-
Wywaliłem skrypt dezercji cofnąłem się 4 tury, zagrałem inaczej, odpaliłem toggle_fow, zwerbowałem i ruszyłem agentów i na rebeliantach w 94 znów wywałiło, spróbuje inną frakcją, w sumie Polską się nie zdarzyło, może kim innym pogram dłużej, a jak nie trzeba będzie przeprosić 6.3:)
-
Dałem poprawki do Megasubmoda V na 6.3, nowe spolszczenie i ograniczenie ctd w tym samym zestawie. Szybsze tury. Ew. kampania z ai 4.0 na Megasubmodzie V nie brzmi źle.
-
Nie znacie kogoś kto ogarnia skrypty? Bo jak widać, to pozostał nam tylko ten jeden błąd, który dotyczy tego:
<settlement> is unavailable from event <>
when testing <SettlementBuildingExists> condition
może ktoś by to rozkminił?
CTD macie w turze buntowników?
-
Tak u mnie zawsze na buntownikach.
-
O KURNA ALE JAZDA! Właśnie obczaiłem, że nie grałem w pełne Bellum 7 ;) Analizuję Twój log i widzę, że masz błąd w pliku, który znajduje się w katalogu Ufficiale. Tymczasem u mnie ten błąd jest w tym samym pliku, ale u mnie błąd jest w pliku, który jest w katalogu imperial_campaign. Myślę sobie WTF? Z resztą ju wcześniej mnie dziwiło, czemu Araven podaje żeby wywalać map.rwm tylko z ufficiale zamiast z tego i z imperial_campaign. No i doszedłem skąd to się bierze.
Po kliknięciu w main menu Jeden Gracz -> Bellum Crucis klikałem od razu dalej, bo jest tylko jedna kampania do wyboru, więc jej nie zaznaczałem. Dlatego grałem w to co jest w imperial_campaign. Tymczasem trzeba koniecznie zaznaczyć KAMPANIA OFICJALNA, bo inaczej gramy w niepełne BC7 :) Różnice nie są chyba wielkie, bo dotyczą tylko skryptów, ale jednak ;)
Ciekawe czy tylko ja taki zdolny jestem, czy inni też się złapali.
-
Grałeś w kampanię dla wielu Graczy, minimalne skrypty tylko tam są, bez tych najlepszych w Bellum, ale za to tury miałeś błyskawiczne. Tak trzeba zaznaczyć Ufficiale w menu, by w nią grać. No niezły czad. :faraon:
Skrypty to Gracul i Mietek77 obczajali. Ciężko o kontakt z Nimi, Mietek77 nie odpisał na kilka PW moich. Gracul rzadko tu bywa.
-
Zostaję nominowany do głąba roku? :)
-
E tam i tak mało czasu masz, spolszczenie udoskonalałes, a do tego się nadaje i imperial_campaign.
-
Dlatego mi tak błyskawicznie tury trwały na moim dziadku :) Aż byłem w szoku, strach teraz spojrzeć ile potrwają przy poprawnym odpaleniu gry :/
No to dałem popis :) Kompromitacja niczym nasze PKW :)
-
A ja się zastanawiałem po co w katalogu moda jest imperial campaign i ufficiale(skoro zdawało mi się że to to samo), dzięki wino za rozróżnienie:)