Nic dziwnego tzw. lapki do grania pozwalają cieszyć się w nowościach średnimi detalami.Cytat:
Zamieszczone przez keylast
Wersja do druku
Nic dziwnego tzw. lapki do grania pozwalają cieszyć się w nowościach średnimi detalami.Cytat:
Zamieszczone przez keylast
To jest lapek do pracy (zajmuję się grafiką zawodowo).Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Bez problemu ciągnie PS, AI i AE jednocześnie i nie tnie przy renderowaniu. Tyle, że Rome nie przełącza grafiki na dedykowaną, a na tym radeonie powinien śmigać bez problemu.
[spoiler:1stgecg0]https://lh3.googleusercontent.com/-e...9-04_00003.png[/spoiler:1stgecg0]
Jestem usatysfakcjonowany grą na moim laptopie
Otóż to! ;)Cytat:
Zamieszczone przez JoK3r
Gdybym tylko mógł wymusić dedykowaną kartę... ech.
Patrząc na Wasze kłopoty z optymalizacja przyspieszyłem swą instalkę i nie jest źle.
i5-2400 3,1 GHz 8 GB RAM HD 6850 przy rozdzielczosci monitora 1360 X 768 śmiga na ultra całkie miło
Troszke mnie jednak zdziwa sprawa instalacji Rome II na kompie, gdyż w dotychczasowej lokalizacji gdie instalowało mi gry czyli: Steam\SteamApps\common nie ma
Rome II czyzby teraz instalowany był gdzie indziej?
Start > Wyszukaj programy i pliki > rome2.exe
Witam mam pytanie odnośnie optymalizacji ii grafiki w bitwach.
Mam procka może starego Core 2 Duo E7500 2.93
i 4gb oraz karte graficzną gtx660TI
I mam prośbę pytanie czy wina tego iż w bitwach nawet na najniższych i strasznie rwie i mam mało klatek raz 30 raz nawet 7fps w benchamrku na full miałem 28 średnio.
Czy może ta gra ma słabe wsparcie dla procesorów dwu rdzeniowych czy ogólnie wina twórców??
Jak coś to np. w shogun 2 na wysokich i bitwach ok 5k ludzi za daleko miałem 60 klatek z bliska się rwało i dochodziło do 15 ale na średnich wszytko pięknie i łądnie.
Zmieni się w coś tej kwestii czy zbytnio sb nie pogram w tą grę.
Wiem że procek słaby ale nie aż tak niektórzy mają gorszy i im lepiej chodzi nawet ze słabymi kartami graficznymi.I jeszcze muve mi nie wysłało kodu DLC normalnie jestem wkur...ny.
Keylast, z tym szczęściem to cholerka jest nie tak pięknie, piszę to, co pokazuje benchmark. Problem jest taki, że niezależnie na przykład od rozdzielczości (na próbę zmniejszyłem) podczas gry jeśli jest 20 na 20 jednostek i tak po jakimś czasie zaczyna mulić niezależnie od ustawień, szczegółów, rozdzielczości a nawet wielkości jednostki. Oczywiście gdy oddalam kamerę, płynność wraca ale przy zbliżeniach a szczególnie w stanie pośrednim (czyli ani daleko ani na samej ziemi) tnie często i gęsto. Od wczoraj kombinuję, sprawdzam i niestety nie mogę uzyskać satysfakcjonujących mnie efektów. Shogun 2 nie miał takich problemów mimo wysokich ustawień. No nic grać się da nawet w miarę komfortowo ale to nie jest to czego się spodziewałem, szczególnie jeśli chodzi o mapę kampanii, która chodzi bardzo słabo.
EDIT. Przy 2 pełnych armiach, po tym jak na siebie wpadają, zbijają się w jedną kupę i zbliżam kamerę, fraps wskazuje mi, że ilość klatek spada z 45 do 10, w zasadzie niezależnie od ustawień i rozdziałki.
Bo to zależy wszystko od procesora i ramu panowie.
Mam GTX770,16gb ramu i i7..generalnie wyciąga wszystko aczkolwiek przy dużych bitwach spadek do 20fps..co jak na taki sprzęt chyba trochę mało..