A co sądzicie o wprowadzeniu osiągnięć steam? Dla mnie to wielki plus i zachęci ambitnych do takiego grania, aby je zdobywać. Gra jest miodzio i teraz czekam na jakieś porządne dlc.
Wersja do druku
A co sądzicie o wprowadzeniu osiągnięć steam? Dla mnie to wielki plus i zachęci ambitnych do takiego grania, aby je zdobywać. Gra jest miodzio i teraz czekam na jakieś porządne dlc.
Tradycyjnie recenzja EU IV na wayofwar.org / eufigames.com
http://eufigames.com/review/europa_universalis_iv/
P.S.
Później dodany zostanie gameplay (za ok 2h)
Ja tam osiągnięcia zawsze olewam, gram dla własnej przyjemności, którą potrafię znaleźć bez takich wspomagaczy. W TW też zawsze warunki zwycięstwa olewałem.Cytat:
Zamieszczone przez Cyrus Mordor
+1 ;)Cytat:
Zamieszczone przez Cyrus Mordor
Zdziwiłem się nieco zdobywając prowincje, wygrywając wojny, etc - że nie zdobyłem żadnego osiągnięcia... Okazało się, że działają tylko w trybie człowieka z żelaza (ironman mode) - czyli brak poziomu łatwego, dostępu do konsoli, zmiany państw podczas rozgrywki i tylko z jednym miejscem na save. Tak to jest jak sprawdza się tylko opcje gry, a nie zauważa się opcji w rozgrywce jednego gracza. I tak męczyłem się niepotrzebnie ;) na normalu, zamiast wybrać łatwy poziom gry na start :mrgreen: Gra i bez nich jest świetna, ale możliwość ich zdobycia podnosi jeszcze dla mnie jej niebywałą grywalność. Zresztą we wszystkich grach je posiadających, staram się je wszystkie odblokować - jak mają ładne obrazki, to nawet dorzucam je do swojej wizytówki profilu steam (opcja dostępna od 10 poziomu).
Mam pytanie: czy można zakładać własne ośrodki handlowe? A jeśli tak to jak?
Z tego co wiem, to nie można. Można natomiast wpływać na już istniejące przez budowę odpowiednich budynków, ochronę ośrodków przez lekkie okręty, posiadanie jak największej ilości prowincji przynależących do danego ośrodka no i oczywiście kupców, czy embarga.
Aha no to mam w takim razie kolejne :D . Grając Moskwą zjednoczyłem Rosję, wszystko było pięknie aż tu nagle pokazuje mi się komunikat że nastały niespokojne czasy. Problem w tym że to trwa ponad 100 lat i bardzo utrudnia grę(+10% szans buntu we wszystkich prowincjach i stabilność droższa o 20%), mam stabilność na najwyższym poziomie, zero "przerostu"(overextension), jedność religijna ponad 80%, bardzo rozwinięte technologie.(jestem w światowej czołówce). A ten ujemny modyfikator dalej nie chce zniknąć. Czy ktoś może wie lub ma pomysł co może pomóc?
Możliwe, że nastała wojna chłopska. Sprawdź wszystkie modyfikatory w pierwszej zakładce państwa.
Nie, nic takiego nie nastąpiło. Oprócz tego jestem drugi w administracji i wojsku. Do tego legitymizacja jest na maxa. Naprawdę nie rozumiem czemu dalej mam ten modyfikator.
Wielka Smuta.
Pisali w DevDiary, że Moskwa/Rosja od XVII wieku ma sporą szansę na ten event.