Re: Poszukiwania modów ETW
Po prostu nie ma najnowszej wersji :D
Twoja odpowiedź na dziś - Darthmod razem z submodem szwajcara ;) W dziale z DM wszystko ładnie opisane ;)
Re: Pytanie o modyfikacje
Szukaj prosego w obsłudze programiku o nazwie "ETW Turns editor". Albo tego co na tym forum o tym było. Można zmienić obroty tur w roku znacznie przedłuzając rozgrywkę. Popularna i pozyteczna modyfikacja, majaca uznanie wielu z podobnym do Twojego życzeniem
Tu jest link do niego:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=240167
Obsługa banalnie prosta:
1) open startpos esf
2) turns per year (np 4 albo nawet i 12)
3) Save
Jaki jest max ilości mozliwych tur w roku nie pamietam, ale chyba coś pisali o 24 tylko nie pamietam czy ze to idzie bez problemu czy już z problemami. 12 t i tak duzo. Idzie bez probleu. Miałbyś 12 X 99 a wiec raczej do znudzenia w kampanii jedną frakcją :mrgreen:
A będzie to działało jak zainstalowanego mam DarthMod Empire ?
Jeśli o mnie chodzi to nie wiem bo nie miałem tak. Ale powinno działać. Z tym ze bedziesz musiał uważac którego startposa zmieniasz. W sensie wybrać ten własciwy. O ile w wersji moda którą masz jest w jakims innym folderze czy położeniu innym jak domyslny. Ogolnie to działa na kazdych startposach (w sensie z kazdego moda) - Tylko trzeba wybrać ten własciwy. Wiem ze to moze skomplikowanie brzmi. Na podstawce byłoby po prostu "startpos". w modzie też...ale rózne mody, rózne rzeczy, mogą mieć różnie
Dzięki wielkie - na DM działa nawet na 1rok=24msc. :P , chciałem się jeszcze zapytać , jest może jakieś pełne spolszczenie do DM, bo połowę mam po polsku, a połowę po angielsku ? I drugie pytanie - czym różnią się poziomy trudności w rozgrywce (nie chodzi mi o opcje trudności bitwy) - dodają jakieś premie PC , że szybciej rozwija technologie ? Czy tylko zmniejsza nam dochód ? Pozdrawiam.
Cytat:
chciałem się jeszcze zapytać , jest może jakieś pełne spolszczenie do DM, bo połowę mam po polsku, a połowę po angielsku ?
Po angielsku masz to co mod zmienił. Jeśli chcesz mieć w jednym języku zmień na steamie wersję językową całej gry. Spolszczenia nie ma.
Cytat:
czym różnią się poziomy trudności w rozgrywce (nie chodzi mi o opcje trudności bitwy)
Na pewno większy przychód, pewnie też jest sporo innych podobnych bonusów.
Dzięki wielkie wszystkim, a mam jeszcze 1 pytanie - na jakich wy poziomach trudności gracie, ja przerzuciłem sie na najtrudniejszy dla gry i bitwy - o ile bitwy wcale nie stały się jakoś niesamowicie trudne, to na mapie kampani dzieje się szał, cały czas zewsząd mnie grabią , atakują i inne chamstwo i drobnomieszczaństwo :D Pozdro.
Poza tym poziomy trudności to głownie owo właśnie słynne AI. Powiedzmy jest jakiś parametr określony liczbowo 3.50, poziom wyżej wzrasta o np. 50 do 4.00 itd. (Stąd miedzy innymi kiedyś moje "polemiki" ze Salvo o Darth modzie i przenoszeniu "czegoś dokądś")
Do tego stopnia że można nawet wręcz wyrazić w "sentencji" ( ;) ) :
"AI to głównie suwaki. Suwaki to głównie AI"