Tutaj wszystko świeci się na zielono. Z pośród wszystkich Nekropolis te w trójce jest najlepsze wraz z swoją niepowtarzalną muzyką. Czekam aż pokażą nam motyw muzyczny. Oby nie zrobili czegoś takiego jak z Sylvanem.
Wersja do druku
Tutaj wszystko świeci się na zielono. Z pośród wszystkich Nekropolis te w trójce jest najlepsze wraz z swoją niepowtarzalną muzyką. Czekam aż pokażą nam motyw muzyczny. Oby nie zrobili czegoś takiego jak z Sylvanem.
Bardziej mnie ciekawi, kiedy premiera tego dzieła będzie. Z jednej strony to ponoć w tym miesiącu, z drugiej strony czuję, że pewnie jeszcze miesiąc/dwa zleci, nim ujrzymy na świat nowe dziecko Limbic Studio.
Szczerze to nie za bardzo mi się to podoba. Za duże kolorowych elementów żółtych i zielonych, lubię ten kolor ale on jest zbyt żywy/nasycony taki agresywny. Nie takiego klimatu oczekiwałem od miasta śmierci, bardziej spodziewałem się ponurych szarych odcieni. Tak by wzbudzić niepokój i trwogę. Ostatecznie wszystko rozsądzi motyw muzyczny.
Oby to nie był taki motyw jak ten z szóstki:
Niekoniecznie bo wobec takiego wyglądu miasta, są dwie możliwości:Cytat:
Ostatecznie wszystko rozsądzi motyw muzyczny.
- mroczna muzyka, sprawi ona że miasto będzie mieszaniną klimatu (dzięki utworom) oraz przejaskrawionego wyglądu, czyli efekt końcowy nieciekawy bo nie będzie do siebie to pasować.
- muzyka pasująca do wyglądu miasta czyli jakaś bardziej dynamiczna coś w stylu tej z H5 (choć utwór z piątkowego Nekropolis mi się podobał to nie tworzył mrocznego nastroju) a w efekcie dostaniemy całkowicie nieklimatyczne miasto.
Niezbyt optymistyczna wizja, prawda? Niestety od czasów trójki w kolejnych grach nie czuć tego specyficznego, znakomitego klimatu spod znaku Might&Magic. I widząc kolejne to screeny nie mam wątpliwości że nie uda im się zrobić takiej atmosfery.
Bo trójka wyszła im świetnie: przeskok graficzny, rewelacyjna muzyka (ja teraz często podczas gry nic nie robię tylko słucham), ogrom możliwości i ogólna dostępność (w tą część grali po prostu wszyscy), i to w niej toczyły się najlepsze boje ze znajomymi (i to one zapadły mi najbardziej w pamięć). Następnym częściom nie udało się tego powtórzyć bo miały kilka irytujących nowości (4 i 6), lub zbyt cukierkową grafikę (5 i 6).
Mi tak jakoś całościowo nie podoba się strona graficzna nowszych części Heroes jest zbyt cukierkowo/baśniowo i zapowiada się że 7 tego nie zmieni.
Dodatkowo zmiana stylu jednostek. Od Heroes 5 zapanowała moda na brak proporcji typu ręka większa od głowy, ogólnie Heroes 3 był taki baśniowy ale nie do cukierkowatości, za co niezmiernie go cenię.Cytat:
Mi tak jakoś całościowo nie podoba się strona graficzna nowszych części Heroes jest zbyt cukierkowo/baśniowo i zapowiada się że 7 tego nie zmieni.
Pojawiły się screeny jednej z trzech profesji bohaterów. Tak, jak wcześniej mieliśmy 2 typy bohaterów na nację, tak teraz mamy 3 typy. A oto jeden z nich u nowego Imperium:
http://www.tawerna.biz/uploads/image..._Female(1).jpg
http://www.tawerna.biz/uploads/image...Magic_Male.jpg
A oto wspomniane 3 profesje u Imperium (za to, jak jest napisane nie odpowiadam):
Inkwizytorzy (Vindicators) - Inkwizytorzy są narzędziem Elratha. Poza władaniem Magią Światła w celu ochrony swojej posiadłości, umieją także posługiwać się potężnymi zaklęciami zniszczenia ze szkoły ognia. Nawet wtedy, gdy Inkwizytorzy nie koncentrują się zbytnio na zwykłej brutalnej sile, dalej zachowują całkiem przyzwoite umiejętności na polu bitwy. Zdolności, które przyjdzie im priorytetyzować, nazywają się Prawość, Działania Wojenne, Magia Ognia.
Kapłani (Knights) - Kapłani są najbardziej religijnymi ludźmi Przystani. Mistrzowie Magii Światła jakimi są kapłani są latarniami nadziei i ratunku na polu bitwy. Nie brakuje im także umiejętności administratorskich, podróżniczych i dyplomackich. Zdolności, które przyjdzie im priorytetyzować, nazywają się Prawość, Magia Światła, Magia Pierwotna.
Spowiednicy (Paladins) - Spowiednicy są tarczą Przystani, mistrzowie obrony i Magii Światła. Ich moc pozwala chronić cesarską armię przed najgroźniejszymi wrogami, szczególnie tymi, władającymi magią ciemności. Zdolności, które przyjdzie im priorytetyzować, nazywają się Prawilność, Magia Światła, Wzór.
Tak z innej beczki, polski motyw w Heroes VII - nie przypomina wam czegoś obraz na ścianie po prawej stronie?
http://i.imgur.com/VOjHg86.jpg
Dodano stronę o Nekropoli. Pokazano też jej motyw muzyczny, który mi się średnio podoba. Liczyłem na coś lepszego.
https://mmh7.ubi.com/pl/factions/necropolis