Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Cytat:
Postów, ankiet, tego, co widzę w okolicy. Wojny w starożytnej Japonii to dość niszowy temat. Może się zaciekawi, ale ile osób zarykuje i wpierw sięgnie po tą pozycję?
:lol: Przedstaw te ankiety a nie. Fakt iż lubisz starożytność nie znaczy iż każdy jest jej fanem. Sądzę iż Amerykanom jakoś nie robi wielkiej różnicy Rome czy Shogun bo żadna z tych gier ich nie dotyczy. Niszowy :lol: ? A kto zaryzykuje i na ślepo weżnie Rome :roll: zwłaszcza pamiętając Empire?
Fakt iż wy zaraz skreślacie tą grę bo nie będzie dużo prowincji nie znaczy że wszyscy skreślają.
Dżizus Krajs! Ludzie jaką wy macie MAŁĄ wyobraźnię. Piszecie FUUU, lipa, beznadzieja i się obrażacie jak się wam próbuje powiedzieć że opinie można będzie wygłosić jak zagra się w grę. Chcecie 1.000.000.00 prowincji bo wg was tylko wtedy jest wojna totalna. To wy nie szanujecie innych wyśmiewając pomysł Szoguna II.
ROME II POWSTANIE. Będzie po prostu po Szogunie II. Ja pasjonuję się i starożytnością i średniowieczem, i renesansem i oświeceniem itd. Historia jest na tyle ciekawa, że należy poznać nie tylko historię Europy. Szogun II może być świeżym powiewem w skiśniętym świecie TW. To może być przełom w tej serii i mam nadzieję że tak będzie, nawet jeśli Sz II ma być tylko beta testem przed Rome II.
Licytowanie się gdzie była większa wojna totalna jest bez sensu.
I na koniec nie chcecie, to nie kupujcie - proste jak drut. Bo nie chciałbym żebyście kupili i później na forum płakali że daliście 150 pln i się wam nie podoba.
Wg mnie zapowiedź przedstawia się ciekawie, szczególnie w kontekście bitew. W takim medievalu II można całą grę przejść MILICJĄ na automatycznych bitwach, tego chcecie dalej?
Cytat:
Zamieszczone przez Lucius
To wy nie szanujecie innych wyśmiewając pomysł Szoguna II.
Yhm, ale wyśmiewający Shoguna II nie są w tym pierwsi... Wcześniej byli wyśmiewający Empire i wyzywający zwolenników do sługusów Creative Assembly :P
Cytat:
Zamieszczone przez roman zabawa
Wcześniej byli wyśmiewający Empire i wyzywający zwolenników do sługusów Creative Assembly :P
Ano, i mieli w tym rację http://img708.imageshack.us/img708/1340/szczerbaty.gif
Czyli co, sługusy Creati... pardon, fani Shoguna 2? :mrgreen:
Pożyjemy zobaczymy - z oceną gry poczekajmy do pierwszego game playa bądź innych bardziej rozbudowanych zapowiedzi.
Osobiście uważam że gra będzie udana i ciekaw jestem czy wszyscy krytykancie będą odszczekiwać swoje słowa po ukazaniu się finalnej gry.
Na pewno gre zakupie - jako fan całej serii i z sentymentu do SHOGUNA 1 od którego to zacząłem grac w TW i spędziłem przy nim więcej godzin niż we wszystkie pozostałe części łącznie
Nadal liczę, że Sake będzie dodatkiem do oryginalnej gry.
Na pewno gry klasyczne lepiej im wychodzą niż te strzelające. To fakt ;) Wielkie były oczekiwania na modyfikację do Rome Ran No Jidaj (czy jakoś tak), więc widać, że sami twórcy wyszli naprzeciw. Póki nawet nie ma co krytykować. I jak ktoś tu już napisał, niech poeksperymentują połączenie koncepcji z Empire z klasycznymi motywami i dopiero wtedy wezmą się za Imperium :)
Każda frakcja na pewno będzie posiadać kilka unikalnych jednostek, więc nie powinno być źle. Nie powinni tego zepsuć. Aby tylko mechanika bitew była dobra a nie jak w ETW.
jeśli dobrze zrozumiałem...będzie tylko kilka lub kilkanaście regionów? Kilka frakcji czyt. klanów? I to wszystko? Moim zdaniem to takie coś to na dodatek się nadaje...
marnie to widzę
Wszyscy którym z góry jest za mało: weźcie pod uwagę, że można zrobić grę, w której podbicie 1 prowincji będzie zajmować więcej czasu i będzie trudniejsze niż podbicie kilkunastu/kilkudziesięciu prowincji w innej grze. Tego można oczekiwać. Albo że daną prowincję będzie trzeba podbijać etapami, i bardzo trudno ją będzie później utrzymać. Pójście na ilość odbiło się na klimacie gry, a raczej na jego utracie.
W poprzednich częściach był z reguły blitzkrieg, co więcej, powodzenie w grze zależało od jak najszybszego podboju jak największej liczby prowincji. Kilka armii, walka na 10 frontach, wszędzie zwycięstwa i narzekacie że na vh/vh jest za łatwo.