Adana jest startowo zamkiem, trzeba ją rozbudować tak budynki wojskowe, jak i ją samą do twierdzy po jakimś czasie. Wtedy można rekrutować i elitę, na początku, jak w większości osad poza głównymi nie bardzo.
Wersja do druku
Adana jest startowo zamkiem, trzeba ją rozbudować tak budynki wojskowe, jak i ją samą do twierdzy po jakimś czasie. Wtedy można rekrutować i elitę, na początku, jak w większości osad poza głównymi nie bardzo.
Mnie ten megasubmod do BC7.0 w ogóle nie zachwycił a zniechęcił do moda, zacząłem kampanię Full na poziomie bardzo trudnym w bitwach i w kampanii a mimo to do wszystkiego można było dojść bez trudu nie było bitwy, której bym nie wygrał do tego AI jest całkowicie nie agresywne, zaatakowałem niemcy i podbiłem im 2 osady i w przeciągu 15 tur niemcy ani razu nie ruszyli z odsieczą a jak próbowali oblężenia którejś z moich osad to zazwyczaj po jednej turze czekania odpuszczali.Do tego strasznie małe zyski z osad i bez sensowne trybuty w wysokości od 3000 do 5000 tys na turę, które trzeba było płacić nie wiadomo za co.Bez wywalenia money scripta się nie obeszło.Rozegrałem 80 tur i wywaliło mnie na pulpit z błędem napotka.Od tamtej pory odechciało mi się w to grać.Wcześniej grałem na czystym BC7.0 bez żadnych sub modów i udało mi się rozegrać 178 tur i potem gra umarła z takim samym błędem i nic już nie można było począć a właśnie w tedy rozgrywka była bardzo ciekawa bo razem z rusią kijowską odpieraliśmy ataki mongołów.
Mnie zastanawia jakim cudem udało Ci się zagrać w kampanię Full?
Chodzi o tą główną długą kampanię Bellum Crucis roboczo to się chyba Full nazywa :D
W BC 7.0 z Megasubmodem jest tylko jedna kampania Oficjalna, na pewno piszesz w dobrym temacie?
Tak zgadza się.Chodzi o kampanię oficjalną.
Ta wersja była testowa, niedługo pojawi się wersja 2.0, Mongołowie będą silniejsi, pojawią się nowe elementy i ogólnie będzie lepiej. Co do małej agresywności to dziwne, mnie tam zawsze atakują i wojna na 3 fronty to norma, oblężeń sporo i co najmniej po 3-4 bitwy na turę i to z przeważającym wrogiem.
Ja tak miałem bez submoda tylko, że błąd napotka nie pozwalał kontynuować kampanii, na megasubmodzie czułem się jakbym grał w Stainless Steel było strasznie łatwo.Obecnie pobieram megasubmod V do BC6.3 aby przetestować bo w BC7.0 gra traciła stabilność po mniej więcej 80 turach a na megasubmodzie jeszcze szybciej.Lecz jest to jedyny mod, który naprawdę pokazuje grozę inwazji mongolskiej dosłownie zdobywają i niszczą wszystko na swojej drodze, bardzo ciężko z nimi wygrać w bitwie bo w SS6.4 i Deus lo vult praktycznie złota orda nie istniała, zostali niszczeni już na samym starcie.Najważniejsze by ten megasubmod eliminował błąd napotka z tego co czytałem na forum to błąd jakiś budynków, którego nie da się obejść.
Dawałeś na forum loga z tego błędu? Jeśli nie, a masz to podaj to zawsze pomoc w usunięciu błędu.
Obecnie mam odinstalowanego moda więc log przepadł, ale jak pojawi się ponownie ten błąd to bezzwłocznie prześlę.