Teraz masz zaktualizowane wyjaśnienie reform wojskowych po polsku. Frakcje też są mam nadzieję, że zachęci to niezdecydowanych do tego moda.
Wersja do druku
Teraz masz zaktualizowane wyjaśnienie reform wojskowych po polsku. Frakcje też są mam nadzieję, że zachęci to niezdecydowanych do tego moda.
Dzięki i tak jak myślałem Kartagina ma najłatwiejsze warunki reformy. A ja się pytam dlaczego by mieć reformę w Sparcie mam przegrać jakąś bitwę? Nie przegrałem jeszcze żadnej, a te dwie na screenie to wycofałem wojsko bo chciałem sobie do głównej armii dosłać posiłki i ciągle nie mogłem ich wysłać tak by nie zahaczyły o czerwone pole naokoło oddziału wroga. W końcu się wkurzyłem i przerwałem oblężenie, odstraszyłem oddzialik , połączyłem armię i wróciłem do oblężenia.
To wynika z tego, że twórcy moda stawiają na historyczność. A wymienione reformy następowały przeważnie po niepowodzeniach.
Nic na to nie poradzisz, a skoro wygrywasz to reformy są Ci niepotrzebne.
Pozdrawiam
Nom. Reformy mi niepotrzebne tak jak te "elitarne" oddziały za 30k i 40 tur tworzenia się. Uważam, że to jest przegięcie bo nie są oni jakoś wybitnie lepsi od podstawowych jednostek Sparty, a ich koszty są strasznie duże. Na polu bitwy zawsze muszę ich szukać gdzie są bo się nie odznaczają niczym specjalnym, tzn. nie niszczą wroga szybciej od innych.
Aktualizacja, uzupełnione polikwidowane posty :evil:
Ostatnio zainstalowałem tego moda i zrobił na mnie wielkie wrażenie, te pierwsze... Niestety gdy uruchomiłem kampanię, (po kilku turach doszło do bitwy między moja Spartańską armia a Arkadyjczykami)... wyrzuciło mnie do pulpitu wyskoczył błąd BI exe... wszystko działało do momentu kiedy po bitwie stoczonej na mapie, ładowała się kampania. Pasek dochodzi do końca i buch wywaliło :( Mógłby mi ktoś pomóc zaradzić co jest grane ?
Gram na Antologii wszystkie dodatki zainstalowane, nie wgrałem tylko patcha 3.0. Ale to chyba nie przeszkoda?
Próbowałem instalować 2 raz na nowo i odpalać z ikonki lub z lunchera...nic dalej to samo. albo wywala po stoczonej bitwie, albo kampania się nie załaduje i w kółko to samo...
Zainstaluj całość modyfikacji, zacznij od nowa kampanię, wcześniej skasuj map.rwm. Jak będzie winda, to pokombinujemy... ;)
pozdrawiam
Dzięki wielkie właśnie instaluje jeszcze raz. Mam nadzieję zadziała, ściągnąłem patch ze strony głównej:
Alternatywny link do patcha 3.0(dzięki pomocy Kobrax):
http://www.filefactory.com/file/4mr6l8a ... atch_3.rar
EDIT: Dziwne...wypakowałem plik z patchem 3.0 do folderu RTRVII i pojawił się jeden plik :RTRVII Patch 3.rar którego nie mogę otworzyć. Nie było pytania czy zamienić pliki lub coś w tym stylu...
Ok zainstalowałem moda na nowo, niestety nie rozumiem o co chodzi z tym patchem i jak go trzeba zainstalować... wypakowuje tylko plik który zajmuje 23KB i nie da się go otworzyć ani nic z nim zrobić... Gra tak jak zawsze uruchomiła się bez problemu, załadowała się kampania, wykonuje ruchy doprowadzam do pierwszej bitwy na mapie, wychodzę z niej, pasek ładuje się do końca i wywala mnie... :( aha no i dałem delete rwm.map
Wiem że piszę posta pod postem, ale to dlatego by zwiększyć szansę na ewentualna odpowiedź.
Pytanie czy jeśli chcę grać na Antologii (wszystkie dodatki zainstalowane ALX +BI) to czy muszę zainstalować (BI v1.6 Patch.) ?
może dlatego nie działa mi ta gra poprawnie? no i oczywiście z tym patchem 3.0 też nie rozumiem...
Kolego, antologia ma wszystkie poprawki.
Skrypty trzeba włączać.