Jak do tej pory 20 min gry i 2 tury posly-reszta to gadanie itp...
Jedno co mi sie nie spodobalo z tego widzialem do tej pory-miasta wygladaja identycznie jak w Attylli.Chyba powinny wygladac troche inaczej po tych 500 latach?
P.S-Bizancjum/Konstatynopola z tego co widzialem nie ma.
30-11-2015, 18:27
Sulejman I
Samego miasta - Konstantynopola - nie ma nawet na mapie, ale myślałem, że Imperium będzie obecne na Sycylii. Szkoda.
Edit: Z państw arabskich tylko Kordoba?
30-11-2015, 18:38
Polemajos
Przecież jest Cesarstwo na Sycylii, tylko pod inną nazwą.
01-12-2015, 13:37
Nezahualcoyotl
Blisko godzinny gameplay najnowszego DLC.Podoba mi się prawie takie samo wyończenie kart budynków jak i jednostek utrzymane w stylu średniowiecznej ikonografii.Odrzucają jednak wciąż ciemne i bure barwy głównej mapy kampanii.Nie wiem czy to osobiste ustawienia grającego czy też taki jest zamysł twórców gry ale widzę że piechota ma 160 ludzi w oddziale zaś konnica 80.Nowe technologie okraszone witrażowymi ikonami prezentują się wybornie.Interesujący jest motyw dodania elementu "War weariness" który może wprowadzić sporo zamieszania dla gracza jak i AI.Najprościej mówiąc im więcej wojen będziemy prowadzić tym większe ich konsekwencje będziemy ponosić w sferach ekonomicznych,społecznych oraz dyplomatycznych.Może dzięki temu wreszcie w rozgrywce pozostanie jak najwięcej frakcji a nie kilka co według mnie jest najciekawszym wariantem.
Z tego co można wyłapać na materiale video widzę następujące frakcje:
-Kingdom of Charlemagne
-Kingdom of Carloman
-Kingdom of Asturias
-Kingdom of Wessex
-Kingdom of Lombards
-Kingdom of Kent
-Kingdom of Brittany
-Papal State (pół biedy że w tym okresie nie szaleli inkwizytorzy.Kto grał w Medka2 ten wie o czym mówię)
-Duchy of Gascony
-Duchy of Pampelona
-Duchy of Bavaria
-Duchy of Provence
-Duchy of Spoleto
-Duchy of Aquitane
-Duchy of Beuevento
-Theme of Sicily
-Emirate of Cordoba
-Westphalia
-Wilzi
-Angria
-Bohemia
01-12-2015, 15:34
KLAssurbanipal
CA za 1,5 h zaprezentuje drugą frakcję:
Cytat:
The Age of Charlemagne continues… Yesterday we showed you the Kingdom of Charlemagne, and now it’s time for Day Two of our faction reveal livestreams – once again, tune in at 4PM GMT (that’s in two hours!) over at www.twitch.tv/totalwarofficial to see our official announcement of the second faction in the Age of Charlemagne Campaign Pack for Total War: ATTILA. If you missed the stream yesterday then don’t worry! Lionheart has put up a fantastic Let’s Play on YouTube, showcasing the Kingdom of Charlemagne and all their might. Watch Total War: Attila - Age of Charlemagne - Kingdom of Charlemagne Campaign #1 ~ A Divided Kingdom! here: http://youtu.be/dMFD5fEIybI?a
01-12-2015, 17:26
Gaeth I
Zapowiedziane Królestwo Danii
01-12-2015, 17:55
Chaak
W sumie, z grywalnymi wikingami mogę zacząć rozważać zakup:D. Jak będzie jeszcze jakaś ciekawa nacja to nawet szybciej niż później.