Nie ma bez przesady. W Medku moduje się powierzchnię, nie silnik. I nikomu nie zależy na przyśpieszeniu gry.
Wersja do druku
Nie ma bez przesady. W Medku moduje się powierzchnię, nie silnik. I nikomu nie zależy na przyśpieszeniu gry.
husaria w ss.6.2
Gram na modzie SS 6.2 RC/RR. Chciałbym zmienić nieco mapę kampanii i dodać 5 nowych prowincji. Mam pytanie, czy muszę usunąć 5 innych prowincji aby dodać 5 nowych?
Jestem początkujący i dlatego mam głupie pytanie. Nacja Francji ma dwie ciekawe jednostki których nie można rekrutować, chodzi mi o Dismounted Chivalric Knights oraz Dismounted French Archers. Chciałbym się dowiedzieć jak zmodować medka aby można było je rekrutować w trybie kampanii. Prosilbym o jak najdokładniejsza formę wyjaśnień. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Witam. Chchciałbym uprzedzić, że to mój pierwszy raz z dodawaniem jednostek i mam problem z husarią. Możnaby powiedzieć, że ją dodałem, ale jak patrzę na nią z daleka to jej zupełnie nie widać. Konie i hełmy pozostają, ale reszta znika. z bliska mam taki efekt http://images45.fotosik.pl/234/9bd9efe54033e3c3m.jpg
dodaję jednostkę z moda Dominis Mari Baltici, a wklejam ją do SS RR/RC. proszę o pomoc.
EDIT: Czy mógłby mi chociaż powiedzieć ktoś dlaczego tekstury jeźdźców znikają?? Problem z kolorem już rozwiązałem, ale niewidoczności nie. szukałem w wyszukiwarce i google, ale nie znalazłem.
Nie wiem jak w medku, ale powinno być podobnie jak w romie.Cytat:
Zamieszczone przez Sir SoniC
Otwórz plik txt "export_descr_buildings" (w folderze data) poszukaj tam koszar(?) i miejsca rekrutowania jednostek miotających. Musisz w nich wpisać na odpowiednim poziomie budynku nazwę tej jednostki, tak, jak jest wpisana reszta. przykład z rome:
Jak widać, z budynku "barracks" można rekrutować nast. jednostki, o nast. poziomie expa (tutaj 0)Cytat:
building barracks
{
levels muster_field militia_barracks city_barracks army_barracks royal_barracks
{
muster_field requires factions { barbarian, carthaginian, eastern, parthia, egyptian, greek, roman, }
{
capability
{
recruit "carthaginian city militia" 0 requires factions { spain, }
recruit "barb infantry briton" 0 requires factions { britons, }
recruit "barb infantry dacian" 0 requires factions { dacia, }
recruit "barb infantry gaul" 0 requires factions { gauls, }
recruit "warband spear german" 0 requires factions { germans, }
recruit "barb horse archers scythian" 0 requires factions { scythia, }
recruit "carthaginian city militia" 0 requires factions { carthage, }
recruit "numidian javelinmen" 0 requires factions { numidia, }
recruit "east infantry" 0 requires factions { eastern, }
recruit "egyptian nubian spearmen" 0 requires factions { egyptian, }
recruit "greek hoplite militia" 0 requires factions { greek, }
recruit "roman city militia" 0 requires factions { roman, }
}
construction 2
cost 600
settlement_min town
upgrades
Jest też czas i cena konstrukcji budynku oraz frakcje które mogą go wybudować i rekrutować dane jednostki.
Wpisz swoje jednostki (dokładną nazwę sprawdź w pliku "export_descr_unit") do pożądanych poziomów budynków. Pamiętaj, że jak wpiszesz je do np. 2 poziomu budynku to do 3,4 i 5 też musisz, bo inaczej nie będziesz mógł ich potem rekrutować, Nie zapomnij też o frakcji, która ma mieć możliwość ich rekrutowania ;)
I na wszelki wypadek zrób kopię zapasową pliku ;)
problem już rozwiązałem sam. po dodaniu jednostki musiałem uruchomić mod Dominis Mari Baltici i teraz już tekstury jeźdźców mi ni9e znikają.
nowięc tak najpierw z my mod unit_models \units \poland\ kopiujesz husaria_ref_lod0.mesh i zmnieniasz na heavy_hussars_lod0.mesh potem z my mod unit_models \units \poland\textures husaria_ref2.texture i husaria_ref2_normal.texture zamnieniasz na odpowiedniki w ss. pózniej ale niejestem pewien z my mod unit_models \units \poland\textures husaria_ref.texture husaria_ref_normal.texture i zmnieniamy nazwe na Final Wing_poland_diff.texture i Final Wing_poland_norm.texture i wklejamy folderu w Stainless Steel attachmentsets
Dzięki za pomoc (naprawdę była ogromna i wiele Ci zawdzięczam), ale są pewne nieścisłości i pozwól mi że Cię poprawię (zedytuję twój post na poprawną wersję):Cytat:
Zamieszczone przez edeggg
Więc tak: najpierw z my mod\unit_models\units\poland\kopiujesz husaria_ref_lod0.mesh i zmnieniasz na heavy_hussars_lod0.mesh potem z my mod\unit_models\units\poland\textures husaria_ref.texture i husaria_ref_normal.texture zamnieniasz na odpowiedniki w ss. Pózniej z my mod\unit_models\units\poland\textures husaria_ref2.texture i husaria_ref2_normal.texture i zmnieniamy nazwe na Final Wing_poland_diff.texture i Final Wing_poland_norm.texture i wklejamy do folderu w Stainless Steel\data\attachmentsets
Bez zbędnych dyskusji w tym temacie. Podziękować możecie przez wiadomości, a nie nabijać posty przez pisanie tego samego po kilka razy.
SoN
Witam. Jestem dość początkującym "modderem" (to chyba odpowiednie słowo). Szukałem o tym czegokolwiek na forum, ale nie potrafiłem niczego znaleźć. Dlatego mam pytanie:
Co mam zrobić, aby dana jednostka nie pojawiała się w trakcie gry w żaden sposób jako rebeliancka?
Gdyby usuwam w export_descr_unit.txt w linijce "ownership" wpis "slave", nie mogę włączyć kampanii. Wywala mnie do Windowsa. Usunięcie tych jednostek z pliku descr_strat.txt również nie rozwiązuje problemu.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.