belgią raczej nie wróży im sukcesu z Algierią. Za dużo wódki. (Witia - kolejny detektor urojonego rasizmu? :F )
Ta, po prostu jakiś czas temu repra Francji to było 3/4 czarnych i nie grali nic, teraz się pozmieniało i jest więcej białasów i proszę jak grają/ Przypadek, nie sądzę? :D
Swoją drogą faktycznie widać teraz, że niektóre grupy są po prostu za mocne a inne za słabe. Cieniasy pokroju Ruskich i Algierii przejdą a fajne drużyny jak Ghana, Urugwaj, Włochy mogą mieć problem.
Argentynę lubię ale oni po prostu nie mają fajnego srodkowego pomocnika, który by tym rozporządzał. Od Riquelme nie pamiętam kolesia, który miałby na tyle wielkie jaja, by rozgrywać piłki dla nich. Może Di Maria wróci na środek pomocy, jak w Realu. Sam nie wiem, generalnie wygląda to beznadziejnie i w sumie w tym meczu Iran mógł ich ograć co jest po prostu nie do pomyślenia o.O
A naszych coraz więcej na mundialu ;)
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZWE7MD...845d48de9c.jpg
http://eurosport.onet.pl/mundial-2014/polski-jimmy-jump-zainspirowal-mnie-donald-tusk/p6f86
Brawo- Włosi ukarani za antyfutbol. Po straceniu gola mieli więcej sytuacji niż przez pierwsze 80 min. A dzięki temu że Suarezowi chciało się tylko jeść, zawdzięczają tylko 1 w plecy...