Re: Bellum Crucis 6.3 AI 2.0 (nowa sztuczna inteligencja)
Dzięki Araven za wsparcie.
Zacząłem od nowa gre mapa na medium, bitwa na hard.
Wszystko ok się zaczęło, sojusz z Węgrami, Danią i ślubny z Norwegią. Ale potem Węgry łamią sojusz i mnie atakują, mimo płacenia trybutu. Na serio powoli tracę pomysł na grę, bo te relacje cholernie szybko spadają i to mimo płacenia trybutu.
Cytat:
Zamieszczone przez tomzab
Dzięki Araven za wsparcie.
Zacząłem od nowa gre mapa na medium, bitwa na hard.
Wszystko ok się zaczęło, sojusz z Węgrami, Danią i ślubny z Norwegią. Ale potem Węgry łamią sojusz i mnie atakują, mimo płacenia trybutu. Na serio powoli tracę pomysł na grę, bo te relacje cholernie szybko spadają i to mimo płacenia trybutu.
W submodach w trzecim poście od góry jest plik descr_faction_standings pobierz go. on poprawia relacje i nie maleją a raczej rosną. Ale na Ai Pitera nie masz gwarancki, że Cię nie zaatakują wciągu 30 tur. Ale to solidne i dobre Ai. Po zmainie pliku o jakim pisałem nowa kampania konieczna i zrób koniecznie kopię oryginalnego pliku. Pozdrawiam.
Nie ogarniam. Niby wszystko ok, mam sojusze, wojne z Niemcami, potęga 10/10 a węgry mimo sojuszu ślubnego, relacji 10/10 oblegają mi Kraków mimo, że jest tam połowa garnizonu (więc raczej nie prowokowałem)... nie rozumiem tego...
Cytat:
Nie ogarniam. Niby wszystko ok, mam sojusze, wojne z Niemcami, potęga 10/10 a węgry mimo sojuszu ślubnego, relacji 10/10 oblegają mi Kraków mimo, że jest tam połowa garnizonu (więc raczej nie prowokowałem)... nie rozumiem tego...
Tu nie ma nic do ogarniania KOMPUTER nia atakuje przy relacjach 8/10 i wyższych ale na oryginalnym AI z Bellum Crucis 6.3, na Ai Pitera jak widać może zaatakować i przy relacjach 10/10. Skoro zmieniłeś sobie AI z oryginalnego na inne, to nie spodziewaj się, że będzie się zachowywalo jak oryginalne... Ai Pitera może Cię zaatakować zawsze nawet przy 10/10, ale teoretycznie nie powinno u Pitera atakować przy 9/10 i wyżej.
Cytat:
hm masz jakiegoś sava? Może jednak spadły jakimś cudem przed atakiem? Przy 10/10 nie powinni Cię zdradzić, akurat skrypt co do tego mam identyczny jak jest w bellum tylko, że nie od 8/10 tylko od 9 czy tam 10/10 nie zdradza, nie pamiętam już w tej chwili. W tej grze zdarzają się bugi, co zrobić, ale w 99% przypadków nie zaatakują przy takich relacjach. To było przed 25 turą czy po niej?
Gram Polską mam wojnę ze wszystkimi sąsiadami, jak chcę zawrzeć pokój z kimś dając np. dodatkowo miasto to AL się nie zgadza.Gram na tym AL długo i jeszcze ani razu nie udało mi sie zawrzeć pokoju nawet jak propozycja pokoju jest bardzo hojna to przeciwnik ja odrzuca.
Rozpakowałem plik ai_piter_totalwar.org.pl_8.05.2012.rar, ale zarówno w folderze kampanii Full jak i Light jest ten sam plik descr_strat.txt w wersji Light, jak zagrać w Full? Czy plik ai_piter_totalwar.org.pl_8.05.2012.rar nie powinien być poprawiony?
Żeby zagrać na tym ai w full, musisz wejść do kampanii full i wpisać w pliku descr_strat dla wszystkich frakcji takie Ai label jak jest w Light. Dla Polski to będzie PolakWegierdwabratanki kopiuj z light i przeklejaj. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez radax
Rozpakowałem plik ai_piter_totalwar.org.pl_8.05.2012.rar, ale zarówno w folderze kampanii Full jak i Light jest ten sam plik descr_strat.txt w wersji Light, jak zagrać w Full? Czy plik ai_piter_totalwar.org.pl_8.05.2012.rar nie powinien być poprawiony?
Nic nie musisz robić, plik start jest taki sam przez co zmienia się opis ilości skryptów w menu ale skrypty są takie same jak w full mimo tego, że w opisie jest napisane, że są to skrypty z light. Po prostu nie chciało mi się robić drugiego pliku od nowa,
Dałoby radę wrzucić wersję dla submoda Mietka77 na jakiś darmowy serwer? Na tym serwerze gdzie jest obecnie trzeba mieć konto premium żeby zassać.