Poza tym użyłem słowa elitarne , jakie więc jednostki elitarne mają Geci? Mogli by dać te z dwuręcznymi mieczami które są w opisie jednostek Getów, bo co z tego,że słynęli z nich jak nie można nimi dowodzić?
Wersja do druku
Poza tym użyłem słowa elitarne , jakie więc jednostki elitarne mają Geci? Mogli by dać te z dwuręcznymi mieczami które są w opisie jednostek Getów, bo co z tego,że słynęli z nich jak nie można nimi dowodzić?
Z elity mają pieszą (z mieczami) i konną szlachtę (szturmową). A jednostki z falxami (dwuręczne "miecze") to sierpownicy. I nie słynęli z tej broni, bo nie występowała często, tylko była regionalną ciekawostką.
Wystarczająco wpływową, by rzymianie zaczęli projektować atyfalxowe hełmy :P
Przezorny zawsze ubezpieczony:D.
Jak dla mnie "falxmeni" występuję w grze w odpowiedniej ilości. Podstawą armii są włócznie (i prawidłowo), a sierpownicy są główną jednostką ofensywną, więc jest git. Nie rozumiem tylko, jak można nie zauważyć ich w grze, skoro są jedną z dwóch opcji w swojej klasie jednostek:D?
Sporo osób olewa falxmenów, bo kojarzą im się z kijowymi wojownikami z maczugami germanów. Moim zdaniem bez sensu, bo mają bardzo dobre obrażenia i są szybcy, co czyni ich świetną piechotą flankującą.
No dobra trochę pojechałem z tymi Getami, ale i tak uważam,że większość frakcji ma mało elitarno- unikatowych jednostek, a szlachta konna i piesza z mieczami jest u większości nacji barbarzyńskich. Może to i moja winna,bo chyba zle się wyraziłem, pisząc o elitarno- unikatowych jednostkach myślałem o tych budowanych na 4 poziomie budynków i nie występujących u innych fakcji, coś jak święty zastęp u Kartaginny
No przecież spartanie też mają elitarnych hoplitów, którzy nie występują nigdzie indziej :P Nie zrobisz czegoś z niczego, Rome 2 podąża w sposób rozsądny za historią i CA nie wrzuci nagle falxmenów w kolczugach z workiem skilów, choć byłoby to fajne. Nie ma co wrzucać na siłę jakiejś jednej dziwacznej jednostki tylko po to, by było kolorowo.
Lecz Sparta jest słabą frakcją bez jakichkolwiek szermierzy/zmiany broni u hoplitów na miecze.
Anyway, wiadomo już może, czy jakieś jeszcze dodatkowe jednostki zyska Armenia?
No dobra niech podąża w rozsądny sposób za historią. Dakowie jednak w jakiś sposób dali się we znaki Rzymowi, choć nie byli tak rozwinięci militarnie. Mogliby jednak wy myśleć jakąś jednostkę która przynajmniej równoważyła by moc najlepszych legionistów rzymskich. Choćby nawet z zaskoczenia czy dzięki jakieś unikatowej umiejętności
Najbardziej mi brakuje zdolności "war cry" wraz z animacją. To była jedna z bardziej klimatycznych zdolności w Rome 1.