A tu nagle amunicja się kończy :lol:
Wersja do druku
A tu nagle amunicja się kończy :lol:
Wyslij jakis oddzial(kusznicy,muszkieterzy)do przodu zeby sprowokowac Mongolow do ataku ;)
Mongolowie byli wielcy europejczycy niepelnosprytnii. Kiedy moi strzelcy konni ( lucznicy na koniach ) wzieli w pol okrag wlocznikow krzyzowcow i wybili wszystkich w niespelna 10-20s. Jak krzyzowcom udalo sie walczyc z takim czyms :? w czasie wypraw krzyzowych ( mialem na mysli tureckich wojownikow z lukami na konniach ).
Mieli Templariuszy ;) :lol:
Trzymając w armiach kuszników. Stali oni w miejscu i spokojnie celowali, gdy "niepokonani" konni łucznicy strzelali z tych swoich śmiesznych kręgów. Nie muszę chyba mówić, kto miał większe straty.Cytat:
Zamieszczone przez Dzigi
Jednak poważnym minusem było to, że trzeba było zatrzymać cały pochód w razie ataku nawet nielicznego wroga, by kusznicy mogli odpowiedzieć. Ale zasadniczo krzyżowcy mieli środki do odparcia wschodniego wroga - patrz np. pierwszy etap bitwy pod Hattin. :)
Mapa bitwy ma swoją granicę. Gdyby zagonić tych konnych łuczników w kąt mapy to by nie było by nim tak wesoło.
Witold o tym nie zapominam hehe Dlatego trzeba uwazac aby do tego nie doszlo.
Kusznicy byli napewno dobra bronia na takich konnych lucznikow. Ale wielu konnych lucznikow moglo okrazyc wroga i go wykanczac ( tylko ile tego wroga bylo bo gdy zbyt duzo to raczej ciezko bylo by okrazyc tylu ludzi ). Ja w konnych lucznikach widze ten plus ze byli bardzo mobilni. Nie pamietam o ile mongolowie czy to arabowie potrafili dziennie przebyc ale duzo wiecej niz pieszo idacy kusznicy ;p ( trzeba bylo tez w obu wspomniec o zatrzymywaniu sie w oazach od ktorych byli uzaleznieni ). Jesli gdzies popelnilem blad sprostujcie ;)
Chyba się nie rozumiemy. To nasi powinni ich zagonić w kąt a nie oni nas.Cytat:
Witold o tym nie zapominam hehe Dlatego trzeba uwazac aby do tego nie doszlo.
Zagonic z kat ? :lol: Ja ich zabijam w pogoni jak juz xDD rzadko kiedy jest okazja zagonic ich w kat ;p ( umnie nie tylko grajac konnymi strzelcami ale tez innymi krajami europejskimi ktorzy konnych strzelcow nie maja no dobra niektorzy maja ;p )
Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Oj niedowiarku, niedowiarku... Proszę, oto screen: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7b5501ce9.html
EDIT: Jeśli nie działa macie ten: http://zapodaj.net/0aeba3357ccb.jpg.html
Arystokratów którzy zginęli zakreśliłem.