Raczej już nie pomogę, ponieważ prace nad nową wersją są na zbyt zaawansowanym poziomie i nie wrócę do poprzedniej wersji
Wersja do druku
Próbowałeś zapisywać każdą turę? W niektórych modach pomaga cofnięcie się trochę wcześniej. Jeżeli jakiś mod kraszuje, to robię backup każdej tury. Biorąc pod uwagę ile czasu się spędza przy kampaniach, delikatnie mówiąc mało rozsądne jest jechanie na jednym sejwie.
Mam save zapisany 6 tur wcześniej i niestety w tym samym punkcie robi crash, przy zupełnie innej grze, na innej instalce robiło tak samo.
Mimo wszystko dobrze, że powstaje nowa wersja :)
U mnie psuło grę ok 40 tury , oczekuję na nową wersję z nadzieją ze będzie to nasza sztandarowa modyfikacja. Na święta nawet jak nie będzie nowej to zapewne i tą odpalę po obejrzeniu filmu ,Potop-Redivivus ,, z odnowionej kliszy filmowej, taka symultana. P.S. na własny prywatny użytek podmieniłem w modzie tekstury koni korzystając z submoda ,,końskiego,, z TW Center pod podstawkę, całkiem to inaczej i lepiej wygląda. tak dla testu myślę że twórcy moda nie będą protestować, nie pokazuję tego w domenie publicznej, powinni oficjalnie te tekstury podmienić.
Odnowionym Potopem nie psuj sobie filmu, ładuj oryginał :D, koniki już co prawda zmienione, ale na chwile obecną modele są z innego moda, tak więc możesz podesłać jakiś link do tych koni?
I jeszcze jedna ważna rzecz, orientuje się ktoś jak zmienić szybkość niszczenia bramy przez taran? Za cholere nie wiem jak to zmienic i przede wszystkim gdzie
Dobra, udało się, jeden problem z głowy, ale oczywiście są następne :D
Mam dziwny problem z plikiem export_unit w folderze text, gdy usunę plik .strings żeby przeładowało nazwy jednostek to nie wczyta żadnego zapisy gry, a gdy mod jedzie na starym pliku to wszystko działa tylko nie ma nazw dla kilku jednostek, ktoś wie o co chodzi?
Dodam że w logu żadnego błedu nie ma, nawet w trybie śledzenia
Link na stronie TW CENTER FORUM w miejscu kolekcja modów do 100 MB MTW2 modyfikacje, Aestetic mod, -Real Horses Mod. /mounts final version/.
P.S. ,,koniki,, przetestowałem te koniki w kilku bitwach i są ,,spoko,, nie ma zepsutych tekstur , nie podmieniają siodeł wg ,,naszego,, moda, jest to wersja stosowana w teksturach końskich np. w ,,Magyar,,-MOD, SS.6.4,, ,,Ogniem i Mieczem,, . nie jest to nowe ale wygląda dobrze poczynając od umaszczenia ,poprzez budowę, i oporządzenie. Cóż w grach z serii TW koń nie cieszył się estymą w oryginałach, a szkoda, więc chwała amatorom artystom 3D że w swoich pomysłach dodali więcej lepszego wizerunku tym jakże sympatycznym i pożytecznym towarzyszom człowieka. Jeśli chodzi o prawa autorskie przy wykorzystaniu w modyfikacjach tych tekstur nie mnie oceniać ale skoro autor udostępnił to publicznie i to od dobrych kilku lat, z odpowiednimi sugestiami to czemu nie stosować.
Goro, masz jakiś szacowany czas wydania nowej wersji?