Re: Wasze psiaki, kociaki i inne zwierzaki
Mój kot jest czarny. Rasa bombajska. Wabi się "Benio".
exar - chce Ci się jeździć na wystawy ? mój pies też jest z rodowodem i po rodzicach championach, ale nigdy nie myśleliśmy o wystawach.
To twój zwierzak? :lol: :lol: :lol:
Nie, Mopisłav pomylił ten temat z tematem "Galeria zdjęć forumowiczów" :D (bez obrazy oczywiście :P)
A co do mnie, to mam psa - Goldena Retrievera. Ma 2,5 roku i uwielbia... biegać. Jak się go puści ze smyczy, to trzeba go szukać na drugim końcu dzielnicy. Jest taki energiczny, że mógłby godzinami biegać po lasach :). Poza tym, jak chyba każdy Golden, lubi sobie popływać w jakimś jeziorku. Zimą po spacerach turla się w śniegu, takie zajęcie sobie znalazł zamiast kąpania :P. W zasadzie jest to taka maskotka dzielnicy, bo każdy się nim zachwyca ;). To nie jest jakiś burek z ciągłym poker-face'em na twarzy, tylko piękny, cieszący się z życia pies :). Jak dorwę się do aparatu, to wrzucę fotkę.
Tak z doświadczenia: kot potrafi zrobić sobie "ferie" kilka kilometrów od domu, tak 2 tygodnie nawet. A potem wrócić jakby nigdy nic. A jak go spotkasz / przyłapiesz w trakcie takich ferii kilka wsi dalej to początkowo bezczelnie udaje że cię nie zna. Dopiero jak się zbliżysz tak że kot się połapie: widział moje unikalne szczegóły umaszczenia, wtedy nagle jest "Ah! to ty! Wybacz, nie poznałem w tym świetle" . Chwila niby luźnej "rozmowy" a potem robi coś w stylu "ups ! znajomy puścił sm's-a, ma awaryjną sytuację, muszę do niego lecieć , Na razie!."
Koty naprawdę i dosłownie chadzają własnymi drogami!
Mój kot miał dwu miesięczne ferie :)
a mój od 9-10 lat ma xD
no chyba że go wcześniej ubił sąsiad a ja nic o tym nie wiem:P