Pod względem historycznym wyszło git. Niestety balans gorzej ale nie było tak źle żeby Ariss narzekał kwadrans. :) Po projekcie podbój proponuje trochę od tego odpocząć i wrócić do historycznych starć w terenie :P
Wersja do druku
Pod względem historycznym wyszło git. Niestety balans gorzej ale nie było tak źle żeby Ariss narzekał kwadrans. :) Po projekcie podbój proponuje trochę od tego odpocząć i wrócić do historycznych starć w terenie :P
Fajnie bylo i tyle
Ja się produkowałem cały czas przy budce z piwem. :mrgreen:
Dzielnie broniłem tej miejscówki na środkowym prawym przodzie.
Sam ze piłeś do swojego lustra na bazyliszki. Nie dość, że antałki opróżniłeś, ogródki piwne zdemolowałeś, to jeszcze w bramie owce wyrzynałeś, krzycząc że to Rzymianie, a potem poszedłeś gdzieś w pole z jakimiś wyimaginowanymi wiatrakami walczyć. Same straty, same straty. ;)
Pracujcie nad balansem, chętnie zagram raz jeszcze.
Popracujemy na pewno, ale w tym tygodniu zapewne będzie początek trybu Podbój :)
Po projekcie mam już pomysł na kolejny scenariusz ale tym razem bez specjalnych udziwnień i będzie to zwykłę 4v4 z paroma ograniczeniami w stylu dla Rzymu zakaz jednostek sprzed reformy. Dla zainteresowanych chodzi tu o mniej znaną Bitwe w Grampianach.
Witam
Jutro odbędzie się miedzy innymi BItwa Historyczna
Chodzi tu o Bitwe w Grampianach w 84 r.
Po dyskusji z Mackoffem doszliśmy do takiego rozłożenia sił itp
3v4 - 3 armie Rzymskie z ograniczeniami takimi jak zakaz używania jednostek sprzed reformy(wiecie o jakie chodzi) :) - zakaz słoni, Max 1 oddziały Pretorian na gracza, zakaz używania Gwardi Pretoriańskiej
Armie Rzymskie muszą przynajmniej po jednym oddziale Pomocniczej Piechoty.
4 armie Icenów - zakaz używania Najlepszej jednostki z każdej Kategori( wiecie o jakie chodzi) i max 2 oddziały gromad mieczy wybranych na gracza - jedna z czterech armi icenów za pół funduszy tylko.
Serio? 3,5 armii poborowych sług i gromady mieczy przeciwko 3 armiom evocati i legionistów weteranów?
Wybobrak - na ostatniej bh było narzekanie że szermierze wybrani są za mocni toteż teraz postanowiłem usunąć ich odpowiednik. Proponuje Max 2 oddziały na gracza tych gromad u Brytów
Dobra lekkie zmiany na korzyść brytów
Od razu mówię, że nie wezmę w tym udziału :yyk: