-
Może mi ktoś wyjaśnić o co cho z Ciri-Szarża?
Niby ma 11 punktów, i potem wraca do talii, ale nadal jest złota więcej w zasadzie jak ją przywołać z powrotem? Jaki jest sens?
Poza tym nadal potwory są prze-OP, przydałoby się coś mocnego KP bo teraz to nie idzie pokonać ogarniętego gracza z potworami
-
Prosta sprawa, trzeba przewinąć talie, a to robimy Brzaskiem ( Przełom ), elfim najemnikiem, komandosem z gór sinych, wszystko w liczbie sztuk 3. Do tego Yaevinn, ja gram też ostatnie życzenie + oczywiście Płotka nam odchudzi talie jeżeli zagramy złotem w odpowiednim momencie. W razie draki mam jeszcze Aglais którą mogę ponowić OŻ ( choć staram się ją używać na Aeromancji ). Oczywiście atrapa może zagrać szpiegiem przeciwnika + do podnoszenia go można używać Milvy i Eithne. Bardzo często w drugiej rundzie mam przewinięte całe 25 kart i na koniec rundy Ciri wraca do talii i jest 100% szans, że dojdzie w następnej. Sama karta ma 9 punktów i dodaje dodatkowe 3 punkty za powrót do talii, więc jest możliwość grania jej za 15. Sprawdza się najlepiej właśnie w Scoia, raz tylko widziałem w Skelligę i są tam szanse na duże mielenie decku, ale raczej słabo poszło przeciwnikowi i przegrał z kretesem.
Co do potworów się nie zgadzam. Jak dla mnie nigdy nie były OP ( co najwyżej na podstawowych kartach można by je tak określić ) i nadal nie są.
-
Czy potwory są OP? Są silne, ale ie OP. trzeba tylko sobie talię przygotować na dość duże prawdopodobieństwo spotkania z nimi. Wczoraj zagraliśmy z Maratem (2 porażki i 1 remis xD) i gdyby nie to że miałem już o 2 mniej karty w 2 rundzie to może by się coś udało ugrać. A tak wyszedł Kejran którego nie miałem już czym skontrować. Późniejsza gra KP vs KP gdzie był remis i ostatnia przegrana ze względu na niesamowitego pecha w doborze moich kart (dostałem 3 x BPP, 3 x medyków i 3x rębaczy). Ale gra niezła, i trzeba będzie powtórzyć. Tym razem stworzę jakiś inny build. :P
-
Twój build w takiej postaci nie ma szans z tym konkretnym typem potworów ( brutal force ). Z resztą jak najbardziej.
Poprawiłbym kilka rzeczy i mogłoby to działać zdecydowanie lepiej. W pierwszej kolejności wywaliłbym jedną BPP i w jej miejsce dał grzyby - możesz nimi boostować BPP pod wskrzeszenie w następnej rundzie ( bądź inną jednostkę np. Priscille ) ew. wyrzucać ważne karty przeciwnika ( Ocvist - który zrobił mi ogromną robotę w naszym trzecim pojedynku ). W sumie to bym radził znaleźć miejsce na dwa grzybki ( BPP na 11, grana Shani w ostatniej rundzie - 31 punktów w złocie ). Druga sprawa, Dudu - momentami bezużyteczny ( raz chyba wszedł za 7? ) - sam się dużo ozłacasz, więc dobrą robotę mogłaby tu zrobić Aeromancja - np. w tych potworach co grałem, wszytko mam w pierwszym rzędzie, tylko ropuch jest grany do ostatniego - więc od razu kosisz mi całą siłę, której nie odzyskam nawet po CN, bo ono wraca do siły bazowej.
Inna sprawa, że patch został zapowiedziany na następny poniedziałek i oprócz Nilfgardu, wywróci on całkowicie dotychczasowe metody gry i będzie trzeba budować talie od nowa.
Z KP to Baron już nie będzie wskrzeszał. Z nowych będzie srebrny Detmold, który usunie z cmentarza rywala dowolną kartę inną niż złota. Brązowy temerski piechur, działanie identyczne jak jeźdzcy gonu ( przywoła wszystkich piechurów z talii - 3 pkt siły każdy ). Triss: zaklęcie motyli - zwiększ siłę wszystkich jednostek na ręce o 4, a po usunięciu zmniejsz siłę jednostek na ręce o 4 - nie licząc złotych.
Zdjęcie pogody ma przywrócić poprzednie buffy, ale CN będzie działać tylko na jeden rząd.
Nilfgard wygląda OP na ten moment. Duzo kart szpiegów i kart które zyskują siłę dzięki graniu szpiegów + jako dowódca Jan Calveit, który przenosi wszystkich szpiegów na naszą stronę. Karty które mogą podglądać wrogą rękę. Brązowy medyk z Vicovaro, który ma wskrzeszać brązowe karty z cmentarza wroga ( Skellige dostanie tu po dupie ) taka niby gorsza wersja Klucznika potworów, ale na pewno namiesza.
Całkowita rewolucja
-
Baron nie będzie wskrzeszal? To stanie się bezużyteczny...Szkoda bo to była moja ulubiona złota karta.
-
Mam pytanie. Jakie karty specjalnie byscie polecili dla talii opartej na Niebieskich Pasach
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
-
-
ja tam znalazłem bardzo dobrą taktykę, wyrzucamy wieśmiaków, mamy jaskółki, pakujemy im je, potem x2 i adrenalinę, żeby zostały na next rundę. potem je ozłocić, i boom, potężna przewaga, ja miałem z samych wiedźmaków w 3 rundzie 80 punktów, ozłoconych. Przeciwnicy zazwyczaj rage quitują zanim dojdzie do końca :P
-
Cóż, wystarczy Geralt Igni albo pożoga i masz pozamiatane. :P W której randze jesteś? Przechodizłem już ,,fazę" wiedźminów srebrnych ale doszedłem do wniosku że są dużo lepsze srebrne karty które mają zdolności.
-
Mam głupie pytanie... ale gdzie można pobrać klienta? Bo nie dostałem klucza, ale ludzie polecali że można kupić klucz pewnym sklepie. Kosztowało mnie to całe 2.50 zł. Zaryzykowałem, klucz mam ale nie wiem skąd bierze się klienta :<