Zamieszczone przez Bronti
Rzeczywiście BC 2.02 jest niesamowicie wymagającym modem :)
Oczarowany wspaniałymi jednostkami Jerozolimy i chęcią walki z islamem postanowiłem zagrać właśnie tą frakcja. Po zebraniu wszystkich dostępnych sił uderzyłem na Damaszek i pobliski zamek Ajjubidów ( Hims? Homs? ) Po ich zdobyciu i pokonaniu dwóch sporych egipskich armii oraz zdobyciu Antiochii myślałem, że powoli zacznę wychodzić na prostą ale gdzie tam :P Dochód od pierwszej tury był ujemny o kilka tysięcy, zdążyłem wybudować tylko jeden budynek a o szkoleniu nowego wojska czy doszkalaniu już istniejącego nie było nawet mowy... Ruszyłem tym co miałem na Egipt lecz po rozbiciu kolejnych dwóch armii w końcu uległem liczniejszym, ciągle przybywającym świeżym Egipcjanom. Impet ofensywy się skończył, wojsko było pobite, Jerozolima oblężona i po szturmie zdobyta a w następnej turze ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu Armenia obległa Antiochię. To dopełniło czar goryczy i z gry zrezygnowałem. I tu zwracam się z prośbą do was - miłośników tego niesamowitego moda - jaka jest najbardziej optymalna strategia dla Jerozolimy? Podzielcie się również proszę waszymi strategami i przemyśleniami :)