Z tych, co ja czytałem, to nie ma.
Wersja do druku
Z tych, co ja czytałem, to nie ma.
Aha, czyli zostają: ludzie, niziołki,potwory,potwory chaosu,krasnoludy, orkowie, gobliny,wampiry,ogry, tak?
Z tych, co ja czytałem, to Gnomów nie ma, chyba, że coś przeoczyłem lub byli wcześniej.
Arroyo, plis, możesz dla Kasa powiedzieć, jak Skaven zareagowałby, gdyby w jego łapy dostała się Korona Nagasha?
Pewnie by ją zniszczył...
Ale jest nawet książka o skaveńskim nekromancie, który był ścigany przez swoich braci:
http://www.blacklibrary.com/all-prod...ows-ebook.html
Ale Kas założy się, że na pewno nie czcił Nagasha, bo przecież Nagash pragnie śmierci wszystkich Skavenów i innych, przy życiu pozostawiłby tylko oddanych mu ludzi...
Arroyo, według ciebie zielońce rozmnażają się z grzybków?
Czy mają samice?
Kas woli pierwszą opcję, bo na co wojowniczej rasie samice...
Oczywiście, że Zielonoskórzy rodzą się z grzybów w Warhammerze. To nie uniwersum Heroes'ów z Ashan, gdzie Gobliny i Orkowie mają swoje kobitki.
http://es.warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Gitsnik
Ech, znów hiszpańskie źródło, ale co Kas poradzi, że nie ma angielskiego artykułu na angielskiej wiki?
Spójrz, są tam chociaż źródła:
Libro de Ejército: "Orcos y Goblins" 6ª Edición.
Libro de Ejército: "Orcos y Goblins" 7ª Edición.
Libro de Ejército: "Orcos y Goblins" 8ª Edición.
La Tormenta del Caos, álbum de Black Library
Po tym Kas myśli, że Grimgor narodził się/został wychodowany w jakiejś twierdzy kapeliśnikowych pokurczy, ale uciekł, wybijając ze swoimi drogę...
No bo w końcu jeo topór wykuto w Zharr-Naggrund...
Zgodzisz się z teorią Kasa?
A możliwe do tego, że część naszej rasy też pogardzała tam tymi zielońcami, bo w końcu Ikkit Szpon współpracował z kapeluśnikowymi brodaczami, więc nie wykluczone, że my również braliśmy mały udział w niewoleniu tych wielko-czarnych Orków... :D
Itik Pazur chyba. Co dalej.... Grimgor nie wiadomo, skąd przybył na czele swej gwardii Czarnych Orków. Gitznik został faktycznie wykuty w Zharr-Naggrund, lecz co z tego? Co do jego akurat właśnie przeszłości to nie wiadomo tak czy siak, mówi się, że przybył z tzw. Blasted Wastes (musiałbym zerknąć w polskiej wersji 8 ed. armybooka Orków.
Jest, ależ jest. Akurat mam rzut beretem do sklepu, gdzie mogę poczytać polskiej wersji AB Orków z 8 edycji. Co do End Times - nie zagłębiam się w to coś, nawet to dla mnie nie istnieje. Jak AoS.