Bardzo prosto - zdobyć więcej terenów. Limit generałów i agentów zależy od wielkości Twojego imperium.
Wersja do druku
Bardzo prosto - zdobyć więcej terenów. Limit generałów i agentów zależy od wielkości Twojego imperium.
tylko mam 4 regiony i 3 generałów, a ten limit stoi od początku gry. No kuźwa ile oni tych regionów chcą -.- jeżeli zostawie miasto bez armii to ład będzie spadał i dupa
Wejdź sobie w zakładkę zarządzania państwem i tam masz wszystko pokazane.
Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale grasz w Rome TW 1 heheCytat:
Zamieszczone przez Nooad
Mam taką nietypową prośbę. Mam problem z synchronizacją plików save przez steam`a. Gdzie mogę znaleźć save`y, tak aby je ręcznie przenosić z jednego komputera na drugi?
Z góry dzięki za pomoc
To zależy gdzie robisz save'y. Jeśli cloud - to są dostępne tylko poprzez steam. Jeśli nie zaznaczyłeś chmury, to nie będą dostępne poprzez steam, bo robią się na Twoim kompie w C:/Użytkownicy/nazwa użytkownika/AppData/Roaming/The Creative Assembly/Rome 2/save_games - przynajamniej w Windowsie 7. Dodatkowo AppData jest folderem ukrytym, więc musisz sobie ustawić ich pokazywanie (organizuj/opcje folderów i wyszukiwania/widok/pokazuj ukryte foldery, pliki i dyski) by go w ogóle zobaczyć. Swoją drogą dobrze to schowali, z kwadrans szukałem gdzie te save'y się robią :mrgreen:
@ Asuryan - człowieku jesteś WIELKI! A ja szukałem z 2 godziny! Dzięki wielkie za fatygę!
Mam tak samo, fraps pokazuje, ze jest 40-70 klatek, a mam pokaz slajdów. O co to chodzi?Cytat:
Mam taki bug, że gra tylko przy oblężeniach miast przez 5 minut wszytsko działa ok a następnie zwalnia do 1-2 fps. (Nawet jak zmniejszę rozdzielczość i resztę na najmniejsze jakie się da)
Co bardzo ciekawe fraps w ogóle nie pokazuje, żadnego spadku mam 50fps a gra zacina tootalnie.
Mam tak samo, mapa nie pokazuje rozbitych uciekających jednostek.Cytat:
Ja mam z kolei problem z minimapą podczas bitwy - jest jakby rozmazana/pomazana na czarno nie pokazuje też wrogich jednostek.
Mam kolejne pytanie, niby Rome się automatycznie aktualizuje przez steam, faktycznie cos się sciagalo, jednak jak uruchamiam gre, to jest napisane ze gra jest w wersji 1.0. Zglupialem, zaktualizowala się gra czy nie?
Pozdrawiam.
ps. Czy wam tez gra bardziej przyciana (15-25 klatek) na mapie kampanii niż w czasie bitew?
Pracuje na sprzęcie:
Procesor: i7 2600k
Radeon HD 6870
Ram: 8
Dziś trzy razy zawiesiło mi się, powoli mam dość i zaczynam być wkurzony
Od dawna nie pokazywała, tzn już chyba od Shoguna 2 jeśli nie od NTW. Jeśli masz build z cyfrą 7 na początku, to tak - zaktualizowała.Cytat:
Zamieszczone przez Tessali