Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 27.11.2013)
No to zaraz muszę sprawdzić, co się pozmieniało. ;)
Swoją drogą autorzy idą idealnie pod mój gust, bo pierwszą kompilacją modów, którą sobie dobrałem było właśnie AGA+Hegemonia Dresdena+Meaningful Resources+TTT, teraz już wszystkie te mody mamy w jednym pakiecie w ramach DEI, a z ciągle oddzielnych został mi tylko GEM i ikony BullGoda. ;)
Dopiero we wtorek będę mógł zagrać to wtedy się wypowiem ;) Na kampanię niestety nie mam czasu, więc będzie nieźle jakbym w tym tygodniu dobił do 10 tury xD
Nie wiem jak dobrze sobie radzisz w singlu (zapewne lepiej ode mnie), ale co do tur, to teraz jedna może trwać 30 min, a kilka kolejnych (gdy czekasz na jednostki, czy budynki) 2 min. Wczoraj mój "rekord" 1 tury wyniósł 60 min w realu... (dwie bitwy, no i dumałem kilka minut nad polityką). Walki najwięcej czasu zabierają. Jest oczywiście opcja przyśpiesz, ale stosuję ją tylko na początku i to tylko gdy się bronię w szyku.
Pisze to a'propo braku czasu. :)
Panowie moderzy częściej robią aktualizacje moda niż CA :)
Bardzo to zacnie wygląda. Po 40 turach Egiptem i zapasach z Selkami najechały mnie dzikusy z Cyrenajki i Ma'in. Oj, musiałem się nielicho nagimnastykować żeby nie polec. I co z tego że miałem pięknie trzymającą szyk falangę, skoro barbarzyńcy wynajęli słonie bojowe, które atakując z flanki rozniosły falangitów w pył. AI nadal potrafi głupieć, ale coraz częściej robi takie manewry że szczęka opada.
Szkoda, że znowu trzeba zacząć od zera - ale pomyślałem sobie, że skoro od września czekam na działającą / wciągającą grę to ekstra kilka tygodni nie zrobi mi różnicy... Na dzień dzisiejszy mam tylko wrażenie że rydwany są ciut za silne, jeden gienek może rozbić pół armii.
Fakt, przydałyby się jeszcze mody na karty postaci, BullGod jest super, ale wiele mu brakuje, zwłaszcza we wschodnich nacjach ;(
No widzisz Bojaki, a jeszcze niedawno nie chciałeś słyszeć o modach, a jak widać bez nich ani rusz. ;) :lol:
Selea wspomniał, że rydwany naprawi w kolejnej wersji :)
Aż strach zaczynać kampanie teraz. Co tydzień aktualizacja moda. Nie do tego przyzwycziło nas CA. Oj nie.
A sam mod staje się coraz lepiej zbalansowany. Chociaż ja bym te straty ludzkie w bitwach jeszcze ciut podniósł i morale także odrobinkę.
Jak dla mnie w tej chwili kampania to jest opcja dla graczy o sporej ilości wolnego czasu. I raczej zbalansowana dla poziomu normalny/normalny a nie trudny/trudny (przynajmniej dla mniejszych frakcji, nie wiem jak dla np. Egiptu czy Seleucydów).
I faktycznie... trzeba na nowo się uczyć rozgrywać bitwy.
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Więc zaczęło się ..... gra ledwo zipie ale co tam , ważne że co miesiąc DLCiaka za 5ojro wystawią i będzie git :D
EDIT , koledzy planuje sobie zagrać nową kampanię , jakie mody polecacie z listy które rzeczywiście usprawniają grę ,z góry dzięki za podpowiedź.
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Więc zaczęło się ..... gra ledwo zipie ale co tam , ważne że co miesiąc DLCiaka za 5ojro wystawią i będzie git :D
EDIT , koledzy planuje sobie zagrać nową kampanię , jakie mody polecacie z listy które rzeczywiście usprawniają grę ,z góry dzięki za podpowiedź.
Divide et Impera . Nic więcej nie potrzeba :) :) :)
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Divide et Impera . Nic więcej nie potrzeba :) :) :)
1 czy 2