:lol:Cytat:
Zamieszczone przez kizi
A moje hobby na tym polega żeby tak pozostało :lol: :lol:
Wersja do druku
:lol:Cytat:
Zamieszczone przez kizi
A moje hobby na tym polega żeby tak pozostało :lol: :lol:
I jak tu być w zgodzie z szefostwem, skoro nie dają mi się rozwijać?
Już się zaczynałem bać :P
- historia Europy
- armia pruska
- polityka (ale nie nasz teatr :lol: )
- matma
- gry strategiczne, symulatory
- trylogia Sienkiewicza
- książki
Dla mnie to cyrk/burdel a nie teatr :lol:Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Komediowy miałem na myśli.
Witam wszystkich forumowiczów. Jeśli chodzi o zainteresowania to głównie historia, piłka nożna, bardzo lubię też książki i filmy fantasy.
Żaden temat nie pasuje do mojego zapytania, a nowego zakładać nie będę, więc tu się spytam:
Ostatnio (z nudów i z powodu nadmiaru wolnego czasu) zacząłem robić pierwsze kroki w moim nowym hobby - wpraszaniu się na wszelakie (wolne) imprezy w celach pozyskania darmowych fantów i wyżerki. Np. targi edukacyjne - oprócz pobrania kilkunastu darmowych długopisów, ołówków, zeszytów, notesów, a nawet pendrivów, najadłem się wieloma cukierkami (w tym czekoladowymi mini-batonikami z Lidla - smakują niemal tak samo jak Snickers/Mars/Bounty) oraz darmowym napitkiem. Bywałem również na obchodach rocznicowych otwarcia muzeów (darmowy bufet - w tym sałatki, gorące jedzenie, ciasta, kawa, wina, szampan, herbaty etc.), gdzie oprócz możliwości najedzenia się do syta, można zawrzeć (opcjonalnie) parę nowych znajomości (wizytówka od dyrektora muzeum wręczona przez niego osobiście ze słowami "dzwoń w razie potrzeby" - może kiedyś się przyda).
Ot, takie ostatnie moje zainteresowania. Może praktykowane na dłużej, może znudzą mi się po jakimś czasie, a może z powodu ponownego natłoku zajęć - odpuszczę je sobie.
Tym samym mam takie pytania:
1) Jak się nazywa takie "hobby"? Na pewno jest z angielska jakoś określane w tym, że pewnie prawdziwą sztuką jest wpraszanie się na rauty i przyjęcia, na które nie zostało się zaproszonym (a wymagane są wejściówki), ale mnie chodzi o samą nazwę, bo na taki level raczej nie wejdę (wystarczą mi darmowe okazje "po drodze" w ramach zwiedzania miast)
2) Czy jest może jakaś jedna strona, która skupia tego rodzaju rozrywki (preferowałbym Górny Śląsk, chociaż wiem, że z tym byłby większy problem niż np. z taką Warszawą).
Znalazłem np. coś takiego:
http://www.silesiakultura.pl/imprezy.php
Jednak wielu "imprez" tam nie ma, a zaglądanie na strony każdego muzeum/opery/teatru/kin/siedzib firmowych/ośrodków akademickich w celu wyszukiwania okazji do "darmowej wyżerki" czy "zabierania rozdawanych fantów" z okazji rocznicy/otwarcia etc. mija się z celem - wymaga spędzenia sporo czasu przed ekranem monitora, a wolałbym mieć to umieszczone w jednym miejscu.
Na pewno są jakieś fora skupiające takich "łowców okazji", ale coś trafić nie mogę. Oczywiście, jeśli nie, to pozostaje mi wchodzenie na stronę internetową każdego ośrodka kulturalno-oświatowego i sprawdzanie ich kalendarza imprez, ale jak już wspomniałem - to pracochłonne.
- Szeroko pojęta fantastyka, także grozy i naukowa
- Dawne bitwy
- Historia starożytna, średniowieczna i nowożytna oraz II wojny światowej
- Kultura celtycka
- Orient
- Ezoteryzm
- Religioznawstwo
- Muzyka
- Przyroda
- Podróże
- historia wojskowości od starożytności do II wojny światowej;
- amerykańska motoryzacja od połowy lat 50. do końca 70.;