Mam pytanie, czy istnieje jakiś mod poprawiający wydajność oraz grafikę i nie nazywa się GEM? Chciałbym takowy pobrać, ze względu na kompletną agrywalność gry w tej chwli poprzez kltakowanie oraz fatalną grafikę. Z góry dziękuję za pomoc :)
Wersja do druku
Mam pytanie, czy istnieje jakiś mod poprawiający wydajność oraz grafikę i nie nazywa się GEM? Chciałbym takowy pobrać, ze względu na kompletną agrywalność gry w tej chwli poprzez kltakowanie oraz fatalną grafikę. Z góry dziękuję za pomoc :)
Witam , poszukuję modyfikacji zmieniającej ikony budynków , tak jak ma to miejsce w modyfikacji zmieniającej ikony jednostek.
Czy jest jakiś mod do rome II na podwójny bądż większy garnizon ? mam nadzieje że tym razem w dobrym miejscu napisałem :)
W złym, przenoszę
Sadam86
Możesz powiedzieć gdzie przeniosleś :)
żnacie jakieś jakieś nie polskie modyfikacje np: o aleksandrze wielkim tylko z działającym linkiem
Witam,
Jestem nowy na tym forum i jeżeli powielę temat to przepraszam i proszę o wybaczenie:)
Do tej pory grałem w Rome 2 w kampanię Single Player na modzie Divide et Impera (uważam, że jest to najlepsza modyfikacja).
Proszę jednak o małą pomoc. Z kolegą zaczęliśmy rozgrywać bitwy Multiplayer i okazuje się z wyżej wspomnianym modem, nie możemy grać ani między sobą, ani z innymi graczami. Z kolei wersja Vanilla jest wysoce niezadowalająca.
Czy może ktoś pomóc znaleźć fajnego moda Battle, który zmieni rozgrywkę podobnie do DeI??
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam
Obydwoje macie pobrane DeI i włączone w mod menagerze, tak ? A może któryś z was pobrał jakiś mod, którego druga osoba nie ma ?
Oboje mamy dokładnie tą samą wersję gry i te same mody zainstalowane. I nie mogliśmy się połączyć ze sobą. Wyskakiwała informacja, że posiadamy rzekomo różne wersje gry...
Ave!
Znalazłby się mod, który pozwala utrzymać podświetlenie jednostek przez dłuższy czas? Często gubię się wśród tych mrówek, nie rozróżniając swoich od wrogich. Ktoś może coś poradzić?
Edit: Przy okazji, wie ktoś dlaczego mogą mi nie działać mody zwiększające rozmiar oddziału?
Czy jest jakiś mod zwiększający garnizon w rome II bo ten z podstawki to jakiś żart
Witam, poszukuje moda, który usuwałby ograniczenia ilości armii, denerwuje mnie ,że nie można zostawić jednej kohorty(500 ludzi) do stłumienia buntu, tylko muszę wracać całym legionem.
Nie ma takiej możliwości, nawet jak zwiększysz limit np do 99 armii na 1 poziomie imperium to i tak będziesz musiał miej w niej generała, nie mówiąc o tym, że AI zeświruje, bo jest napisane tak, żeby zapełniać jak najszybciej wszystkie możliwe limity armii, wszystkimi możliwymi jednostkami, nawet jak to oznacza bankructwo.