+10 PD za grafikę (bo nie tylko znaleziona, ale i przerobiona) +5 za historię i +10 za świetny opis wyglądu postaci dla Weronikineski - łączny bonus 25 PD na start.
+5 PD łącznie za opis i historię (bo sporo pomogłem) dla Kota, tak na zachętę.
Wersja do druku
+10 PD za grafikę (bo nie tylko znaleziona, ale i przerobiona) +5 za historię i +10 za świetny opis wyglądu postaci dla Weronikineski - łączny bonus 25 PD na start.
+5 PD łącznie za opis i historię (bo sporo pomogłem) dla Kota, tak na zachętę.
Dodałem dodatkowe przykazania Pani Jeziora dla kobiet. Rezygnuję ze stosowania opcjonalnej zasady -10 WW za każdy kolejny atak w ataku wielokrotnym.
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...hammer-18-!%29
- proszę sprawdzić swoje postacie, jutro powoli zaczynamy.
Lokalizacje trafienia (odwrotność oczek po udanym teście na WW czy US):
01-15 Głowa
16-35 Prawa reka
36-55 Lewa ręka
56-80 Korpus
81-90 Prawa noga
91-100 Lewa noga
Otwieram nabór dla jednego chętnego gracza/graczki do Młotka.
Preferuję osoby które jeszcze u mnie w Warhammera nie grały, dopiero po spełnieniu (bądź nie) tego kryterium decyduje kolejność ewentualnych zgłoszeń.
Jako że drużyna zaczyna w nietypowym miejscu, z obozowiska banitów, nowy(a) BG miałby następujące ograniczenia związane z tym jak trafił do banitów:
- rasa człowiek
- kraj pochodzenia: Bretonnia
- profesja startowa: akolita Taala, banita, chłop, guślarz, kanciarz, podżegacz, przemytnik, przepatrywacz, woźnica. Pozostałe ewentualnie w uzgodnieniu z MG.
Przygoda startuje w ostatnim tygodniu marca.
Jako że przygoda już ruszyła, zamykam nabór.
Hejka....
Kiedy można się spodziewać wznowienia gry? Domyślam się, że czekamy na Lwa, ale miło by było choć jakiś bliżej określony termin zapodać... xD
Owszem, czekamy na Lwa. Nie sądzę byśmy ruszyli dalej wcześniej niż 15 wrzesień.
Lwie Serce ma nadal zdechły modem i brak w najbliższej okolicy sklepu z takowymi. Z tego względu nie sadze byśmy ruszyli z kontynuacją gry przed październikiem.
Jako że Bretonnia stoi i nie wiadomo kiedy ruszy dalej, myślę nad odpaleniem sesji w Imperium - dla zupełnie nowych bohaterów (ale mogą być Ci sami gacze). Nowa gra będzie przeznaczona dla 4 graczy, wstępnie dwa miejsca mam zaklepane dla Kota i PerWerki (jeśli by chcieli bawić się innymi postaciami u mnie). Na razie na pewno dwa miejsca wolne. Preferuję osoby które jeszcze u mnie w Warhammera nie grały, dopiero po spełnieniu (bądź nie) tego kryterium decyduje kolejność ewentualnych zgłoszeń.
Ja na razie daję sobie spokój z pbfami, czyli z Bretki i z nowej przygody odpadam. Lwa i tak nie mamy do pierwszej przygody. Cóż, w każdym razie dzięki za grę. :)