To nonsens, po co trwać przy starej wersji? Łatwiej poprawić siódemkę, niż przenosić jej nową zawartość do szóstki. Co do Litwy masz rację, mają strasznie niepasujące jednostki, a i Bułgarom będzie naprawdę ciężko.
Wersja do druku
To nonsens, po co trwać przy starej wersji? Łatwiej poprawić siódemkę, niż przenosić jej nową zawartość do szóstki. Co do Litwy masz rację, mają strasznie niepasujące jednostki, a i Bułgarom będzie naprawdę ciężko.
Wg mnie wersja 6.3 jest lepsza, a i 7.0 jakoś specjalnie się na plus od niej nie różni. I chyba przerzucenie dwóch agentów i Litwy pójdzie szybciej niż wprowadzanie naprawdę dużej liczby zmian jakie skumulowały się w megasubmodzie V do 7.0, ale to tylko moja opinia i ewentualny temat do dyskusji bez jakiegoś specjalnego ciśnienia:)
Popieram Sadama.
Tylko że dodanie dwóch frakcji i nowych agentów, to tylko część zmian, jakie wprowadziła siódemka ;)
Ja popieram HellVarda.
Megasubmod V do BC 6.3 + Romanoi z Submodem HellVarda są super, ale jednak czasem wywala, zwłaszcza po 200, 300 i więcej turach. Nie udało się tego połatać do końca. A dorzucenie nowych frakcji itp. jeszcze zwiększy szanse na ctd, poza tym jest trudne. Zmiany w BC 7.0 dotyczą skryptów też.
Jestem zdania, że o ile BC 7.0 będzie stabilny należy do niego stopniowo dorzucać nowe patenty, ew. można zmienić niektóre tekstury jednostek opcjonalnie.
Ja zostawiam sobie Megasubmoda V z Romanoi i kilkoma plikami opcjonalnymi.
Nie bardzo chyba byłby Ktoś chętny do przenoszenia nowych nacji z BC 7.0 do 6.3, albo od razu do Megasubmoda V.
Są inne zdania na ten temat ?
Edit: Może się uda wyeliminować kilka ctd z Megasubmoda V, z plików tekstowych spolszczenia, co wykryłem załatałem, ale Wino na parę wpisów trafił spolszczenie do BC 7.0 robiąc, muszę to posprawdzać, ale nie mam czasu teraz.
EliminatorT podejmiesz się przerzucania nowych nacji z BC 7.0 do Megasubmoda V?
Ja na razie mogę powiedzieć jedno - ściąga się w końcu te pliki rewelacyjnie...:champagne:
Sadam - żeby wydawać opinię o wersji 7.0 najpierw pograj każdą nacją przynajmniej ze 100 tur, a nie pograłeś 2 dni i skreślasz moda.
P.S. Araven jak chcesz żebym poprawił te błędy w spolszczeniu z megasubmoda V to no problem, to kilka minut roboty, choć zacząłem wątpić, aby to było powodem CTD.
Wino jak możesz to popraw, ale na bazie spolszczenia z instalki Megsubmoda z cech i anicilairies. Ciężko wyczuć, ale lepiej poprawić, na pewno nie zaszkodzi. Póki pamiętasz o co chodziło. :faraon:
Przenoszenie 7.0 do 6.3 to karkołomne zadanie dla doświadczonych moderów, a takich nie mamy, albo się ukrywają. :cool:
Ja tam będę się cieszył z wielkiej stabilności, oby tak było w BC 7.0.
Zasada jak najmniejszej ingerencji w moda, powinna sprawić poprawę grywalności, bez utraty jego stabilności.
Najlepiej podeślij mi to spolszczenie które chcesz mieć przerobione, będzie najpewniej. Same pliki tekstowe.
Pliki tekstowe Megasubmod V, wysyłam wszystkie, odeślij mi ew. tylko te zmienione. To nic pilnego, jak skończysz to odeślesz.
Export VnVs i export anicillaries są podejrzane, też nie wiem czy to coś poprawi. Bugi były głębiej często.
Link: http://87826.file4u.pl/download/5374....file4u.pl.rar