Stary manual do DeI, ale i tak warto przejrzeć.
http://konserw.ovh.org/a/manual.pdf
Wersja do druku
Stary manual do DeI, ale i tak warto przejrzeć.
http://konserw.ovh.org/a/manual.pdf
Elos, mam pytanko . jak w EU 3 wejść do cesarstwa państwem out ( w moim wypadku Polska ;p) . Drugie pytanko jak zostać cesarzem? Co robić żeby na nas głosowali. Póki co tylko Branderbugia na mnie głosuje ;p. Reszta ma ze mną stosunki 200 ale dalej nic z tego ;/
1.przyłącz swe prowincje do cesarstwa
2.jeśli masz divine wind po najechaniu na tarcze elektora powinno się pokazywać punkty a elektorzy głosują na państwo które ma ich najwięcej
Nowa wersja:
Cytat:
Zamieszczone przez Netzach
Witam! Ostatnio zamówiłem sobie Europa Universalis 3 Rome Complete. Zanim jednak zacznę grać mam parę pytań. Po pierwsze: czy razem z grą instalują się jednocześnie wszystkie dodatki czy trzeba będzie je instalować osobno? Po drugie: w tej wersji są już w grane wszystkie patche czy też będzie konieczność ręcznego ściągnięcia ich? Po trzecie: jak prezentuje się samouczek? Jest on interaktywny jak w serii Total War? Kiedyś przez chwilę grałem HoI 3 i tam był on dość kiepsko skonstruowany. Po czwarte: podobno dużo lepiej gra się na modach, myślałem o Divide et Impera, ale czy jest on już w swojej ostatecznej wersji? A jeśli tak, to mógłby ktoś podać link skąd go ściągnąć? I ostatnie pytanie tak tylko żeby się upewnić: gra steama nie wymaga, tak?
Wersja powinna zawierać wszystkie patche (do daty premiery) od razu wgrane, jak nie to sam zaproponuje ściągnięcie.
Instaluje się osobno.
Steam nie jest potrzebny.
Magna Mundi był świetny, ale na Heir To The Throne skończyli.
Samouczek lepszy niż w HoI, po trochu interaktywny, ale bez szlaeństw (ostatni raz odpaliłem w 2006 na 1.0, więc mogło się pozmieniać).
Wracając do kont na wayofwar, ja się zarejestrować nie mogę. Wyskakuje mi, że w informacjach o mnie w formularzu rejestracji jest za dużo spamu. Ktoś coś poradzi?
Aha, z racji tego, że tematów nie mogę przeglądnąć, jak to jest z Divide et Impera pod złotą edycje? Działa, czy trzeba coś kombinować?
PS No i jeszcze jakby ktoś linka z download'em mógł podać. :mrgreen:
Po co Ci jakieś wayofwar? :P
Forum Paradoxu masz tutaj, wszystko będziesz widział, wszystko w tematach o modach opiszą.
Ale czasami trzeba mieć konto i zarejestrowaną grę. :)
Mam pytanie apropo EU3: mianowicie czy da się w plikach zmienić prowincje które staną się narodowymi po dokonaniu zjednoczenia? Chodzi o to że po tym jak zjednoczyłem Włochy okazało się że całe południe, włącznie z Sycylią, według gry nie jest częścią Włoch więc nie mogę ich przyłączyć do swojego państwa, które przez to kończy się na Rzymie(mam wersję ze wszystkimi dodatkami). Z góry dziękuję za pomoc.