Markus mi pisał, że w tej turze skończę, więc chyba zgodził się na warunki zwycięstwa. Poza tym jeśli mielibyśmy walczyć to Markus kierowałby Anglią z powalającą ilością prowincji liczącą 9, więc prędzej czy później to by się skończyło.
Wersja do druku
Markus mi pisał, że w tej turze skończę, więc chyba zgodził się na warunki zwycięstwa. Poza tym jeśli mielibyśmy walczyć to Markus kierowałby Anglią z powalającą ilością prowincji liczącą 9, więc prędzej czy później to by się skończyło.
Zakończyła się Krucjata 8!
Czas trwania: 65 tur :D
Gracze:
ACN(od 16 tury adi087)- Bizancjum
Markus- Jerozolima
william/kaszanka(od 15 tury jako senior Markus)- Egipt
Adriankowaty- Antiochia( odpadła w turze 26)
Eleven(od 37 tury OskarX)- Turcja
Wygrana sojuszu Bizantyjsko- Jerozolimskiego(+wasal Egipt)
http://screenshooter.net/data/uploads/ce/hl/bypz.jpg
Gra zakończona z powodu braku czasu Oskara i fatalnej już sytuacji Turcji, która walczyła z 3 państwami.
Dzięki za grę panowie ;)
Obecnie kampania dopiero startuje ale chciałbym się zapytać czy podoba wam się nowa forma kroniki (po więcej info zajrzyjcie do MKO XXXIV).
[youtube:sqn03vhp]www.youtube.com/watch?v=rA6R58uDh78[/youtube:sqn03vhp][youtube:sqn03vhp]http://www.youtube.com/watch?v=hiayPCfdEE8&feature=youtu.be[/youtube:sqn03vhp]
Końcowy efekt będzie podobny do tego vv z tym, że będzie o wiele bardziej rozbudowany, obdarzony komentarzem, screenami itd.
[youtube:sqn03vhp]https://www.youtube.com/watch?v=9Bsi5dm6QWI[/youtube:sqn03vhp]
Jeśli wam przypadnie do gustu i w obecnej mko zda to wszystko egzamin to bardzo chętnie zrobię kolejne takie kroniki. Jesteście zainteresowani?
PS.
Za suby się nie obrażę ;)
Mi się bardzo podoba to wszystko :)
Życzę Ci by starczyło Ci cierpliwości ;)
Oczywiście "Mistrzu" :P
Jeśli nikt nie będzie jej zbytnio nadwyrężał to starczy. Robię filmiki 2,5 roku a wciąż mnie prawie nikt nie ogląda więc coś o cierpliwości wiem :P
jak najbardziej gdyby nie formułka z kompa straciłbym w tej turze wszystkich członków rodziny tzn ostatniego członka rodziny.Jak najbardziej uznaje zwycięstwo przeciwnika i gratuluje.Cytat:
Chyba nie masz dodanych tagów do filmików. A bez tagów nie pojawią się nikomu przy wyszukiwaniu. :PCytat:
Zamieszczone przez SUNTZASW
Powinieneś dodać jakieś tagi (przynajmniej przy tym najnowszym filmie z MKO 34 jeszcze ich nie ma z tego co widzę).
Możesz też dodać swoje filmy jako odpowiedzi video na filmy, które mają dużo wyświetleń. :P
=====================
Edit:
W sumie obecnie chyba tagi już się nie wyświetlają pod filmami na YT, a jedynie kategoria.
Tagów mam dużo ;) próbowałem zagadać do Pointmana i PoM ale mnie chyba olali :(
Nie róbmy jednak offtopu
Tak jak gdzieś pisałem/mówiłem z filmikami na YT jest jak z szukaniem pracy:
Filmiki z dużą ilością wyświetleń są pokazywane wyżej w wyszukiwaniach i propozycjach. Więc trzeba zdobyć doświadczenie zanim się zdobędzie doświadczenie.
http://imageshack.us/a/img594/8702/brytania.png
Anglia - Pampalinex
Irlandia- OskarX
Walia - ProNoob
Szkocja - adi087
Norwegia - Markus
Skończyliśmy po 23 turach, po błędzie, ale i tak kampania skończyłaby się turę później
Na początku powstały 2 takie jakby bloki : Szkocja - Walia i Anglia - Irlandia - Norwegia, choć ten drugi nie miał podpisanych ze sobą trwałych sojuszy. Potem Szkocja z Walią napadły Anglię, ale Walia musiała zmagać się również z Norwegią i Irlandią, choć nie była to wojna pełną parą. Prowadzona przez nowego gracza Anglia padła szybko - około 10 tury. Większa część przypadła Walii, a Szkocja zadowoliła się paroma miastami. Po wojnie z Anglią (a może pod koniec? nie pamiętam) Norwegia straciła większość swojej armii na morzu (ah, te cuda podczas bitew morskich). Walia zdobyła Castle Town i przyszykowała się na prawdziwą wojnę z Irlandią. Szkocja również zaatakowała Irlandię i zdobyła 2 miasta. Potem jednak wycofała się, aby poczekać na koniec pona i walczyć z Norwegami. Walia długo nie mogła się przebić przez Irlandzką obronę, jednak po długich staraniach w końcu jej się to udało, podobnie jak Szkocji w wojnie z Norwegią. Na koniec Irlandia zajęła jeszcze moje niebronione zadupie, ale to tylko przedłużało jej agonię. Kampania zakończona zwycięstwem moim i adiego. Dzięki za grę.