Rozbudować infrastrukturę tzn - speców od danej dziedziny w której mamy dobrych wychowanków lub kupionych zawodników. No i przede wszystkim regularna gra w zespole :) nie pomijając ćwiczeń zaplanowanych w kalendarzu.
Wersja do druku
Rozbudować infrastrukturę tzn - speców od danej dziedziny w której mamy dobrych wychowanków lub kupionych zawodników. No i przede wszystkim regularna gra w zespole :) nie pomijając ćwiczeń zaplanowanych w kalendarzu.
No tak, tylko jak robię im ćwiczenia jakieś np. wytrzymałościowe to potem cała drużyna jest zmęczona ;/ Może podpowiesz Hetman jak np. chcę zrobić napastnika jakie zadania zaplanować ? :P I w jaką FIFE grasz ? ;)
Gram w fife 10 a zadania planujesz wtedy gdy np są transfery bo to jest okres gdzie jest mało gie - wtedy możesz nabombać dużo ćwiczeń. Z kolei w zwykłe miesiące na tydzień daje tylko 1 trening np dla samych napastników i nikogo więcej daje od razu po meczu bo wtedy dłużej wypoczywają ;)
Rozbuduj sobie gościa od poszukiwań talentu bo dzięki niemu sprawdzisz czy wychowanek będzie w przyszłości niezbędny w pierwszym składzie czy też jak ja to robię jak osiągnie wysoki skill, który i tak mi się nie przyda to go opylam :lol: to samo tyczy sie kupionych - warto przeglądać piłkarzy, którzy są bez klubu i brać tych co mają poniżej 28 roku życia i mają wysoki skill
Na PC Fifa to badziewie fifa 10 to prawie dokładnie to co fifa 09. PES lepszy.
Szanuję FIFĘ, ale nowy PES jest dobry. Pomijając wysokie noty w recenzjach i takie tam, spójrzmy prawdzie w oczy - jak chcesz prowadzić "realistyczną" karierę z dużą ilością klubów, lig, licencji itp., zrelaksować się przy popołudniowej gierce to FIFA jest ok. Ale jak chcesz mieć największą radochę z gry z kumplem to PES wygrywa. No i co by nie mówić, jednak jest to gra dość dobrze rozwijająca się, nawet pod względem trybów gry - ulepszana kariera i BAL, to Community jest przyjemne nawet. Ciekawe, kiedy doczekamy się PESa na nowym silniku - mam nadzieję że przesiadka będzie wtedy bardziej udana niż z 6 na 2008 :).
Jeden i drugi tytuł ma swoich zagorzałych fanów. Fifa przegrywa na PC z Pesem ale za to wygrywa z nim na Konsoli i tak w kółko. Notabene jak ktoś ma fajny monitorek to mozna nawet tak zrobić że Fifa na PC nie jest taka najgorsza ;)
A jak wygląda sprawa z waszymi szkółkami młodzików w PES? Gram juz 5 sezon Realem Madryt i trafiła mi się perełka z Kostaryki - Chouchi. 97/100 overall na pozycji środkowy pomocnik/defensywny pomocnik/atakujący pomocnik/second striker :P
Hetman, dzięki za na pewno cenne rady ;)
Mam pytanie dopiero teraz kupiłem sobie Fifa 10 czy muszę mieć zainstalowanego SP3 na Windows XP żeby sobie pograć. Pytam bo mam Sp2 i do tej pory wszystko( Wszystkie gry jakie mam) na tym hulało....
PS. Już nieaktualne zobaczyłem to gówno i wyłączyłem Fifa 09 w stosunku do 10 jest o niebo lepsza przynajmniej jeśli chodzi o tryb Menadżerski. A grafika w Fifa 10 jest na poziomie tej z przed 10 lat nie wiem co oni kombinowali ale na pewno jest duży regres w stosunku do wersji 09. A poza wszystkim to minimalna rozdzielczość żeby jako tako grać moim zdaniem to 1440x900 bo przy mniejszej wszystko robi się strasznie rozlazłe a piłkarze mają głowy jak słonie. Żenada. Ciekawe czy Mistrzostwa Swiata edycja RPA będzie też takim badziewiem.
Najnowsze wieści z netu donoszą że nie będzie Fify World Cup 2010 na PC a edycja normalnej Fify na naszego szaraka potwierdzona jest tylko do roku 2011 czy to oznacza koniec Ery Fifa na rynku PC? Jeżeli tak to EA sports strzela sobie w nogę chyba że z premedytacją będzie to kontynuować stając się niszowym dystrybutorem gier konsolowych. Bo społeczność konsolowców nigdy nie przewyższy ilością Pc-towców z prostego powodu komputer stacjonarny bądź laptop jest wszędzie i spełnia uniwersalne funkcję natomiast konsola służy tylko i wyłącznie do gier i to raczej zręcznościowo-sprawnościowych bo w strategię sobie na tym nie pogramy.
Mimo wszystko z żalem będę żegnał Fifę to legenda wśród gier i mimo gniota 2010 myślałem że tytuł idzie w dobrą stronę bo dobrej grze trzeba to przyznać jakim była Fifa 09. A tu okazuje się że EA Sports najpierw zrobiła konkurencję wśród własnego podwórka bo wydała dwie gry o różnych parametrach PC-XBOX a teraz okazuje się prawdopodobnie że nie zamierza niczego zmieniać na korzyść społeczności PC a zwyczajnie ją olewa po 15 letniej historii wydawania tytułu który przecież kojarzony był zawsze jako sztandarowy tytuł piłki nożnej na PC właśnie.
Świat się zmienia no nic pozostanie PES choć osobiście nie jestem zwolennikiem tej gry to bardziej zręcznościówka niż symulacja mimo że grafika jest bardzo ładna ale jeżeli tylko taki tytuł zostanie na rynku PC to przyjdzie przywyknąć. :(