W sumie mialme kupic Romka tak jak Szoguna 2 dlugo po premierze by wszystkie bugi naprawili :D ale skoro moj kolega od gry w kampe mp kupuje, to nie mialem wyboru;)
Wersja do druku
W sumie mialme kupic Romka tak jak Szoguna 2 dlugo po premierze by wszystkie bugi naprawili :D ale skoro moj kolega od gry w kampe mp kupuje, to nie mialem wyboru;)
Podobnie jest jak się rozstawi pare jednostek z dala od zgrupowania, kiedyś komputer poszedł całą armia na 2 jednostki kawalerii stojące na wzniesieniu mijając całą moją armie i ustawiając się do niej bokiem a to na poziomie kampanii trudnyCytat:
Zamieszczone przez Scooter
Spoko jak rome 1 ma lepszą gafę to chyba musisz grać na złomie (tak jak ja) Na tą grę trzeba mieć w miarę sprzęt. Ale na pewno rome 1 nie jest w niczym lepszy.Może tyle że rome 1 zasłużył na miano klasyka a jak ktoś grał za długo rome to trudno mu się przestawić na całkowicie nowe doznania. W sumie ci się nie dziwię ale nie wal farmazonów że jest lepszy tylko że cię przerósłCytat:
Zamieszczone przez Rafiko
Czy ktoś już z Was próbował starą i skuteczną metodę na AI, grając hoplitami? :D
Moje wojska z Aten prawie wypełniły plan. Czyli ustawiamy się z każdej strony jednostką (tworzymy trójkąt/romb/sześciokąt), pakujemy do środka dystansowych i jazda jeździ dookoła.
Na wojska z Krety, których było 2 razy więcej do moich to podziałało, próbowali złamać mnie oszczepami, ale po chwili ich jednostki hoplitów rzuciły się do walki na mojego "jeża" i przy pomocy kawalerii po prostu padły. Zmartiwło mnie tylko to, że nie ma nigdzie opcji ot utrzymania pozycji defensywnej (widział ktoś to gdzieś?) bo wtedy mój jeż nie trzyma szyku i rusza do ataku.
Swoją drogą też macie wrażenie, że mapa kampanii jest strasznie ponura? Czy to może też zasługa "niewyraźnej" grafiki?
Może to ta mroczniejsza strona wojny :D Ja jestem smutny bo nie miałem jak zamówić gry, ponieważ wybrałem sie na urlop i przeleciały mi Miasta Greckie :(
Nie do konca, zawsze mozesz je sobie kupic jako DLC ;) a wedlug mnie warto bo przynajmniej Sparta gra sie fajnie.
7,49€ na Steamie, co jest na złotówki wcale niezłą sumką. Jeśli wszystkie będą tak drogie to ja chyba podziękuję i zaczekam na promocje.Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
A co sądzicie o flocie morskiej i jej roli? Bo mnie krew zalewa gdy przeciwnik płynie "armia lądową" na tych statkach za free i rozwala mi każdą flotę morską jaką powołam. Myślałem, że flota będzie mocniejsza a okazuje się, że te statki do transportu piechoty do desantu dają nieźle kopa.
Mnie najbardziej rozbawiły wielkie floty Galów i koczowniczych Nomadów, którzy zniszczyli Kartaginę. No po prostu cyrk.Cytat:
Zamieszczone przez Aerogryf