Re: Błąd przy bitwach - "Medieval Napotka"
Cytat:
Zamieszczone przez misza
Ja zainstalowałem dajrekta z płyty kingdoms i gra odpala bez problemu tylko te bitwy się wykrzaczają i tu jest problem.
A ten Direct z płyty to z jakiej daty, bo czasami dają stare dosyć a karte graficczna jaką masz i czy masz najnowsze sterowniki? Do Nvidii sa jakos z czerwaca albo maja 2011, a do ATI Radeona z maja 2011. Direct z płyty o ile jest z czerwca 201o to ok. Jak starszy to sciagnij najnowszego. I sterowniki tak samo. Grę wypakowaywałeś unpackerem czy nie?
Kartę mam GeForce 9800 GTX. Zainstalowałem najnowsze dostępne sterowniki. Ściągnąłem też direkta z czerwca 2010. Te zabiegi nic nie dały. Jeśli chodzi o wypakowywanie… to ja po prosu wcisnąłem instaluj :)
Cytat:
Zamieszczone przez misza
Kartę mam GeForce 9800 GTX. Zainstalowałem najnowsze dostępne sterowniki. Ściągnąłem też direkta z czerwca 2010. Te zabiegi nic nie dały. Jeśli chodzi o wypakowywanie… to ja po prosu wcisnąłem instaluj :)
viewforum.php?f=291 spytaj pod tym linkiem może Kirlan Ci pomoże, mnie sie skończyły pomysły.
Witam Was.Mam problem ten sam co koledzy.Mam medivala 2 bez dodatku.Wszystko było fajnie.Grałem cesarstwem i przy 10 turze mnie wywaliło i wyskoczył ten błąd "napotka".Założyłem nową kampanię angielską i grałem i grałem i przy turze z 45 na 46 znów mi wyskoczył "napotka".Wszystko gra,ale jak dam następną turę to znów wyskakuje.Jednym słowem zostałem na jednej tuże i jestem w głębokiej Dupie.Pomóżcie.Nie ma tych plików geography,ale jest ten map.rwm,ale usunąłem i powrócił.Nie wiem już cóż zrobić.Zainstalowałem tylko patcha.Nigdzie nie grzebałem.
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe"
Cytat:
Zamieszczone przez medival
Witam Was.Mam problem ten sam co koledzy.Mam medivala 2 bez dodatku.Wszystko było fajnie.Grałem cesarstwem i przy 10 turze mnie wywaliło i wyskoczył ten błąd "napotka".Założyłem nową kampanię angielską i grałem i grałem i przy turze z 45 na 46 znów mi wyskoczył "napotka".Wszystko gra,ale jak dam następną turę to znów wyskakuje.Jednym słowem zostałem na jednej tuże i jestem w głębokiej Dupie.Pomóżcie.Nie ma tych plików geography,ale jest ten map.rwm,ale usunąłem i powrócił.Nie wiem już cóż zrobić.Zainstalowałem tylko patcha.Nigdzie nie grzebałem.
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe"
Nigdy nie instaluj gry tam gdzie masz system, najczęściej masz na partycji C, jak tutaj, grę instalujesz na oddzielnym dużo większym dysku, partycji, np D....
Czyli wywalasz grę, najpierw odinstaluje, potem w innym miejscu zainstaluj, spaczuj i spróbuj ponownie.
pozdrawiam
Ale ja mam tylko jedną partycje.
Jaki masz system operacyjny? Zrób defragmentacje dysku. Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki i najnowszy directX
Cytat:
Zamieszczone przez medival
Ale ja mam tylko jedną partycje.
To podziel dysk przy instalacji systemu, popros kogos kto się zna