Re: Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Jeśli dobrze pamiętam, to mod powinien odpalać się z tego pliku bat, bez dodatkowego uruchamiania Medka. Chyba że mówimy o steamowej wersji Kingdoms, wtedy przed odpaleniem pliku bat moda, trzeba dodać go do listy modyfikacji za pomocą programu Kingdoms Launcher App.
Zainstalowałem sama modyfikacje i patch do niej i do tego musze cos jeszcze sciagnac?
Przejrzyj pierwszy post tego tematu, tam są wszystkie pliki potrzebne, by to funkcjonowało. Jeśli nie to odsyłam do ich strony lub subforum na twcenter. Po zdobyciu informacji, uprasza się użytkowników o napisanie rozwiązania drażniącego ich problemu.
Uwielbiam ten oficjalny język. :)
Cytat:
Zamieszczone przez melekus
Zainstalowałem sama modyfikacje i patch do niej i do tego musze cos jeszcze sciagnac?
a) Jeśli masz wersję steamową, to jeden programik do dodawania modów do Medievala 2 - "Kingdoms Launcher App" - inaczej nie tylko w tego, ale w żadnego moda do Medka II sobie na steamie nie pograsz.
b) Jeśli masz oryginalną wersję płytową - to nie.
Może istnieć jeszcze wersja c... ale w takich przypadkach nie pomagamy.
I znów problem... zainstalowałem tego moda na innym kompie, były też do podmiany pliki z kampanii, oraz naprawa ekranu, co też zrobiłem, ale pojawia się zaś to:
http://www.freeimagehosting.net/m81sz
Zainstalowałem moda, mapa kampanii działa, wszystkie frakcje są, ale nie działają mi bitwy- za każdym razem gdy bitwa się odpala, wywala mnie do windowsa... Mam windows 7 i wszystkie rzeczy wymagane. Próbowałem usunąć pliki "descr_geography_new" w nazwie, ale w folderze data tych plików nie ma. Proszę o pomoc.
Te pliki powinny być w data tego moda, a nie w data Medka II. Wejdź do katalogu moda potem do do data i usuń oba pliki z descr_geography_new w nazwie.
Mam jeszcze małe pytanko: czemu nie mogę budować kościołów ? Chyba, że mod wprowadza taką możliwość, ale jednak jakieś świątynie są, możliwość kupna kapłana również, ale na liście budynków do skonstruowania żadnej świątyni już nie ma...
Przetestowałem tego moda, bardzo dobry pomysł z tym połączeniem podstawki i kingdoms, jednak odrzuciło mnie to, że gdy oblegałem Polakami Królewiec, gdzie był tylko generał, nagle turę później za murami znalazło się dodatkowo 750 ludzi :shock: . Podobnie było z Malborkiem, przez to ten mod jest najgorszym, w jakiego grałem dotychczas :roll: .
Normalka, to garrison script, który dodaje obrońców za murami, co ma symulować milicję miejską ; ) Wiele modów to ma, chociaż mi osobiście też to się nie podoba.